Rosberg wil bij Mercedes blijven

Nico Rosberg wil ook komend seizoen voor het Formule 1-team Mercedes uit gaan komen. De Duitser bestrijdt dan ook de verhalen dat hij betrokken zou kunnen worden in een ruil die McLaren en Mercedes met Lewis Hamilton zouden kunnen maken.

Hamilton wordt in het geruchtencircuit veel met Mercedes in verband gebracht, maar als het aan Rosberg is hij niet de coureur die vervangen wordt. "Ik rij volgend jaar gewoon weer voor Mercedes." De winnaar van de Grand Prix van China meldt verder aan persbureau DAPD dat hij het liefst ook volgend jaar Michael Schumacher als teamgenoot heeft. "We kunnen het namelijk goed met elkaar vinden, hebben dezelfde ideeën om het team vooruit te brengen en op de baan zijn we behoorlijk aan elkaar gewaagd."

"Michael presteert bovendien nog altijd op een heel hoog niveau, dus ik denk dat het goed zou zijn als hij zou blijven." Waar Schumacher een aflopend contract heeft is Rosberg in ieder geval volgend jaar nog zeker van een stoeltje. Hij verwacht langzamerhand duidelijk zal gaan worden wie waar zal rijden. "Pas als er duidelijk is wat Schumacher, Hamilton en Felipe Massa gaan doen, zal er een duidelijk beeld gaan ontstaan."