'Juventus richt pijlen op Huntelaar'

Juventus is nog steeds zoekende naar een topspits. De Oude Dame zou de pijlen nu hebben gericht op Klaas-Jan Huntelaar.

De Oranje-international heeft zijn contract bij Schalke 04 nog altijd niet verlengd en daarom kan het goed mogelijk zijn dat hij uit is op een vertrek. Juve zoekt nog altijd naar een goaltjesdief, nadat pogingen om Edin Dzeko, Stevan Jovetic, Fernando Llorente, Robin van Persie en Luis Suarez vast te leggen mislukten.

Nicklas Bendtner werd weliswaar voor een seizoen gehuurd van Arsenal, maar dat is een tijdelijke oplossing. Naast Huntelaar staan volgens Tuttosport ook Fernando Llorente en Didier Drogba hoog op het lijstje in Turijn. Drogba zou echter zijn zinnen hebben gezet op een lang verblijf bij het Chinese Shanghai Shenhua. Juve zou de voorkeur geven aan Huntelaar, die een aflopende verbintenis heeft in Duitsland. De club uit Gelsenkirchen wil graag verlengen, maar de spits heeft geen haast.

Huntelaar kroonde zich in het voorbije seizoen tot topscorer van de Bundeliga. De Nederlander maakte 29 treffers. In het verleden speelde hij een jaar in dienst van AC Milan, maar dat werd nimmer een succes. Hij werd voor vijftien miljoen euro overnomen van Real Madrid, maar vertrok een jaar later voor twaalf miljoen naar Die Königsblauen.