Mateschitz: "Renault moet maker alternators dumpen"

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft tegenover Auto Bild hard uitgehaald naar Magneti Marelli. Dit Italiaanse bedrijf levert de alternators voor de Renault-motoren. Dit seizoen hebben die het al verschillende malen begeven, met name bij Red Bull.

"Ik wil dat de wegen van Renault en zijn leverancier Magneti Marelli scheiden en er een ander bedrijf gekozen wordt." Mateschitz doelt met zijn kritiek op de alternatorproblemen bij Sebastian Vettel in Valencia en op Monza. Daarnaast stopte door de dynamoproblemen de Lotus van Kimi Räikkönen in Valencia ermee, alsmede enkele weken geleden de Pirelli-testauto.

Renault overweegt inmiddels op het verzoek van Red Bull in te gaan. De Oostenrijkse renstal denkt aan McLaren Electronic Systems dat ook al de ECU, de boordcomputer van een Formule 1-bolide, levert.

Magneti Marelli bestrijdt ondertussen de kritiek op hun bedrijf, omdat de klanten grote invloed op het ontwerp van de onderdelen hebben. "Wij voorzien Renault sinds 2009 van de belangrijkste componenten voor KERS en de nodige knowhow, zodat de teams hun eigen systeem kunnen ontwikkelen. In het afgelopen jaar zat er bijvoorbeeld verschil tussen de systemen van Red Bull en Renault. Dat komt doordat onze basis door elk team apart is aangepast." Dit meldt Roberto Dalla, motorsportbaas van Magneti Marelli.