Van der Wiel definitief naar PSG

Gregory van der Wiel vertrekt definitief naar Paris Saint-Germain. Dat bevestigde trainer Carlo Ancelotti zaterdag. De 24-jarige rechtsback komt over van Ajax, dat naar verluidt maximaal zes miljoen euro ontvangt. Van der Wiel tekent in de Franse hoofdstad een contract voor vier seizoenen.

Van der Wiel, die nog medisch moest worden gekeurd, moet de concurrentie aangaan met Christophe Jallet, die de laatste weken rechtsachter speelde. "Christophe krijgt nu concurrentie, maar dat zal geen probleem voor hem zijn", liet Ancelotti weten.

De Amsterdammer is een jeugdproduct van Ajax, waar hij zes seizoenen in het eerste elftal speelde. Met de club kroonde hij zich de afgelopen twee jaar tot landskampioen. Bovendien werd twee keer beslag gelegd op de beker en werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen.

Van der Wiel had een aflopend contract bij Ajax, waardoor een verkoop lucratief was voor de club. Hij zou bij PSG zo'n driehonderdduizend euro per maand gaan incasseren. De transfermarkt in Frankrijk is nog tot maandagavond geopend.