Schalke wil Huntelaar forse loonsverhoging geven

Schalke 04 wil ver gaan om Klaas-Jan Huntelaar langer aan zich te binden. De Nederlandse aanvaller trof voor de ploeg uit Gelsenkirchen al 64 maal doel in 87 officiële wedstrijden, waardoor een loonsverhoging op zijn plaats is.

Huntelaar heeft bij Schalke een contract dat tot medio 2013 doorloopt. Hij kan bij Schalke voor twee jaar bijtekenen en acht miljoen euro per jaar opstrijken in plaats van vijf miljoen nu, maar The Hunter zelf heeft geen haast met het zetten van zijn krabbel. "Op dit moment zijn alleen de wedstrijden belangrijk." Eerder riep hij nog dat hij snel een besluit zou nemen.

Huntelaar wil in ieder geval voor de titel gaan. "Ik ben blij om te zien dat we stappen in de juiste richting zetten. We zijn beter dan vorig seizoen, nu spelen we gecontroleerd en dominant." De international kan komend weekend in eigen huis de ambities kracht bij zetten, omdat dan koploper in de Bundesliga Bayern München op bezoek komt. "Nu een overwinning en we gaan Bayern voorbij op de ranglijst." Schalke staat nu vierde met zeven punten uit drie duels. In de afgelopen twee seizoenen wist de club uit Gelsenkirchen niet van Bayern te winnen.