Errani ontzegt Bartoli toegang tot kwartfinale

Marion Bartoli (9) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Tokyo. De 27-jarige Française verloor in de achtste finale van de twee jaar jongere Sara Errani. De Italiaanse, als zesde geplaatst, won met 3-6, 6-2, 6-2. Bartoli was vooral in de derde set kansloos tegen de finaliste van Roland Garros. Ze wist daarin geen enkel breekpunt te creëren.

Angelique Kerber haalde wel de kwartfinales. De Duitse, nummer vijf van de plaatsingslijst, veegde in minder dan vijftig minuten Ursula Radwanska van het hardcourt: 6-1, 6-1. Met de zege is de Duitse weer een stap dichter bij de WTA Championships, het officieuze WK, dat eind oktober wordt gehouden. De beste acht speelsters van het seizoen plaatsen zich daarvoor, Kerber staat op dit moment zesde.

Ook Samantha Stosur (8) drong door tot de laatste acht. De Australische had beduidend meer moeite met haar tegenstandster, de Slowaakse Dominika Cibulkova. Stosur versloeg de nummer dertien van de wereld na twee lange sets met 6-4, 7-5. In de gelijkopgaande partij ging Stosur beter met haar breekkansen om. Ze benutte er drie, waar Cibulkova slechts een keer wist te breken.