FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 september 2012

Kojima wil graag vervolg op Metal Gear Rising maken

De samenwerking met Platinum Games is Kojima goed bevallen. Hij ziet graag een vervolg en verdere samenwerking met de gamestudio. De kans is groot dat er een tweede Metal Gear Rising gaat komen. Metal Gear Rising: Revengeance komt begin 2013 uit.

"Ten eerste ben ik helemaal geen fan van spin-offs", vertelde Kojima. "Maar als het om Rising gaat, als het goed uitpakt, zou ik graag met Platinum een vervolg willen maken."

Kojima vertelde verder dat hij ook graag een game wil maken met The Boss in de hoofdrol, maar gaat hiervoor geen spin-off maken: The Boss blijft onderdeel van de hoofdserie.

MGS: Ground Zeroes is een proloog voor MGS 5

Tijdens een PAX-sessie legde Hideo Kojima meer uit over Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Het is niet Metal Gear Solid 5, maar een proloog voor die game. Je speelt als Snake in een grote open wereld waarin missies te volbrengen zijn. Het spel komt deze consolegeneratie uit.

In de open wereld kun je helikopters en veerboten gebruiken om bij missies te komen en om te ontsnappen. Je kunt daarnaast ook de muziek instellen die speelt als je wordt opgepikt, maar je moet hierbij wel rekening houden met de volume van de muziek. Bij luide muziek is de kans een stuk groter dat je wordt ontdekt, dus let op als je harde heavy metal of dubstep wil draaien.

Hoewel deze game nog zeker op de huidige consoles uitkomt, kan de Fox Engine waarop de game draait ook aangepast worden voor nextgen-consoles.

Jongen (14) doet MILF

Ja, we hebben er alweer een. Weer is er een 14-jarige jongen in bed beland bij een meerderjarige vrouw en weer is de vrouw in kwestie opgepakt. Dit keer betreft het een 38-jarige die haar lusten niet kon bedwingen.

De vrouw uit het Engelse Bristol zou seks met de jongen gehad hebben en daarom hangt haar een celstraf boven het hoofd van maar liefst 14 jaar. Wederom spreken er weer allerlei mensen schande van en wederom denkt vrijwel iedere mannelijke lezer: dat had ik ook wel gewild op mijn veertiende!

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook weer de mensen die menen dat dit allemaal heel hypocriet is, aangezien iedereen er schande van zou spreken als de 14-jarige een meisje was en de 38-jarige een man. Feit blijft dat de meeste meisjes van veertien niet zitten te wachten op een harige dertigplusser en de meeste 14-jarige jongens wel dromen van hun eigen milf. Ook als ze eigenlijk niet zo heel erg mooi is.

Wederom is het wachten op de uitspraak van de rechter. Zeer waarschijnlijk doen we daar te zijner tijd geen bericht van.

[GP2] Uitslag Race 1 Spa-Francorchamps

Marcus Ericsson heeft de eerste race van de GP2 Series op Spa-Francorchamps gewonnen. De Zweed werd op het podium geflankeerd door James Calado en Davide Valsecchi. Giedo van der Garde werd vijfde. Nigel Melker viel uit na een zware crash, waarvoor de wedstrijd zelfs stilgelegd moest worden.

Rio Haryanto bezette de poleposition en hield na de start de eerste plaats vast. Ericsson kende een goede start en wist na een ronde de Indonesiër te passeren. Ook Van der Garde startte uitstekend en verruilde in de beginfase de tiende voor de vijfde stek. Na drie ronden ging het helemaal mis voor Melker. De Nederlander raakte bij Eau Rouge de controle over zijn auto kwijt en kwam hard in de bandenstapels terecht.

De Nederlander moest uit zijn auto gehaald worden en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Daar deed blijken dat hij er met veel blauwe plekken vanaf is gekomen en alweer naar huis mag. De Ocean-coureur zal waarschijnlijk de race van morgen vanaf het circuit volgen, maar racen zit er niet in, omdat zijn bolide te beschadigd is om tijdig gerepareerd te worden.

Omdat de bandenstapels gerepareerd moesten worden werd de wedstrijd na enkele ronden achter de safety car stilgelegd. Een aantal coureurs had op dat moment al een pitsstop gemaakt, waardoor Van der Garde aan de leiding ging. Hij moest zijn verplichte stop nog maken en deed dit uiteindelijk ook. De Nederlander kwam als negende het asfalt op, maar kon door zijn veel nieuwere banden uiteindelijk nog opklimmen naar de vijfde plaats achter Ericsson. Calado, Valsecchi en Josef Kral.

[US Open] S. Williams naar vierde ronde

Serena Williams is er in geslaagd de vierde ronde van de US Open te bereiken. De Amerikaanse, die afgelopen zomer al Wimbledon en olympisch goud won, had in de derde ronde weinig problemen met de Russin Jekaterina Makarova.

De eerste set was nog wel lastig voor Williams, maar ze won deze wel met 6-4. De tweede set was het verzet van Makarova gebroken en won Williams met 6-0. Die treft in de vierde ronde de winnares van het duel tussen Maria Kirilenko uit Rusland en Andrea Hlavackova uit Tsjechië.

Uitslag NAC Breda - FC Utrecht

Om 20.45 begon het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

NAC Breda

1 - 1

FC Utrecht

 7' Schalk    73' Gerndt 
 
 Gele kaart: , Duplan, (FC Utrecht)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 16.200
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
De Roover
Luijckx
Botteghin
Looms
Gudelj
Hadouir (Ciftci/65)
Leugers
Hooi
Schalk (Janse/80)
Lurling
  Ruiter
v.d.Maarel
v.d.Hoorn
Wuytens
Bulthuis
Sarota
Kali
Duplan (Takagi/80)
Asare (Oar/40)
Gerndt
v.d.Gun (Mulenga/60)

Uitslagen Eredivisie (01/09/12)

Vanavond stonden er in de Eredivisie om 19.45 uur twee wedstrijden op het programma. PEC Zwolle ontving N.E.C. en Heracles ging op bezoek bij RKC. Hieronder vind je de uitslagen van deze twee wedstrijden. 

RKC Waalwijk

1 - 1

Heracles Almelo

 39' Jozefzoon    1' Overtoom 
 
 Gele kaart: v. Peppen, Ramos, Duits, (RKC Waalwijk), Te Wierik, Paljic, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Martina
Drost
Ramos
v.Peppen
Stans
Braber
Duits
Sneijder (Lieder/87)
Chevalier
Jozefzoon
  Pasveer
Te Wierik
Rienstra
Davidson
Paljic
Quansah
Overtoom
Duarte
Pedro (Gouriye/46)
Armenteros (Bruns/69)
Everton (Castillion/68)

PEC Zwolle

0 - 4

N.E.C. Nijmegen

     18' Koolwijk (pen) 
 31' Koolwijk (pen) 
 56' Sno 
 61' Platje 
 
 Gele kaart: , Platje, Rieks, (N.E.C. Nijmegen)
 Rode kaart: Ter Wielen (29)v.d. Berg (55/2xg) (PEC Zwolle),
 
Stadion:IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 9.678
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Ter Wielen
v.Polen
Lachman
v.d.Berg
v.Hintum
Narsingh (Nieveld/ 74)
Broerse
Pluim
Achenteh (Avdic/46)
Mokhtar 
Benson (Wintjens/31)
  Babos
Breuer
v.Eijden
Cmovs
Conboy
Sno
Roorda (Ten Voorde/77)
Koolwijk
Foor
Platje (vd.Meiracker/77)
Rieks (George/71)

Breivik-Brit gearresteerd

De 44-jarige Brit Philip Horn is gearresteerd. Op internet had hij zich al net even iets te enthousiast uitgelaten over de Noorse massamoordenaar Anders Breivik en in een recent interview deed hij daar nog een schepje bovenop.

Voor de Engelse justitie was dat voldoende reden om hem te arresteren. De tenlastelegging is nog niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk zal de aanklacht draaien om zaken als discriminatie, haatzaaien en oproepen tot geweld.

Horn is vader van drie kinderen en zou banden hebben met de extreemrechtse English Defence League. Eerder gaf hij al aan niets van zijn uitspraken terug te zullen nemen.  

'Heidi Klum deed bodyguard'

Volgens Seal speelt er al lange tijd iets tussen zijn ex Heidi Klum en haar bodyguard. Geruchten doen de ronde dat het model en haar spierbundel meer dan een zakelijke relatie hebben. Seal laat tegenover TMZ doorschemeren dat de bodyguard de reden van zijn breuk met Heidi is.

"Ik verwacht niet dat Heidi een non wordt, maar had liever gezien dat ze iets meer klasse had getoond", sneert Seal naar zijn ex. "Dat ze op zijn minst had gewacht tot we gescheiden waren voordat ze het bed indook met een werknemer. Nu hebben jullie het antwoord waar jullie al zeven maanden naar op zoek zijn."

Heidi en Seal gingen in januari na een huwelijk van zeven jaar uit elkaar. In april vroeg Klum officieel een scheiding aan. Destijds werden Seals woede-uitbarstingen genoemd als reden van de breuk, maar volgens de 49-jarige zanger was er een ander in het spel.

Volgens een vriendin van Klum heeft het 39-jarige Duitse model geen amoureuze relatie met haar bodyguard. "Het is erg ingewikkeld, hun relatie is moeilijk te definiëren", laat de ingewijde weten aan People. Volgens de vriendin heeft Heidi het moeilijk en is spierbundel Martin Kristen haar 'grootste vertrouweling'.

Ondanks zijn woede ziet Seal ook voordelen nu zijn ex mogelijk scharrelt met Kristen, die al vier jaar voor Klum werkt. "Mijn prioriteit is het emotionele welzijn van onze kinderen. Als er al iemand anders in hun leven komt, heb ik liever dat het een bekende is."

The World Ends With You iOS teast sequel

Square Enix stelde recent de fans weer eens enorm teleur. De ontwikkelaar lanceerde een countdown-site en maakte veel hype rondom The World Ends With You. Het bleek uiteindelijk om een iOS-port te gaan, daar waar de fans op een sequel zatten te hopen.

Nu lijkt SE toch nog een joker achter de hand te hebben. Een gamer die de iOS versie heeft uitgespeeld ontdekte een plaatje aan het eind die duidelijk naar een nieuwe game hint. Hopelijk horen we snel meer hierover.

Van der Wiel definitief naar PSG

Gregory van der Wiel vertrekt definitief naar Paris Saint-Germain. Dat bevestigde trainer Carlo Ancelotti zaterdag. De 24-jarige rechtsback komt over van Ajax, dat naar verluidt maximaal zes miljoen euro ontvangt. Van der Wiel tekent in de Franse hoofdstad een contract voor vier seizoenen.

Van der Wiel, die nog medisch moest worden gekeurd, moet de concurrentie aangaan met Christophe Jallet, die de laatste weken rechtsachter speelde. "Christophe krijgt nu concurrentie, maar dat zal geen probleem voor hem zijn", liet Ancelotti weten.

De Amsterdammer is een jeugdproduct van Ajax, waar hij zes seizoenen in het eerste elftal speelde. Met de club kroonde hij zich de afgelopen twee jaar tot landskampioen. Bovendien werd twee keer beslag gelegd op de beker en werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen.

Van der Wiel had een aflopend contract bij Ajax, waardoor een verkoop lucratief was voor de club. Hij zou bij PSG zo'n driehonderdduizend euro per maand gaan incasseren. De transfermarkt in Frankrijk is nog tot maandagavond geopend.

Uitslag Roda JC - Willem II

Roda JC heeft zaterdag zijn eerste overwinning va het seizoen geboekt. De club uit Kerkrade won in eigen huis met 3-0 van Willem II. Sanharib Malki, Krisztian Nemeth en Adil Ramzi waren doeltreffend voor de Limburgse ploeg, die met de zege de laatste plaats in de Eredivisie verliet.

Willem II was met goede bedoelingen naar Kerkrade gekomen en was zeker in het eerste deel van de wedstrijd ook een aantal keer gevaarlijk, vooral via aanvaller Virgil Misidjan. Na veertig minuten was het echter de thuisploeg die toesloeg. Malki schoot van dichtbij in nadat een kopbal van Rob Wieleaert uit een corner op de lijn gekeerd was.

Na de treffer was het Roda dat de toon aangaf. In de 74e minuut besliste Nemeth de wedstrijd definitief in het voordeel van de Limburgers. Hij kopte van dichtbij raak uit een hoekschop.

Vijf minuten na de treffer van Nemeth was de spanning helemaal uit het duel toen de Tilburgers met een man minder verder moesten. Jordens Peters kreeg zijn tweede gele kaart. Ramzi profiteerde van de overtalsituatie door de 3-0 binnen te schieten.

Door de zege komt Roda op vier punten en stijgt de club flink op de ranglijst. En er was meer reden tot blijdschap voor de Limburgers. Roda maakte zaterdag ook bekend een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden. Attractiepark Toverland staat het komende jaar op de shirts van de club uit Kerkrade.

Roda JC

3 - 0

Willem II

 39' Malki
 74' Németh
 81' Ramzi
   
 
 Gele kaart: Tamata, Fledderus, Ramzi, Monteyne (Roda JC), Van Buuren (Willem II)
 Rode kaart: Peters (79/2xg) (Willem II)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 12.365
Arbiter: Van Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Kurto
Monteyne
Wielaert
Kádár
Tamata
Hupperts (Affane/57)
Fledderus (Danilo/66)
Donald
Ramzi
Malki (Biemans/84)
Németh
  Meul
Van Buuren
Haastrup
Peters
Piqué
Vossebelt (Podevijn/75)
Mulder
Haemhouts (Brands/56)
Misidjan (Snijders/64)
Joachim
Höcher

Fuel Overdose: de werpanker racegame

Japanse indie-ontwikkelaar i-FRIQIYA heeft een PSN-game aangekondigd: Fuel Overdose. Volgens de aankondigingstrailer zit deze top-down racegame niet alleen vol actie, maar is het ook de bedoeling dat je tactisch speelt.

De game zit er in ieder geval hectisch uit. i-FRIQIYA claimt dat Fuel Overdose de eerste racegame waarin je een werpanker kunt gebruiken. De game is vooralsnog exclusief voor PS3. Een releasedatum is nog niet bekend. Bekijk de eerste beelden hieronder.

Genomineerden NS Publieksprijs bekend

Tijdens Manuscripta, de opening van het boekenseizoen, zijn zaterdag de zes genomineerden voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt. Het gaat om En Dan Nog Iets van Paulien Cornelisse, Tonio van A.F.Th van der Heijden, De Lance Factor van Mart Smeets, Tegenlicht van Esther Verhoef, Noorderlicht van Suzanne Vermeer en In Mijn Dromen van Simone van der Vlugt.

Lezers kunnen tot 15 oktober stemmen op hun favoriete boek. Vorig jaar brachten ruim 66 duizend mensen hun stem uit. Zij bepalen samen met een kernjury van 275 wisselende leden wie wint. Dit jaar kan voor het eerst ook per sms worden gestemd. Ook kan nog een voorkeur worden uitgesproken via de website van de NS Publieksprijs.

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken van Nederland. De winnaar ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een bedrag van 7500 euro en een NS-jaarabonnement voor de eerste klasse. Vorig jaar won Esther Verhoef met Déjà Vu.

Zaterdag werd ook de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2012 bekendgemaakt. Uit de 409 Nederlandstalige boeken die uitgevers hebben ingezonden werden 25 boeken geselecteerd. Onder de genomineerden bevinden zich schrijvers als Bernlef, Herman Brusselmans, Renate Dorrestein, Arnon Grunberg, Mensje van Keulen, Ted van Lieshout, K. Schippers en Maartje Wortel.

Op 28 september brengt de jury onder leiding van burgemeester Den Haag Jozias van Aartsen de lijst terug tot maximaal zes titels. De bekendmaking en de uitreiking van de AKO Literatuurprijs 2012 staan op de agenda voor 29 oktober. De winnaar krijgt vijftigduizend euro.

Final Fantasy XIV: ARR in-game-beelden

Square Enix gebruikte tot nu toe alleen prachtige CGI-trailers om de nieuwe versie van FFXVI te promoten. Er waren eerder wat gameplaybeelden uitgelekt, maar nu hebben we een echte trailer voor je. Bekijk hoe een team spelers een draak in de game verslaat.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn moet begin volgend jaar uitkomen voor pc en PS3. Liefhebbers kunnen hier een poging wagen om in de alpha test te komen.

[Premier League] Spurs niet voorbij Norwich

Tottenham Hotspur is er zaterdag niet in geslaagd om in eigen huis Norwich City te verslaan. Het werd op White Hart Lane 1-1. Mousa Dembélé bracht de ploeg van coach Andre Villas-Boas nog wel op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd haalde Norwich de Londenaren bij door een doelpunt van Robert Snodgrass.

Norwich had in de slotfase zelfs kansen op de overwinning. Brad Friedel voorkwam echter dat Spurs op eigen veld verloor. De 41-jarige Amerikaanse keeper keerde enkele goede inzetten van The Canaries.

Everton keerde puntloos terug naar Liverpool na een bezoek bij West Bromwich Albion. Het werd 2-0, door doelpunten van Shane Long en Gareth McAuley. John Heitinga bleef 90 minuten op de bank bij Everton.

Het duel tussen Wigan en Stoke City eindigde in 2-2. Shaun Maloney sloeg al na vijf minuten toe uit een penalty. Jonathan Walters bracht Soke op gelijke hoogte in de 40e minuut, ook uit een strafschop. In de tweede helft scoorden Franco Di Santo van Wigan en Peter Crouch de andere twee doelpunten.

Het tot nog toe verrassend sterke Swansea City van coach Michael Laudrup kwam thuis niet voorbij Sunderland. Het werd in Wales 2-2. Wayne Routledge en Miguel Michu scoorden voor de thuisploeg, Steven Fletcher deed dat twee maal voor de bezoekers.


Spurs niet voorbij Norwich City (Foto: Novum)

Gridstraf voor Maldonado op Spa

Pastor Maldonado zal morgen de Grand Prix van België aan moeten gaan vangen vanaf een zesde plaats. De Venezolaan kreeg drie plaatsen straf omdat hij op Spa-Francorchamps in het eerste deel van de kwalificatie Force India-rijder Nico Hülkenberg opgehouden had.

Omdat het incident al in Q1 plaatsvond gaven de stewards nog tijdens de kwalificatie aan dat het onderzocht zou gaan worden. Na het horen van zowel Maldonado als Hülkenberg is besloten eerstgenoemde een gridstraf van drie plaatsen op te leggen. De Venezolaan ziet zijn mooie derde startplaats gaan naar Kimi Räikkönen. Ook Sergio Perez en Fernando Alonso schuiven hem op de grid voorbij.

[Bundesliga] Goal Huntelaar, debuut Afellay bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar was op de tweede speeldag van de Duitse Bundesliga opnieuw trefzeker. De Nederlandse spits scoorde zaterdag het derde doelpunt van Schalke 04 tegen FC Augsburg. De formatie van Huntelaar en trainer Huub Stevens won met 3-1. Ibrahim Afellay viel zeven minuten voor tijd in.

Kyriakos Papadoploulos en Jermaine Jones hadden al gescoord voor Schalke toen Huntelaar toesloeg en er 3-0 van maakte in de 72e minuut. Elf minuten voor het einde deed Torsten Oehrl wat terug namens Augsburg, maar de zege van Schalke kwam niet meer in gevaar. Afellay, gehuurd van FC Barcelona, maakte in de 83e minuut zijn debuut voor Schalke toen hij in mocht vallen voor Lewis Holtby.

Werder Bremen, met Eljero Elia in de basis, had weinig problemen met HSV, waarvoor Rafael van der Vaart, net getransfereerd van Tottenham Hotspur, nog niet in actie kwam. Jeffrey Bruma van HSV veroorzaakte een penalty toen hij Elia neerlegde, maar uit de toegekende strafschop wist Bremen nog niet te scoren. Aaron Hunt en Nils Petersen lukte dat in de tweede helft wel: 2-0.

Kampioen Borussia Dortmund, tegenstander van Ajax in de Champions League, had het moeilijk bij FC Nürnberg. De thuisclub kwam na 31 minuten op voorsprong door Tomas Pekhart, negen minuten later maakte Jakub Blaszczykowski gelijk namens Dortmund.

Bayer Leverkusen won thuis van SC Freiburg. Het werd 2-0 door goals van Gonzalo Castro en Philipp Wollscheid. Hoffenheim ging thuis hard onderuit tegen Eintracht Frankfurt: 0-4. Alexander Meier scoorde twee keer namens de bezoekers.

Gisteren boekte SpVgg Greuther Fürth zijn eerste zege ooit geboekt in de Bundesliga. De promovendus won uit bij FSV Mainz met 1-0 na vorige week een 3-0 nederlaag te hebben geleden tegen Bayern München. Halverwege de tweede helft was het de 19-jarige Felix Klaus die geschiedenis schreef met de eerste goal van Greuther Fürth op het hoogste niveau.


Goal Huntelaar, debuut Afellay bij Schalke (Foto: Novum)

[Vuelta] Rodriguez pakt derde ritzege

Joaquin Rodriguez heeft zaterdag de eerste zware bergrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Spanjaard van Katusha klopte na 149 kilometer zijn landgenoot Alberto Contador op de streep. Alejandro Valverde werd op dertien tellen derde. Chris Froome kwam als vijfde over de finish, net achter Daniel Moreno.

De Nederlanders Robert Gesink en Bauke Mollema moesten passen op de slotklim en verliezen terrein in het klassement. Laurens ten Dam finishte wel verdienstelijk als achtste. Hij handhaaft zich op de negende plek. Gesink zakt naar de zesde positie, terwijl Mollema uit de top tien valt.

De veertiende etappe was de eerste van drie zware dagen in de bergen. Onderweg moesten twee cols van de derde, een van de tweede en twee van de eerste categorie worden bedwongen. Omdat Contador zijn ploeg al snel op kop zette, viel het geen moment stil in het peloton, dat langzaam werd uitgedund.

Een grote kopgroep, met onder anderen de Spaanse Rabobankrenner Juan Manuel Garate en de Belgen Serge Pauwels en Jan Bakelants, had door het werk van Saxo Bank weinig kans van slagen. Op de slotklim, de Puerto de Ancares, hield Alberto Losada van Katusha nog lang stand, maar ook hij moest buigen.

Het werk van de Saxo-ploeg had tot gevolg dat Gesink, Mollema en Ten Dam in de problemen kwamen. Ze moesten de favorieten al aan de voet van de slotklim laten gaan. Ten Dam knokte zich evenwel knap terug en hield de schade beperkt.

Op drie kilometer van de streep trok Contadors ploeggenoot Rafal Majka de boel uit elkaar. Alleen Contador, Rodriguez en Valverde bleven over, waardoor Froome het grootste slachtoffer was.

Voor Contador leek dat niet voldoende. Hij pakte nog een gaatje, maar daar was Rodriguez niet van gediend. De Katusha-renner verstevigde met de ritzege zijn leidende positie in het klassement. Hij heeft nu 22 seconden voorsprong op Contador, terwijl Froome en Valverde op 1.41 volgen.

'Gaatje in kinderoor is mishandeling'

Wie een gaatje maakt in de oorlel van een kind voor een oorbel, maakt zich schuldig aan mishandeling. Het gaatje is net zo erg als besnijden, zegt het hoofd van de Duitse vereniging voor kinderartsen. Volgens Wolfram Hartmann is het gaatje een niet te herstellen beschadiging.

In Duitsland woedt al weken een debat over besnijdenis. Een rechter in Keulen had in juni bepaald dat het een illegale verminking van het menselijk lichaam is om bij jongetjes de voorhuid weg te halen. Joodse en islamitische organisaties reageerden geschokt op de uitspraak.

Jordanië vraagt om hulp voor opvang Syriërs

Jordanië en de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties hebben dringend zo'n 556 miljoen euro nodig om uitgeweken Syriërs te kunnen opvangen. De uitgaven van de hulpverlening stijgen veel sneller dan de inkomsten, waarschuwde het kantoor van de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN zaterdag.

Met het geld worden 240 duizend Syrische vluchtelingen in Jordanië geholpen, zei de Jordaanse minister van planning Jafaar Hassan. Hassan vreest dat de schaarse water- en energievoorraden van zijn land uitgeput raken door de extra vraag.

Jordanië telt meer Syrische vluchtelingen dan welk land dan ook. Meer dan 180 duizend Syriërs hebben door de burgeroorlog in eigen land in het buurland een veilig heenkomen gezocht. De UNHCR verwacht dat de vluchtelingenstroom nog aanzwelt.


Jordanië bedelt om hulp voor opvang Syriërs (Foto: Novum)

Recordaantal zeehonden geteld in Westerschelde

Vrijwilligers hebben zaterdag 120 zeehonden geteld in de Westerschelde en bij het Kleine Beereiland op de Maasvlakte. Dat is een recordaantal, meldt de werkgroep die al enkele jaren tellingen organiseert.

In augustus werden op een dag 107 zeehonden waargenomen. Vorig jaar september waren het er 81. Bij de overige tellingen in 2010 en 2011 lag het aantal waarnemingen tussen de zestig en honderd, aldus Eerste Hulp bij Zeehonden Zuid-West en de Schorrenwerkgroep.

Vijftienduizend veroordeelden op vrije voeten

Zeker vijftienduizend mensen die zijn veroordeeld tot een celstraf lopen nog vrij rond. Zij hebben bij elkaar nog 3388 jaar cel openstaan. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Het gaat om wiettelers en dieven, maar ook om gewelddadige overvallers, kindermisbruikers en zelfs mensen die iemand hebben omgebracht.

Uit de cijfers blijkt verder dat de afgelopen vijf jaar ruim tienduizend veroordeelde criminelen definitief onder hun celstraf wisten uit te komen omdat hun straf is verjaard. Het aantal verjaringen lijkt sinds dit jaar wel voor het eerst in jaren te stabiliseren.

Dat veroordeelden niet in de cel worden gezet zou komen doordat veel verdachten in vrijheid mogen afwachten of ze een gevangenisstraf krijgen opgelegd. Als dat gebeurt, komen ze gewoon niet opdagen als ze een oproep krijgen.

Het probleem speelt al lange tijd. Ook de huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) weet het aantal spoorloze criminelen niet echt terug te dringen, aldus RTL Nieuws, ondanks beloften in de Tweede Kamer. Het Openbaar Ministerie wil maatregelen treffen, zoals het verlengen van voorarrest en het innemen van paspoorten van verdachten. Maar dat is nog niet bij wet geregeld.

Piraten overgedragen aan Seychellen

Nederland heeft zaterdag zes verdachten van piraterij overgedragen aan de Seychellen om te worden berecht. De kapers werden op 13 augustus gevangen genomen nadat veertien gegijzelde bemanningsleden van een dhow waren bevrijd.

Het amfibisch transportschip Rotterdam, dat als vlaggenschip deelneemt aan de NAVO-missie Ocean Shield bij de Hoorn van Afrika, bracht de vermoedelijke piraten aan land in de Omaanse havenstad Salalah. Vandaar werden ze met een transportvliegtuig van de luchtmacht overgebracht naar de Seychellen, waar ze met het bewijsmateriaal zijn overgedragen aan de autoriteiten.

Nederland streeft ernaar om piraten in de regio te berechten en heeft de Seychellen met de nodige inspanningen bereid gevonden dit op zich te nemen. Er zijn al eerder verdachten van piraterij voor berechting naar de eilandengroep gebracht.

Blinde parlementariër geweigerd bij Paralympics

Het blinde Britse Lagerhuislid David Blunkett klaagt dat hem en zijn geleidehond woensdag de toegang tot de openingsceremonie van de Paralympische Spelen is geweigerd. Volgens Blunkett kreeg hij te horen dat hij zijn hond Cosby niet mocht meenemen naar zijn gereserveerde plaats.

De voormalige Labour-minister heeft zijn beklag gedaan bij de organisatoren van de spelen voor sporters met een beperking. Zij hebben een onderzoek ingesteld.

Rutte reageert niet meer op andere partijen

Mark Rutte wil niet meer reageren op uitspraken van politici van andere partijen. De VVD-leider geeft er de voorkeur aan de standpunten van zijn eigen partij uit te dragen, zei hij zaterdag tijdens een campagnebezoek van de VVD aan Breda.

Op de vraag wat hij vindt van de oproep van eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) om een nieuwe samenwerking met de PVV op voorhand uit te sluiten, wilde de premier niet ingaan. Ook de opmerking van SP-leider Emile Roemer dat de SP de VVD na de verkiezingen niet aan een meerderheid gaat helpen, wilde hij niet van commentaar voorzien. Zelf zei hij al eerder niet met een 'links blok' te willen regeren.

Rutte werd de afgelopen dagen in het nauw gedreven nadat was gebleken dat hij in debatten een aantal onwaarheden had gedebiteerd. Zowel de SP als de PvdA viel hem hierop aan.

Lady Gaga's 'bloed en sperma'-parfum vindt aftrek

Lady Gaga's luchtje Fame is razend populair. Het parfum, dat sinds deze week in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië te verkrijgen is, vliegt de winkels uit. Fame is volgens The Daily Mail zelfs populairder dan geurtjes van Beyoncé en Madonna.

"We wisten dat Lady Gaga's luchtje gewild zou zijn, maar staan versteld van de snelheid waarmee het de winkel uit vliegt", zegt een woordvoerder van de Britse winkelketen waar Fame te koop is tegen de krant. In Groot-Brittannië is Fame, dat gebaseerd is op de moleculaire structuur van bloed en sperma, het best verkopende parfum.

Ook in de Verenigde Staten is het geurtje een succes. "Ik ben zo blij, ik heb net gehoord dat Fame het meest verkochte luchtje bij Macy's is", twitterde Lady Gaga deze week over het succes in de VS. Fame is vanaf zaterdag ook in andere landen te verkrijgen. "Mijn modedromen komen uit."

Terror Jaap worstelt met salto

Terror Jaap heeft het moeilijk met zijn opdracht voor Sterren Springen. De 29-jarige winnaar van de Gouden Kooi wil zaterdagavond een salto maken, maar dat valt niet mee. "Ik moet opeens een achterwaartse salto doen. Wat een ellende", klaagt Jaap in De Telegraaf.

"Ik begrijp het wel hoor", herpakt Jaap zich. "Als iemand van tweehonderd kilo achterover springt en keihard op het water klapt, is dat natuurlijk mooie televisie. Maar het is wel mijn nek die op het spel wordt gezet!"

Ook Patty Brard worstelt tijdens de trainingen. De 57-jarige diva klapte tijdens de eerste liveshow met haar gezicht plat op het water. Aan de sprong hield Brard, die al geblesseerd op de duikplank stond, naast een plek in de halve finale ook een whiplash en lichte hersenschudding over.

"Ik heb zo'n last van mijn nek, het lukt me niet meer", jammert Patty tijdens een van de trainingen. "Ik wil echt, maar het gaat niet. Het doet zo'n pijn."

[PS] Baanrenster Norbruis pakt zilver

Baanrenster Alyda Norbruis heeft zaterdag een zilveren medaille behaald op de Paralympische Spelen. De Friezin, die aan haar linkerzijde spastisch en deels verlamd is door een hersenbloeding na haar geboorte, eindigde als tweede op de 500 meter tijdrit. Ze noteerde in het Velodrome in Londen een tijd van 39,174.

De 23-jarige Norbruis moest alleen de Chinese Yin He voor zich dulden. De Australische Jayme Paris pakte brons. Norbruis was donderdag als vijfde geëindigd op de individuele achtervolging.

FOK! daily: het beste van vrijdag

Op zoek naar wat leesstof? Dan is hier speciaal voor jou de FOK! daily. Hier kun je de meest populaire berichten, reviews en columns van gisteren nog even bekijken.
 

De 10 populairste berichten van gisteren


Meest bekeken


De 3 minst populaire berichten van gisteren


Reviews


Specials


Columns


Sport


Games


FOK!tv

Haal een mohawk en krijg Far Cry 3 gratis

Op PAX East 2012 was het mogelijk om een Far Cry 3-gerelateerde tattoo te laten zetten bij de Ubisoft-booth. PAX Prime 2012 heeft een wat minder permanente actie: de eerste zestig personen van de dag die hun haar in een mohawk laten omtoveren, krijgen gratis Far Cry 3 wanneer deze uitkomt.

Iedereen die deze mohawk laat zetten moet, volgens Ubisoft, lijken op Vaas, het hoofdpersonage van Far Cry 3. Het is ook mogelijk om toe te kijken: het hoofd van wie een mooie mohawk laat zetten komt op grote schermen te staan terwijl de kappers bezig zijn. Hieronder een afbeelding, met dank aan Joystiq.

Ubisoft PAX Mohawk

Agent ten swaffel gevraagd

Een 21-jarige dronken student uit Amerika heeft een agent vriendelijk verzocht om hem even in het gelaat te mogen swaffelen. Dit deed hij vanaf de achterbank van een politiewagen, nadat hij was gearresteerd wegens wildplassen.

De dronken student plaste wel heel wild, want hij danste daarbij alsof hij een optreden gaf. Dat een agent hem op een gegeven moment zei op te houden met zijn gezeik, deerde hem niet. Toen hij uiteindelijk toch klaar was, probeerde hij het op een lopen te zetten. Door de alcohol was dat geen daverend succes. Binnen enkele meters was hij al plat op zijn gezicht gevallen.

De politie rekende de man in en reed met hem richting het politiebureau. Om de een of andere reden leek het de student wel een goed idee om de agent te vragen om de auto even te parkeren, zodat hij de agent in het gezicht kon swaffelen. De agent is niet op het verzoek ingegaan.

Het toch wat lullige fenomeen 'swaffelen' werd bekend in 2008 nadat een Nederlandse student van de hotelschool werd gestuurd omdat hij de Taj Mahal had geswaffeld en daar beelden van op internet had geplaatst. Swaffelen betekent iets als 'met een niet geheel geërecteerde penis al dan niet liefdevol tikjes geven tegen een persoon of object'.

Relschoppers aangehouden bij klooster ex Dutroux

Bij een uit de hand gelopen demonstratie voor het klooster waar de ex-vrouw van Marc Dutroux verblijft heeft de Belgische politie zaterdagmiddag twee aanhoudingen verricht. Dat hebben Belgische media gemeld.

De protestbetoging tegen de komst van Dutroux' voormalige echtgenote Michelle Martin naar het klooster in Malonne begon vreedzaam, maar liep tegen het einde uit op schermutselingen tussen enkele demonstranten en de politie. Betogers staken vuurwerk af, wierpen dranghekken omver en bekogelden de politie met stenen.

Daarop zette de politie pepperspray in en arresteerde twee herrieschoppers. Het tweetal zou hebben geprobeerd een verkeersbord naar de agenten te gooien en zou een politieman zijn schild hebben ontfutseld.

Michelle Martin werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel met aftrek van voorrarrest, voor haar aandeel in de ontvoering van zes meisjes en de dood van vier van hen. Na zestien jaar van haar straf te hebben uitgezeten kwam Martin dinsdag vrij, waarop ze zich terugtrok bij de Arme Klaren in Malonne.

'Gesloten bèta Fortnite komt begin volgend jaar'

Volgens Joystiq begint de gesloten bèta van Fortnite begin volgend jaar. Joystiq zag op PAX hoe Epic Games een ticket weggaf aan één gelukkig iemand. Fortnite wordt Epic Games' eerste Unreal Engine 4-titel en is een co-op survivalgame.

Producer Tanya Jessing gaf aan dat er zeker een gesloten bèta gaat komen, maar over een open bèta wilde ze niets zeggen. Ook Cliff Bleszinski hield de kaken stijf op elkaar.

Fortnite

Gridstraf voor Rosberg op Spa-Francorchamps

Nico Rosberg zal de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps aan gaan vangen vanaf de voorlaatste startplaats. De reden hiervoor is dat de Duitser slechts achttiende in de kwalificatie werd en daarnaast de versnellingsbak van zijn Mercedes voortijdig gewisseld moest worden.

Rosberg reed in de derde vrije training slechts vijf ronden nadat zijn Mercedes alleen maar in de zesde versnelling rond kon rijden. Hij moest de auto aan de kant zetten, waarna na de training duidelijk werd dat de bak gewisseld moest worden.

In de kwalificatie kon Rosberg al na Q1 weer uitstappen. Hij kwam te laat over de streep om nog een snelle ronde in te kunnen gaan. "Dat was mijn eigen fout. Ik heb het verkeerd ingeschat. Het hele weekend liep sowieso al moeilijk, door het probleem met de versnellingsbak. De kwalificatie zou in Spa sowieso al niet makkelijker worden, en ik ging er al met een slecht gevoel in. Morgen heb ik dus zeker geen goede uitgangspositie."

Justin Bieber onder vuur wegens nepwapen

Justin Bieber heeft zich de woede van een aantal Amerikanen op de hals gehaald. Het tieneridool poseerde met vriendinnetje Selena Gomez met een nepwapen, wat Bieber aardig wat kritiek opleverde.

Via Twitter reageerden veel mensen verbaasd op Justins 'onverantwoorde' actie. Voor hen is de foto pijnlijk, zeker na de schietpartijen in het Empire State Building en in een bioscoop in Colorado. "Iedereen in de Verenigde Staten en Canada maakt zich zorgen over vuurwapens. Iedereen, behalve Justin Bieber misschien", schreef de Canadese krant The Globe and Mail.

Justin Bieber heeft zelf nog niet gereageerd op alle ophef. De 18-jarige Canadees, een fervent twitteraar, heeft het liever over zijn nieuwe tatoeage. Bieber liet deze week een kroon zetten op zijn borst.

Nepglazenwasser opgepakt bij paleis Beatrix

De marechaussee heeft vrijdagavond een 37-jarige nepglazenwasser aangehouden bij paleis Huis ten Bosch, het woonhuis van koningin Beatrix. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats gedroeg zich rond 19.00 uur verdacht in het bos rondom het paleis, meldt de politie.

Uit onderzoek bleek dat het gaat om een man die zich voordeed als glazenwasser en daarmee de afgelopen maanden tientallen mensen geld uit de zak heeft geklopt. De politie waarschuwde eerder deze week voor een nepglazenwasser die actief was in het centrum van Den Haag en Overbosch, Rijswijk en Delft en omstreken. Zo'n twintig gedupeerden hebben aangifte gedaan.

De man was in juni ook al eens aangehouden bij het paleis. Wat hij daar zoekt is onduidelijk. De marechaussee heeft de man overgedragen aan de Haagse politie. Hij zit nog vast. De recherche is op zoek naar mensen die ook slachtoffer zijn geworden van de nepglazenwasser.

[Premier League] Zware nederlaag Fulham bij West Ham United

Fulham is zaterdag tegen een flinke nederlaag aangelopen in de Premier League. De ploeg van de Nederlandse trainer Martin Jol ging in een Londense derby met 3-0 onderuit bij West Ham United. Kevin Nolan, Winston Reid en Matthew Taylor zetten op Upton Park al voor rust de eindstand op de borden.

Bij Fulham mocht Dimitar Berbatov, die van Manchester United werd overgenomen, invallen na rust, maar hij slaagde er niet in iets aan de achterstand te doen. De van Liverpool gehuurde Andy Caroll begon in de basis bij West Ham United.

The Hammers staan na drie duels op zes punten, Jol blijft met Fulham steken op drie punten.


Zware nederlaag Fulham bij West Ham United (Foto: Novum)

Bos klopt Greipel en Boonen in Rotterdam

Theo Bos heeft zaterdag de tweede etappe in de World Ports Classic op zijn naam geschreven. De Nederlander van Rabobank bleef de Duitser André Greipel nipt voor in de massasprint in Rotterdam. Tom Boonen kwam als derde over de streep en stelde daarmee de eindzege veilig in de koers die dit jaar voor het eerst wordt gehouden.

Lieuwe Westra maakte deel uit van een kopgroep die meer dan honderd kilometer op kop reed in de 160 kilometer lange rit van Antwerpen naar Rotterdam. De vluchters pakten zo'n vier minuten, maar een massasprint kon niet worden ontlopen.

In de finale nam Rabobank het initiatief. Bos werd gelanceerd door zijn Australische ploeggenoot Mark Renshaw en troefde de concurrentie nipt af. Voor Bos is het zijn zesde overwinning van dit seizoen. Boonen had vrijdag de eerste etappe, die van Rotterdam naar Antwerpen voerde, gewonnen.

D66 wil ook paralympiërs huldigen in Den Bosch

De paralympische sporters krijgen in navolging van de olympiërs mogelijk ook een huldiging in Den Bosch. Als het aan de lokale afdeling van D66 ligt wordt daar geld voor vrijgemaakt. De partij vond het onthaal van de Nederlandse sporters op 13 augustus zo'n succes, dat het navolging verdient.

"Den Bosch kan daarbij laten zien dat zij onze paralympische sporters een warm hart toedraagt", aldus D66. Volgens fractievoorzitter Jan Smit hebben ook de gehandicapte sporters een belangrijke voorbeeldfunctie. "Zij kunnen net zoals de inmiddels teruggekeerde kampioenen laten zien dat je je droom kunt verwezenlijken."

De Paralympische Spelen worden van 29 augustus tot 9 september gehouden in Londen.

FOK!filmtip van de dag: The A-Team

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK

Vandaag schrijft de FOK!filmtip je een spektakelfilm voor, namelijk The A-Team. Deze remake van de originele serie uit de jaren ’80 is iets eigentijdser gemaakt; zo zijn de heren van The A-Team geen Vietnam veteranen maar Irak veteranen en is ook de cast vernieuwt met o.a. Liam Neeson als Hannibal, Sharlto Copley als Murdock, Bradley Cooper als Face en Quinton Jackson als B.A. Baracus. De heren van The A-Team staan voor een groot probleem als ze ten onrechten worden beschuldigt voor een misdaad die ze niet hebben begaan, ze proberen vervolgens hun naam te zuiveren. Heb je zin in twee uur hersenloos vermaak, stem dan om 20:00 uur je televisie af op RTL5

Tatadata, tatata!

Roemer helpt rechts niet aan meerderheid

De SP gaat de VVD na de verkiezingen niet aan een meerderheid helpen. Dat heeft SP-leider Emile Roemer zaterdag gezegd in Boxmeer, meldt de NOS. De SP gaat ook geen VVD-beleid uitvoeren, zei Roemer tijdens de campagnebijeenkomst.

Partijleider Mark Rutte zei woensdag dat de VVD links niet aan een meerderheid gaat helpen. Roemer pareerde dat zaterdag door aan te kondigen dat zijn partij 'een rechts blok' niet te hulp schiet. "Nederland moet kiezen."

Rutte stelde dat SP, PvdA en GroenLinks een blok aan het vormen zijn. De VVD doet niet mee aan een kabinet waar deze drie linkse partijen in zitten, zei de premier. Die partijen hebben een lijstverbinding gesloten. De VVD en de SP zijn nog altijd de twee grootste partijen in de peilingen.

[F1] Uitslag kwalificatie België

Jenson Button start zondag van poleposition tijdens de Grand Prix van België. Op het circuit van Spa-Francorchamps was de Engelse coureur van McLaren de snelste in de kwalificaties. Kamui Kobayashi werd in zijn Sauber verrassend tweede. Pastor Maldonado van Williams en Renault-rijder Kimi Räikkönen starten respectievelijk van de derde en vierde plek.

Button legde zijn snelste kwalificatieronde af in 1.47,573. De Brit had daarvoor al de snelste tijd laten noteren, maar in de laatste run stelde hij de tijd nog wat scherper. Het is zijn eerste poleposition sinds hij in 2010 naar McLaren overstapte.

Sergio Perez van Sauber start zondag als vijfde. Fernando Alonso, de leider in het WK-klassement, kwam niet verder dan een zesde positie. Daarmee bleef de coureur van Ferrari nog wel Lewis Hamilton van McLaren twee plaatsen voor. Mark Webber eindigde als zevende maar werd gestraft voor het vervangen van zijn versnellingsbak en hij start nu als twaalfde.

Uitslag

# Coureur Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 Jenson Button McLaren 1:49.250 1:47.654 1:47.573 14
2 Kamui Kobayashi Sauber 1:49.686 1:48.569 1:47.871 18
3 Pastor Maldonado Williams 1:48.993 1:48.780 1:47.893 20
4 Kimi Räikkönen Lotus 1:49.546 1:48.414 1:48.205 14
5 Sergio Perez Sauber 1:49.642 1:47.980 1:48.219 16
6 Fernando Alonso Ferrari 1:49.401 1:48.598 1:48.313 15
7 Mark Webber Red Bull 1:49.859 1:48.546 1:48.392 13
8 Lewis Hamilton McLaren 1:49.605 1:48.563 1:48.394 16
9 Romain Grosjean Lotus 1:50.126 1:48.714 1:48.538 18
10 Paul di Resta Force India 1:50.033 1:48.729 1:48.890 19
11 Sebastian Vettel Red Bull 1:49.722 1:48.792   12
12 Nico Hulkenberg Force India 1:49.362 1:48.855   13
13 Michael Schumacher Mercedes 1:49.742 1:49.081   14
14 Felipe Massa Ferrari 1:49.588 1:49.147   13
15 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 1:49.763 1:49.354   13
16 Daniel Ricciardo Toro Rosso 1:49.572 1:49.543   13
17 Bruno Senna Williams 1:49.958 1:50.088   15
18 Nico Rosberg Mercedes 1:50.181     10
19 Heikki Kovalainen Caterham 1:51.739     7
20 Vitaly Petrov Caterham 1:51.967     6
21 Timo Glock Marussia 1:52.336     8
22 Pedro de la Rosa HRT 1:53.030     6
23 Charles Pic Marussia 1:53.493     6
24 Narain Karthikeyan HRT 1:54.989     8

Stevie Wonder wilde duet met Amy Winehouse

Stevie Wonder had graag een duet opgenomen met Amy Winehouse. De 62-jarige zanger had ook al een nummer op het oog, vertelt hij in een interview met de Britse krant The Guardian.

"Ik hoorde dat Amy een paar jaar geleden bij een van mijn concerten in Engeland is geweest", doet Wonder uit de doeken. "Ik dacht na over een duet met haar, een oud nummer van Marvin Gaye en Mary Wells, Once Upon a Time. Het zou geweldig zijn geweest", zegt de blinde zanger over Winehouse, die vorig jaar juli op 27-jarige leeftijd overleed.

Niet alleen de plotselinge dood van Winehouse raakte Wonder, ook het overlijden van Michael Jackson in 2009 en de dood van Whitney Houston in februari hakten erin. "Mijn hart brak", zegt Wonder over Jacksons dood. "Ik kende Michael en ik kende Whitney ook."

Hoewel veel collega's ten onder gingen aan verslavingen, zegt Wonder nauwelijks in de verleiding te komen. "Ik ben niets meer of minder dan een ander, maar ik heb nooit naar drugs verlangd. Op mijn 21e heb ik wiet gerookt en ik hield niet van het gevoel. Toen ik de volgende dag wakker werd, dacht ik dat ik een deel van mijn hersenen kwijt was."

Wetenschappers Iran en Noord-Korea werken samen

Iraanse en Noord-Koreaanse wetenschappers en ingenieurs gaan nauw samenwerken. De twee landen zijn dat zaterdag in Teheran overeengekomen.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en Noord-Korea's tweede man Kim Yong Nam woonden de ondertekening van het het akkoord bij. De Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei hield Kim voor dat Teheran en Pyongyang hun vijanden delen.

Zowel Iran als Noord-Korea ligt al decennia overhoop met de Verenigde Staten en andere westerse landen.

ANWB ziet veertig procent minder files in augustus

Het aantal files was in augustus fors lager vergeleken met de afgelopen jaren. Volgens cijfers van de ANWB lag de filezwaarte in augustus veertig procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. De filezwaarte, de lengte keer de duur van de file daalt al maanden.

Vooral in de middag waren er veel minder files. Wel waren er dagen met lange files maar die werden meestal veroorzaakt door strandverkeer of ongelukken. Zo was er op 7 augustus een ernstig ongeluk op de A12 bij Arnhem. De snelweg was van 17.30 uur tot middernacht afgesloten. En door het mooie weer in het weekend van 18 en 19 augustus stonden veel strandgangers stil op de wegen richting de kust. Op de zaterdag stond het verkeer over een lengte van bijna tachtig kilometer stil.

België wil spaarbanken en zakenbanken scheiden

Belgische banken moeten sparen en investeren in het vervolg scheiden. Dat heeft de Belgische premier Elio Di Rupo vrijdag gezegd in onder meer de Vlaamse krant De Morgen.

Di Rupo wil de Belgische bankensector hervormen en de banken onder strikter toezicht brengen om te voorkomen dat kleine spaarders de dupe worden van beursspeculatie door roekeloze bankiers. Banken die toch spaarbank én zakenbank willen blijven moeten hun investeringsactiviteiten volgens de premier aan strenge regels onderwerpen. Op overtreding van die voorschriften volgt een boete.

Man mogelijk geëlektrocuteerd in kruipruimte

In Utrecht is zaterdagochtend een dode man aangetroffen in de kruipruimte van een woning. Hoewel de doodsoorzaak nog niet bekend is, is de man mogelijk geëlektrocuteerd.

Hij was waarschijnlijk de stroomvoorziening illegaal aan het herstellen, zegt een politiewoordvoerder. De woning heeft geen stroom omdat er eerder een wietplantage werd gevonden, waarna de elektriciteit werd afgesloten.

Het slachtoffer, dat werd gevonden door een bekende, is moeilijk te bergen. Daarom is een deel van de vloer van de buren eruit gehaald om de man te kunnen bereiken.

[Vuelta] Van den Broeck stapt af

Jurgen van den Broeck is zaterdag niet meer van start gegaan in de veertiende etappe van de Ronde van Spanje. De 29-jarige Belg is te vermoeid om verder te gaan, zo laat zijn ploeg Lotto-Belisol weten. Bovendien kampt hij met ziekteverschijnselen.

Van den Broeck, de nummer vier van de afgelopen Tour de France, speelde in het klassement al geen rol van betekenis meer. Hij stond 84e op ruim 54 minuten van leider Joaquin Rodriguez.

Naast Van den Broeck hebben ook zijn ploeggenoten Olivier Kaisen en Jens Debusschere de strijd gestaakt in de Vuelta. De Belgen hebben last van diarree.

[PS] Brons voor baanrenner Oost

Rinne Oost heeft zaterdag een bronzen medaille gepakt op de Paralympische Spelen. De slechtziende Nederlandse baanrenner finishte in Londen als derde op de 1 kilometer tijdrit. De 37-jarige Oost klokte een tijd van 1.03,052. Zijn piloot was Patrick Bos. De Brit Neil Fache won goud en de Spanjaard Jose Enrique Porto Lareo legde beslag op zilver.

De medaille van Oost, die amper kan zien, is de vijfde voor Nederland. Er werd al een keer goud, een keer zilver en drie keer brons gewonnen.

Hobbit-films wisselen van titel

De derde en laatste Hobbit-film heeft de titel van de tweede film gekregen. Het tweede deel van de langverwachte trilogie luistert voortaan naar de titel The Hobbit: The Desolation of Smaug. Dat maakten de betrokken filmstudio's vrijdag bekend.

Tussen de première van het tweede en derde deel zit slechts zeven maanden. The Hobbit: An Unexpected Journey, het eerste deel, draait eind dit jaar in de bioscopen. The Hobbit: The Desolation of Smaug volgt volgend jaar december, waarna The Hobbit: There and Back Again de filmreeks in juli 2014 afsluit.

The Hobbit is een proloog van de The Lord of the Rings-trilogie, die regisseur Peter Jackson tussen 2001 en 2003 verfilmde. Jackson wilde The Hobbit, gebaseerd op het boek van J.R.R. Tolkien, aanvankelijk in twee delen verfilmen. Gaandeweg kwam de Nieuw-Zeelander erachter dat hij het verhaal niet in twee films kwijt kan, eind juli kondigde Jackson het derde deel aan.

The Hobbit gaat over Bilbo Balings, een rol van Martin Freeman, die de ring waar Lord of the Rings om draait ontdekt. Hoewel veel personages uit de trilogie niet voorkomen in Tolkiens boek, zijn ze wel te zien in Jacksons interpretatie van The Hobbit. Zo maken onder meer Frodo(Elijah Wood), Saruman (Christopher Lee) en Legolas (Orlando Bloom) hun opwachting.

The Hobbit - Peter Jackson & Martin Freeman

CDA en PvdA pleiten voor andere toon campagne

De verkiezingscampagne moet meer over de inhoud gaan. Dat bepleitten de lijsttrekkers van CDA Sybrand van Haersma Buma en van de PvdA Diederik Samsom zaterdag in het programma Tros Kamerbreed op Radio 1.

Volgens Buma moet de discussie niet gaan over welke kleur stropdas de lijsttrekkers dragen, maar om de vraag hoe Nederland uit de crisis raakt. "Tot nu toe is de campagne te weinig over de inhoud gegaan", stelde hij. Samsom sloot zich daarbij aan.

Hij noemde als voorbeeld de vermeende tweestrijd tussen VVD-lijsttrekker Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer, waar de media volgens hem 'al drie maanden' over schrijven. "Dat is niet wat op straat leeft", zei hij. Daar gaat de discussie over mensen die bezorgd zijn of ze hun baan nog wel houden, stelde Samsom.

Hulpdiensten gebotst na melding ongeluk A15

Een brandweerauto en een wagen van Rijkswaterstaat zijn zaterdagochtend gebotst terwijl ze op weg waren naar een ongeluk iets verderop op de A15. Op de snelweg ten zuiden van Rotterdam was een vrachtwagen achterop geknald bij een andere vrachtauto met pech. De bestuurder van de achterste vrachtwagen raakte zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur in de richting van Rozenburg. De A15 is bij het knooppunt Vaanplein afgesloten, wat leidde tot enkele kilometers file. Wachtende automobilisten zijn onder begeleiding van de A15 afgeleid. De weg blijft naar verwachting tot rond 15.00 uur dicht.

Deel Philips-gebouw weerstaat dynamiet

De sloop van een oud kantoor van Philips in Eindhoven met een lading springstof is niet helemaal geslaagd. Na een flinke knal zakte het zeventig meter hoge Philips-gebouw VH grotendeels als een kaartenhuis in elkaar, maar een deel weerstond de honderd kilo dynamiet.

Slopersbedrijf M. Heezen was niet direct bereikbaar voor een toelichting. Een woordvoerder van de gemeente zegt geen idee te hebben of het gebouw geheel tegen de vlakte had moeten gaan, maar vroeg zich dat ook af. In het stadhuis vindt zaterdagmiddag spoedoverleg plaats over de situatie.

Uit voorzorg waren dertig huishoudens in de buurt geëvacueerd. De gemeente Eindhoven had een noodverordening afgekondigd, waardoor de omgeving van het gebouw in aanloop naar en tijdens de explosie verboden gebied was. De noodverordening zou tot 14.00 uur van kracht zijn, maar de gemeente beraadt zich op verlenging.

De slopers gebruikten springstof om de sloop te bespoedigen en daardoor overlast tot een korte periode te beperken. Hoe het nu verder moet met de sloop van het pand is nog onduidelijk.

Aantal zomertransfers opnieuw gestegen

De Nederlandse clubs hebben in totaal 543 voetballers zien komen of gaan de afgelopen transferperiode, die liep van 9 juni tot en met 31 augustus. Het aantal overschrijvingen ligt hoger dan vorig jaar. Toen vonden 509 spelers een nieuwe club. In de zomer van 2010 waren er 'slechts' 452 overschrijvingen.

Van de 543 spelers die elders aan de slag gingen tekenden er 45 pas vrijdag, bij het scheiden van de markt, een contract. Het aantal binnenlandse transfers kwam op 307, zo laat de KNVB zaterdag weten. Voor 119 spelers lonkte een buitenlands avontuur, terwijl 117 spelers juist naar Nederland kwamen.

De Nederlandse voetbalclubs hadden vrijdag tot 23.59 uur om een transfer bij de voetbalbond te melden. Een minuut later sloot de transfermarkt. Transfervrije spelers kunnen nog wel worden vastgelegd. Zo verwacht Ajax de komst van Ryan Babel de komende dagen af te ronden.

Lennon tekent nieuw contract bij Spurs

Aaron Lennon heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengd. De Engels-international ligt nu tot medio 2016 vast op White Hart Lane, zo meldt de Premier Leagueclub zaterdag. De 25-jarige Lennon speelt sinds 2005 in Londen. Hij kwam destijds over van Leeds United.

De vleugelspeler maakte tot dusverre 270 keer zijn opwachting voor de Spurs. Hij was daarin 25 keer trefzeker. In 2008 won hij de League Cup met de Londenaren.

Uitslag derde vrije training België

Fernando Alonso heeft de snelste tijd gereden in de derde vrije training voor de Grand Prix van België. De Spanjaard snelde in de Ferrari naar een tijd van 1.48,542 en bleef hiermee de Lotus van Kimi Räikkönen en Sauber van Sergio Perez nipt voor.

Nico Rosberg kon weinig rijden, omdat zijn bolide in de zesde versnelling bleef steken. De Duitser zette zijn Mercedes na vijf ronden aan de kant en zal door het gebrek aan droogweertraining waarschijnlijk een lastige rest van het weekend tegemoet gaan.

Uitslag

# Coureur Team Tijd Ronden
1 Fernando Alonso Ferrari 1:48.542 18
2 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 1:48.683 21
3 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1:48.850 23
4 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1:48.863 20
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:49.091 18
6 Felipe Massa Ferrari 1:49.092 16
7 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:49.164 21
8 Romain Grosjean Lotus-Renault 1:49.266 23
9 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:49.292 23
10 Paul di Resta Force India-Mercedes 1:49.382 22
11 Pastor Maldonado Williams-Renault 1:49.561 23
12 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:49.615 19
13 Michael Schumacher Mercedes 1:49.621 26
14 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1:49.674 23
15 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 1:49.710 21
16 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 1:49.776 22
17 Bruno Senna Williams-Renault 1:50.027 20
18 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1:52.339 21
19 Charles Pic Marussia-Cosworth 1:52.566 20
20 Timo Glock Marussia-Cosworth 1:52.630 18
21 Vitaly Petrov Caterham-Renault 1:52.809 22
22 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1:53.383 22
23 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1:53.562 23
24 Nico Rosberg Mercedes 1:58.113 5

Borgtocht gehandicapt Pakistaans meisje uitgesteld

De Pakistaanse rechter neemt meer tijd voor zijn besluit over een borgtochtregeling voor het verstandelijk beperkte christelijke meisje dat terechtstaat voor godslastering. De advocaat van de man die het meisje heeft beschuldigd vecht de betrouwbaarheid van het borgtochtverzoek aan. De rechtbank doet maandag uitspraak.

De 11-jarige verdachte zou bladzijden van de Koran hebben verbrand. Haar medestanders noemen haar onschuldig. Het meisje heeft vermoedelijk het syndroom van Down en zou geen idee hebben wat godslastering betekent.

In het islamitische Pakistan is belediging van de profeet of van de koran bij wet ten strengste verboden. De wet biedt de mogelijkheid overtreding met de doodstraf te bestraffen. Soms nemen fanatieke moslims het recht in eigen hand. Volgens tegenstanders van de strenge wetgeving wordt die dikwijls ingezet om persoonlijke vetes te beslechten.

Samsom vindt 130 niet belangrijk genoeg om terug te draaien

Diederik Samsom is niet van plan om de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur snel terug te draaien, mocht hij het na de verkiezingen voor het zeggen krijgen. Dat zei de lijsttrekker van de PvdA zaterdag in het programma Tros Kamerbreed op Radio 1.

De nieuwe maximumsnelheid is zaterdag officieel van kracht geworden. In het verkiezingsprogramma houdt de PvdA echter vast aan 120 kilometer per uur. Samsom zei bij Kamerbreed dat hij niet enthousiast is over het nieuwe maximum, maar hij laat de 130 voorlopig in stand. "Het is niet het eerste waar we mee beginnen."

Er zijn volgens hem namelijk grotere problemen om op te lossen dan de maximumsnelheid. Het terugdraaien van de 130 kilometer per uur is 'niet het belangrijkste wat Nederland moet doen", aldus Samsom.

In de uitzending zei ook CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma dat hij vasthoudt aan het nieuwe maximum. Zijn partij was het afgelopen jaar kritisch over de verhoging van de snelheid."130 blijft 130", zei Buma.

'Geen bezwaar tegen Ierse route NS'

De Maatschappij Voor Beter OV laat tegenover FOK! weten dat er geen enkel bezwaar tegen is dat de NS via een Ierse dochteronderneming op een fiscaal aantrekkelijke wijze nieuwe treinen aan het wagenpark heeft toegevoegd. "Dit soort constructies is in het Nederlandse bedrijfsleven bepaald niet ongebruikelijk. Bovendien bespaart de NS op deze wijze geld, dat vervolgens kan worden besteed aan de aanschaf van meer treinen voor het zelfde geld of aan verbeteringen van de betrouwbaarheid van de dienstregeling of van het reisgemak." 

Voor Beter OV wijst er verder op dat de NS volledig in handen is van de overheid. Dus wat de NS verdient aan via het buitenland behaald belastingvoordeel, komt -wanneer het niet wordt besteed aan verbeteringen voor de reizigers- terecht in de bedrijfswinst, en daarmee alsnog in de schatkist in de vorm van winstafdracht aan de overheid.  

De reizigersclub is niet te spreken over de reacties van sommige politici: "Kamerleden die nu lopen te schuimbekken, hebben dus al een klein decennium de jaarverslagen van de NS niet gelezen", aldus voorman Rikus Spithorst van de reizigersclub. 

Capture the Flag in Halo 4-trailer

343 Industries heeft een aantal screenshots en een korte trailer vrijgegeven van Halo 4. De screenshots en trailer draaien geheel om Capture the Flag. Halo 4 ligt vanaf 6 november in de winkels voor Xbox 360.

Halo 4 is het eerste deel uit een nieuwe trilogie van de Halo-games, bekend als de Reclaimer-trilogie. In de game spelen we opnieuwe met Master Chief, die samen met Cortana het moet opnemen tegen een oud en gevreesde ras.

Halo 4

Halo 4

Halo 4

Halo 4

Halo 4

Halo 4

Halo 4

City of Heroes en Paragon Studios stoppen

Paragon Studios heeft aangekondigd dat hun online spel City of Heroes aan het eind van dit jaar zal worden stopgezet. Met het einde van het spel zal ook de studio zelf ophouden te bestaan. Dat schrijft community manager Andy Belford op de website van de mmo. Het sluiten van de studio is een gevolg van een aanpassing in de focus en de distributiestrategie van gamestudio NCsoft.

Effective immediately, all development on City of Heroes will cease and we will begin preparations to sunset the world’s first, and best, Super Hero MMORPG before the end of the year,” schrijft Belford. “As part of this, all recurring subscription billing and Paragon Market purchasing will be discontinued effective immediately."

Volgens de berichten zullen alle 80 medewerkers worden ontslagen. Belford roept iedereen op om vooral te blijven denken aan alle goede dingen van City of Heroes en Paragon Studios en niet te blijven hangen in het hoe en waarom van deze ontwikkeling.

De servers van City of Heroes zullen op 30 november worden uitgezet.

NCsoft registreert 'City of Heroes 2' (Novum)

GroenLinks: NS is ordinaire brievenbus-bv

De constructie waarmee de NS belasting ontwijkt is ongewenst en moet worden beëindigd. Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent zaterdag in een reactie op het nieuws in de Volkskrant dat de NS via een Ierse dochteronderneming de afgelopen jaren al 250 miljoen euro belasting ontweek.

"Dit lijkt mij, hoewel officieel legaal, zeker ongewenst", laat Van Gent weten in een verklaring. "Dat een staatsbedrijf al jarenlang gebruik maakt van een creatieve omleiding via Ierland, met medeweten van het ministerie en opeenvolgende ministers, spoort niet. Dit maakt de NS tot een ordinaire brievenbus-bv."

Samsom: Rutte is betrouwbaar

Premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte is nog steeds geloofwaardig als politicus. Dat zegt zijn concurrent PvdA-leider Diederik Samsom in De Telegraaf. Samsom beschuldigde Rutte deze week in een debat van leugens, iets wat SP-leider Emile Roemer ook al deed, maar de PvdA'er wil daar niet te lang bij stilstaan.

Samsom is niet van plan dieper in te gaan op de 'fout' van Rutte. "Vertrouwen gaat niet alleen over de economie, het gaat ook over de politiek. Ik wil niet dat de politiek nog ongeloofwaardiger wordt dan ze nu al is."


De basis voor een nieuwe coalitie? (Foto: Novum)

Denktank: links draait defensie de nek om

De linkse partijen willen zo veel op defensie bezuinigen dat de krijgsmacht feitelijk niet meer inzetbaar zal zijn. Dat concludeert het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) na een analyse van de defensieplannen in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen.

De Haagse denktank onder leiding van deskundige op het gebied van internationale betrekkingen Rob de Wijk constateert dat de progressieve partijen met hun geplande bezuinigingen de komende jaren goed zijn voor het vertrek van ruim twintigduizend defensiemedewerkers. De partijen benoemen dat effect niet.

De SP wil anderhalf miljard euro bezuinigen op defensie, de PvdA en GroenLinks ieder een miljard en D66 500 miljoen. De veelzijdig inzetbare krijgsmacht die ze nastreven zou daarmee onmogelijk worden.

De partijen op de rechterflank willen de internationale ambities wél handhaven, maar reserveren daar volgens het HCSS te weinig geld voor. Ook noemen de VVD en het CDA de onderwerpen Afghanistan en JSF niet in hun verkiezingsprogramma terwijl ze die in de Tweede Kamer wel steunen. "Deze partijen lijken in verkiezingstijd niet met deze controversiële onderwerpen geassocieerd te willen worden", stelt het HCSS.

"Wilders en Rutte kunnen nog samenwerken"

De band tussen PVV-leider Geert Wilders en premier Mark Rutte (VVD) is niet onherstelbaar beschadigd. Dat zegt Wilders in een interview in de Volkskrant in reactie op de ogenschijnlijk getroebleerde verhoudingen tussen de twee na het mislukte Catshuisoverleg.

"In de persoonlijke verhoudingen is niets veranderd", zegt Wilders, die ook toegeeft in de pauze van het RTL-debat een sigaretje te hebben gerookt met de VVD-lijsttrekker. "Er is niets onherstelbaar kapot gegaan."


Wilders: band met Rutte is te repareren (Foto: Novum)

Steijn: "Vrolijk door met bouwen"

ADO Den Haag-coach Maurice Steijn zag zijn ploeg met 0-1 van FC Groningen verliezen. Hij zag slordigheden, maar verwijt zijn spelers niets qua strijd en arbeid. "Wij wilden vanaf de eerste minuut de baas zijn, het initiatief pakken met en zonder bal. Na 25 minuten werden we echter slordig."

"De middenvedlers wilden teveel de diepte zoeken. Zo'n doelpunt mag eigenlijk niet vallen. In de rust hebben we aangegeven dat wij het in het voetbal moeten zoeken, zoals we in het verleden ook al hebben laten zien", aldus Steijn op de persconferentie.

"Toch bleef het slordig en er vielen verkeerde keuzes met vier spitsen en een verdediger voorin. We hebben een relatief jonge ploeg. Ik kan mijn ploeg weinig verwijten als het gaat om strijd en arbeid. Ook het publiek verdient een compliment, omdat zij er tot het laatste moment achter zijn blijven staan."

"Eén moment bleek vanavond bepalend te zijn. Het geluk viel Groningen ten deel, het had ook onze kant op kunnen vallen. We gaan vrolijk verder met het bouwen aan een nieuwe ploeg", zo besloot de coach van de Hagenaars.

Amerikanen zetten in op Phinney en Van Garderen

De Amerikaanse selectie voor het WK wielrennen in Valkenburg is bekend gemaakt. Er wordt vooral ingezet op de jonge renners Taylor Phinney en Tejay van Garderen, die zowel de weg- als tijdrit rijden.

Oude bekenden als Levi Leipheimer en George Hincapie zitten niet bij de selectie, terwijl Chris Horner wel is geselecteerd. De volledige selectie; Brent Bookwalter (BMC), Matthew Busche (RadioShack-Nissan-Trek), Timmy Duggan (Liquigas-Cannondale), Tyler Farrar (Garmin-Sharp-Barracuda), Chris Horner (RadioShack-Nissan-Trek), Alex Howes (Garmin-Sharp-Barracuda), Taylor Phinney (BMC), Lucas Euser (Spidertech) en Tejay van Garderen (BMC)

Babel: "Een stap vooruit"

Ryan Babel begint aan zijn tweede periode bij Ajax. De 25-jarige aanvaller beseft dat een terugkeer op die leeftijd vroeg is, maar wil zijn carrière nieuw leven inblazen. Na bijna vier seizoenen Liverpool ging Babel in 2011 naar 1899 Hoffenheim om speelminuten te maken.

Dat mislukte niet, maar een onuitwisbare indruk kon de aanvaller niet achterlaten bij de Duitse club. Het leidde er deze zomer, na anderhalf jaar, toe dat Babel naar het tweede elftal werd teruggezet: niet meer nodig. Afgelopen donderdag kocht Babel zich vrij bij Hoffenheim, en dus kon hij gaan en staan waar hij wilde. Ajax profiteerde en legde hem voor één seizoen vast. "Sommigen zullen mijn eenjarige contract bij Ajax na Liverpool en Hoffenheim als een degradatie zien, maar ik niet", was Babel in zijn nopjes tegenover De Telegraaf.

"Ik zie het na een moeilijke periode als een stap vooruit, als dé kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen. En dat ga ik doen", vervolgde Babel. "Ik weet dat dit niet heel normaal is. Maar soms moet je een grote beslissing nemen om zaken te keren. Ik ben een realist, kijk altijd heel goed wat het beste voor me is."

"Als ik het andere, financieel veel aantrekkelijkere pad had bewandeld, had het veel langer geduurd voor ik weer aan de Europese top mocht ruiken. Door deze investering in mezelf sta ik weer op het podium om me te profileren. Als ik daarin slaag, help ik Ajax en snijdt het mes aan twee kanten."

Ajax verdiende in de zomer van 2007 zeventien miljoen euro aan Babel. Dat bedrag telde Liverpool neer voor het destijds pas 20-jarige talent.

[US Open] Roddick stelt afscheid uit

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft zijn afscheid met het tennis nog even uitgesteld. In de tweede ronde van de US Open versloeg hij vrijdag de Australische tiener Bernard Tomic: 6-3, 6-4 en 6-0.

De nummer twintig van de wereld kondigde donderdag op zijn 30e verjaardag aan dat hij een punt achter zijn carrière zet. Roddick won in 2003 de US Open, zijn enige grandslamtitel.

De Amerikaanse 'hardhitter' stond daarna nog vier keer in de finale van een grand slam (drie keer Wimbledon, één keer US Open), maar verloor die allemaal. Roddick, voormalig nummer 1 van de wereld, heeft in totaal 32 ATP-titels op zijn erelijst staan.

Roddick stelt afscheid uit op US Open
Roddick stelt afscheid uit op US Open (Foto: ANP)

Tottenham haalt Dempsey en Lloris

Tottenham Hotspur heeft Clint Dempsey en Hugo Lloris aan de selectie toegevoegd. Amerikaans international Dempsey, die overkomt van Fulham, werd door de Spurs voor de neus van Liverpool weggekaapt. De Franse keeper Lloris wordt voor een transfersom van ongeveer tien miljoen euro gekocht van Olympique Lyon.

Manchester City legde Javi Garcia vast. De Engelse landskampioen neemt de 25-jarige middenvelder, die dit jaar zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Spanje, voor ruim twintig miljoen euro over van Benfica. Garcia doorliep de jeugd van Real Madrid, maar brak in Portugal pas echt door.

Manchester City toonde zich op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt buitengewoon actief. Naast Garcia werden ook Maicon, Matija Nastasic, Scott Sinclair, Richard Wright en Maicon aangetrokken. Daar stond onder meer het vertrek van Nigel de Jong naar AC Milan tegenover.


Tottenham haalt Dempsey en Lloris (Foto: Novum)

Boyata gaat naar FC Twente

FC Twente heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Dedryck Boyata. De 21-jarige Belg wordt gehuurd van de Engelse landskampioen Manchester City. 

Boyata doorliep zijn jeugdopleiding bij FC Brussels en werd in 2006 aangetrokken door Manchester City. In Engeland kwam hij tot 25 optredens in het eerste elftal. Bovendien droeg de centrale verdediger één keer het shirt van de Rode Duivels.

Apple breidt octrooizaak tegen Samsung uit

De Amerikaanse IT-concern Apple heeft het aantal octrooiklachten tegen rivaal Samsung opgevoerd. Het bedrijf heeft een Californische rechtbank gemeld dat nog vier Samsungproducten, waaronder de Galaxy S III, illegaal enkele vastgelegde uitvindingen van Apple gebruiken.

In februari had Apple beweerd dat minstens 17 Samsungproducten een schending zijn van zijn octrooien.

Ruim een week geleden kreeg Apple in een andere zaak in de VS ruim 1 miljard dollar (ongeveer 840 miljoen euro) schadevergoeding toegekend omdat Samsung octrooien van Apple zou hebben geschonden. Vrijdag oordeelde een rechtbank in Tokio echter dat van schending geen sprake was.

Apple breidt octrooizaak tegen Samsung uit
Apple breidt octrooizaak tegen Samsung uit (Foto: ANP)

Kroes zegt nee tegen PVV

Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) wil dat haar partij een nieuwe samenwerking met de PVV op voorhand uitsluit. Dat zegt ze in een interview in het AD. In de krant hekelt ze de 'oneliners' tegen Europa van PVV-leider Geert Wilders 'die kant noch wal raken'.

De VVD heeft een samenwerking met de PVV vooralsnog niet uitgesloten. Wel is de sfeer tussen Wilders en VVD-leider premier Mark Rutte danig bekoeld na het stukgelopen Catshuisoverleg. Rutte ging desondanks niet verder dan een nieuwe samenwerking 'onwaarschijnlijk' te noemen.

Volgens Kroes moet je met de PVV niet willen samenwerken. De persoonlijke aanvallen van de PVV over haar hoge salaris dat maandelijks 23 duizend euro zou bedragen, noemt ze onzin. Ook noemt ze de PVV 'volstrekt onvoorspelbaar'. "Alles hangt af van de stemming waarmee één man 's ochtends uit bed is gestapt."

Een samenwerking met de SP ziet Kroes ook niet zitten. Volgens het zwaargewicht van de VVD moet de nieuwe coalitie straks op een lijn zitten over Europa. "De liefde voor Europa is bij de SP nog niet voor het voetlicht gekomen."

Kroes heeft in de krant kritiek op het verkiezingsprogramma van haar eigen partij. Het streven om uit de Schengen-zone te stappen wanneer de Europese Unie strengere immigratieregels tegenhoudt, is volgens haar onrealistisch. "Dan gaat op heel andere terreinen de deur dicht voor Nederland."

Na de verkiezingen moeten er volgens Kroes meer vrouwelijke ministers komen. Dat zou de resultaten en de werksfeer ten goede komen. "Het moet gewoon. Het tegenargument 'ze zijn er niet' koop ik niet meer." Haar partijgenoot minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft het volgens Kroes in zich de eerste vrouwelijke premier te worden.


Kroes zegt nee tegen PVV (Foto: Novum)

Automobilist doodgereden door vuilnistrein

Een goederentrein met vuilnis heeft zaterdagochtend een auto geschept op een spoorwegovergang in Krabbendijke. De automobilist overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Door het ongeluk is het hoofdspoor in Zeeland zaterdagochtend enkele uren gestremd, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 6.00 uur op de overgang bij de Noorddijk. De spoorwegpolitie onderzoekt de botsing.

Volgens de NS rijden er tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke tot 9.00 uur geen treinen. Er zijn bussen ingezet op het traject, maar reizigers moeten rekening houden met vertraging.

'NS ontwijkt belasting via Ierland'

De NS heeft sinds 1999 voor zeker 250 miljoen euro belastingen ontweken via een constructie in Ierland. Het Nederlandse staatsbedrijf richtte daarvoor in 1998 het Ierse dochterbedrijf NS Financial Services op. Het Ierse bedrijf kocht voor 1,7 miljard euro materieel en verhuurde dat aan de NS, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Uit stukken van de kamer van koophandel in Dublin zou blijken dat in het bestuur van de dochteronderneming naast de financiële topman van de NS ook meerdere Ierse en Nederlandse belastingspecialisten zitten.

Met de constructie werd het bedrag dat aan winstbelasting moest worden betaald gedrukt. Waar in Ierland 9 procent belasting moest worden afgedragen zou dat in Nederland in dezelfde periode 25 zijn geweest.

De belastingontwijking is opmerkelijk omdat de NS als staatsbedrijf volledig in handen is van het ministerie van Financiën, net als de Belastingdienst. De fiscus loopt miljoenen mis door de truc, terwijl de NS dividend uitkeert aan het rijk. De gezamenlijke opbrengst van belasting en dividend zou hoger zijn wanneer de NS gewoon in Nederland belasting zou betalen, becijferde de krant.

Het ministerie laat in de krant weten al sinds 1999 van de constructie op de hoogte te zijn. SP-Kamerlid Harry van Bommel stelde er destijds al Kamervragen over. De belastingroute is niet illegaal, maar een woordvoerder zegt dat het ministerie liever had gezien dat de NS in Nederland belasting had betaald.

De NS zegt in de krant te zijn uitgeweken naar Ierland om concurrerend te zijn. Een opvallende uitspraak, aangezien de NS nauwelijks concurrentie van formaat heeft. De spoorvervoerder krijgt de concessies voor het hoofdrailnet vooralsnog altijd onderhands gegund. Treinen van andere vervoerders rijden alleen op kleine, minder belangrijke trajecten.


'NS ontwijkt belasting via Ierland' (Foto: Novum)

Plants vs Zombies flipp(er)en door

Een speciale Plants vs Zombies-tafel komt uit voor de flipperkastspel Zen Pinball 2 en Pinball FX2. Dit keer met een rockversie van de normaal rustgevende achtergrondmuziek van de welbekende towerdefense-game.

Spelers gebruiken de bal om zonlicht en geld te verzamelen om planten te kopen. De extra flipperkast voor Zen Pinball 2 kost $2.99 op PlayStation Network waar je meteen door Cross-Buy de DLC koopt voor PlayStation 3 en PlayStation Vita. Xbox 360-gebruikers kunnen de tafel voor 240 MS Points via XBLA krijgen. Op Xbox 360 heet het spel Pinball FX 2.

Zen Pinball 2 komt 5 september uit in Europa, prijzen in euro zijn niet bekendgemaakt.

Nariko & Sir Dan stellen zich voor

Gisteren konden we al melden dat het personage-aantal van PlayStation All-Stars Battle Royale op twintig is gekomen, vandaag stellen de twee vechtersbazen Nariko en Sir Daniel Fortesque zichzelf voor in elk hun eigen trailer.

In PlayStation All-Stars Battle Royalespeel je tegen drie mensen tegelijk. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kills op je naam te hebben staan. Naast een reeks slagen een trappen heeft elk personage een speciale supermeter die zich langzaam vult door je acties. De meter heeft drie niveaus met de mogelijkheid een sterke supermove te doen, elkniveau hoger zorgt voor een sterkere supermove waarmee je veel meer schade doet aan je tegenstanders en dus meer kans hebt om er drie tegelijk te doden.

PlayStation All-Stars Battle Royale valt onder 'Cross Buy', een nieuw kostmodel van Sony. Indien je de game voor PlayStation 3 koopt, krijg je de game voor PlayStation Vita er gratis bij. PlayStation All-Stars Battle Royale moet 21 november uitkomen voor PlayStation 3 en PlayStation Vita.

World Tekken Federation is gratis

Gisteren kon je al heel veel lezen over de nieuwe  Tekken World Federation-service, vandaag is dan bekendgemaakt dat de service geheel gratis is. Alleen je eigen skills staan je dus nog in de weg om jezelf te verbeteren in Tekken Tag Tournament 2.

De service werkt via een browser waar je allerlei statistieken over jouw favoriete personages, hoe je met ze speelt, wat er sterk en zwak aan je spel is, hoe goed je het deed in welke tagteams en specifieke gevechtanalyses doen. Wil je nog meer cijfers dan kun je alle statistieken van andere spelers ook nog doorploegen of in een Team stappen, zeg maar een guild. Er zijn extra achievements te verdienen om je Federation-ervaring te tonen aan de rest van de wereld.

Tekken World Federation komt tegelijkertijd beschikbaar met Tekken Tag Tournament 2. Vanaf 14 september kunnen we dus onze Tekkenspeelstijl verbeteren.

Tekken Tag Tournament 2

FOK! wat een weer...Droog

Goedemorgen! Na alle zware buien die we gehad hebben komen we nu in rustiger vaarwater. Een hogedrukgebied zal zich de komende tijd zich met ons weer gaan bemoeien. De buien verdwijnen en de wind zal zich langzaam in gaan tomen en ook de temperaturen zullen weer wat gaan oplopen.

De meeste neerslag viel afgelopen donderdag in Uithuizermeden met 114 millimeter. Ook elders in het noorden en westen viel lokaal erg veel regen, op veel plekken viel daar tussen de 40 en 70 mm. Het zwaarste onweer vond plaats in de regio Haarlem. Maar ook elders in Noord-Holland kwam het tot stevig onweer, maar minder zwaar. Verder wakkerde de wind aan de kust aan tot stormachtig, kracht 8 in de nacht en vroege ochtend. Afgelopen nacht viel er lokaal ook nog een lichte bui.

Vandaag overdag is het heel wat rustiger weer. De zon schijnt zeer geregeld en het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind zal ook een toontje lager zingen, want met kracht 3 tot 5 is dat al minder sterk dan gisteren. Echt warm zal het niet worden vandaag, over het algemeen schommelt de temperatuur ronde 18 graden.

De komende dagen is het rustig weer. Wolkenvelden wisselen af met perioden met zon en op een paar spatten na, zal het meestentijds droog blijven. 

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zware regenval in Friesland.FOK!user james_lover reed door een rivier in Friesland na zware regenval.


Fuse wordt nieuwe game van Insomniac

Ted Price, baas van Insomniac Games,  kondigde tijdens zijn PAX Prime-keynote Fuse aan, een nieuwe IP van de studio. Het blijkt dat dit de in 2011 aangekondigde Overstrike is, maar dan in een nieuw jasje.

Op de E3 2011 werd Overstrike aangkondigd, maar daarna werd het erg stil. Volgens EA was er pas later in deze zomer iets te zien omdat ze de game wilden polijsten en ze dan wat mijlpalen bereikt hadden om te laten zien. Nu blijkt dat Insomniac Games hun game Overstrike hernoemd en omgegooid heeft. De overgebleven shooter heet vanaf nu Fuse.

Fuse is een firstperson shooter, met ondersteuning voor vier spelers in co-op. Meer informatie is te verwachten op 12 september, want op hun site is een klok verschenen die aftelt tot die datum. Dan weten we pas wat er van de game geworden en of de platformen blijven bij PlayStation 3 en Xbox 360. Ondertussen heeft de studio een screenshot getweet.

Fuse

Om het geheugen op te frissen laten we de trailer van Overstrike hieronder zien.


Bad bank opgericht door Spaanse regering

De Spaanse regering heeft vrijdag besloten een 'bad bank' op te richten die de vele giftige bezittingen van Spaanse banken moet absorberen. De maatregel is onderdeel van de hervorming van de bankensector in het land, een voorwaarde voor de miljardensteun van de zestien andere eurolanden voor de sector.

Vorige week werd al bekend dat Spanje van plan was de teugels in de bankensector aan te halen. De centrale bank krijgt in de plannen meer macht om noodlijdende banken op te heffen. Het hervormingsplan is de vijfde poging van Spanje om in te grijpen in de financiële sector sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008.

Spaanse banken hebben naar schatting voor 184 miljard euro aan slechte vastgoedbeleggingen en -leningen in de boeken staan. Om Spanje te helpen de bankensector erbovenop te krijgen hebben de landen in de eurozone honderd miljard euro aan steun toegezegd.

Hoe hoog het uiteindelijk steunbedrag gaat worden is nog niet bekend. Twee onafhankelijk bureaus schatten de benodigde hulp eerder in op ongeveer zestig miljard euro. Minister van economische zaken Luis de Guindos zei vorige week ter verwachten dat het bedrag 'daar niet veel van gaat afwijken'.

Spanje heeft moeite om investeerders en schuldeisers ervan te overtuigen dat het land de financiële problemen het hoofd kan bieden. Het land kampt met een werkloosheid van 25 procent. Eerder vrijdag meldde de Spaanse centrale bank dat de kapitaalvlucht een recordhoogte heeft bereikt. In de eerste zes maanden stroomde er 220 miljard euro het land uit, tien keer zo veel als een jaar eerder.


Bad bank opgericht door Spaanse regering  (Foto: Novum)

Lightning Returns: Final Fantasy XIII aangekondigd

Vannacht werd in Japan het nieuwe verhaal binnen de Final Fantasy XIII-serie aangekondigd. De game heet Lightning Returns: Final Fantasy XIII en zal zich honderden jaren na Final Fantasy XIII-2 afspelen. Het zal het verhaal van Lightning afsluiten volgens de makers. De sleutelwoorden voor deze game zijn "Lightning Returns" en "World Driven". Dat laatste zal ook op een of andere manier worden gekoppeld met Facebook.

De wereld waarin de game zich afspeelt heet Novus Partus en bestaat uit vier stukken land die met elkaar verbonden zijn via een monorail. Volgens Square enix zal de wereld in dertien dagen vergaan en is het aan Lightning om de wereld te redden. De wapens en armour zijn allemaal gedetailleerd te costumizen en je zult zowel grote als kleine zwaarden kunnen dragen. Ook zullen er waarschijnlijk tegen de honderd armour/outfits te verkrijgen, alhoewel Square Enix hier geen precieze cijfers over gaf.

Naast wat concept art is er nog vrij weinig bekend over de game. De thema's zijn gothic, mechanical en fantasy en de wereld zal soms wat ouderwetser ogen dan de voorgaande delen. Lightning is sterker dan ooit en gebruikt de tijd die ze heeft om de wereld te redden. Zo zullen speciale aanvallen overgebleven tijd afsnoepen en als je dood gaat kunt je de tijd terugdraaien ten koste van een deadline die dichterbij komt.

Het blijft een beetje gokken op hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien, maar misschien zien we op de TGS komende maand meer. De game is bevestigd voor Xbox 360 en PS3 en moet in 2013 uitkomen. Bekijk hieronder alvast wat concept art.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

 Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final fantasy XIII

Maximumsnelheid van 120 naar 130

Wie er van houdt om lekker door te rijden, kan vanaf zaterdag zijn lol op. De maximumsnelheid gaat op een groot deel van de Nederlandse wegen omhoog van 120 naar 130 kilometer per uur.

Vooral in het noorden en oosten van het land kunnen automobilisten het gaspedaal flink indrukken. In de Randstad moeten automobilisten goed op de verkeersborden letten: daar blijft de limiet veelal 100 of 120 kilometer per uur. Of er is een flexibele maximale snelheid, waardoor alleen 's avonds en 's nachts 130 mag worden gereden.

In totaal gaat op 45 procent van de snelwegen de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) verwacht dat er de komende tijd her en der nog wegen bij komen waar de snelheid omhoog kan.

De wijziging leidt tot veel werk bij Rijkswaterstaat. Ongeveer honderd mensen zijn tot in de vroege uurtjes bezig om meer dan 2000 verkeersborden en 65 grensborden aan te passen.

Maximumsnelheid van 120 naar 130
Maximumsnelheid van 120 naar 130 (Foto: ANP)

Bankia lijdt miljardenverlies

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia heeft in de eerste helft van het jaar een verlies geleden van 4,5 miljard euro. Dat maakte de fusiebank vrijdag bekend.

Bankia ging afgelopen maanden bijna ten onder aan de problemen in de Spaanse vastgoedsector en economie. De bank, die ontstond uit de gedwongen fusie van een aantal regionale banken, kampt met een enorme hoeveelheid slechte leningen en moest in mei door de Spaanse overheid worden gered.

Door alle onrust namen spaarders massaal hun geld op bij de bank. Bankia zag daardoor in de eerste 6 maanden van het jaar in totaal 12,8 miljard euro verdwijnen.

Bankia lijdt miljardenverlies
Bankia lijdt miljardenverlies (Foto: ANP)

Eindhovenaar jarenlang mishandeld

Drie mannen zijn maandagnacht opgepakt voor het jarenlang mishandelen van een 36-jarige man uit Eindhoven. De man stapte pas onlangs naar de politie om aangifte te doen van mishandeling, bedreiging, vrijheidsberoving en poging tot doodslag, meldt de politie vrijdag.

De 36-jarige man zegt sinds 2009 stelselmatig te zijn mishandeld. Op hem zou een zodanige druk zijn uitgeoefend dat hij niet eerder naar de politie durfde te gaan.

De drie verdachten zijn een 25-jarige Tilburger, een 42-jarige man uit Veldhoven en een 44-jarige Eindhovenaar. In een van de woningen van de verdachten is een vuurwapen met munitie gevonden. Een 34-jarige vrouw uit Eindhoven die in de woning was, is daarom ook aangehouden. De mannen zijn vrijdag door een rechter-commissaris langer vastgezet.

Man opgepakt met doorgeladen vuurwapen op zak

In een parkeergarage in Den Haag is vrijdagmiddag een 22-jarige man aangehouden met een doorgeladen vuurwapen op zak. Hij verzette zich hevig toen hij werd gefouilleerd, laat het Korps Landelijke Politiediensten weten.

Surveillerende motoragenten zagen de man eerder op de middag met drie anderen in een auto bij een tankstation langs de A12 in Zoetermeer. Ze besloten hem te volgen, omdat de kentekenhouder van het voertuig bij de politie bekend is als vuurwapenbezitter.

In de parkeergarage aan de Lutherse Burgwal in Den Haag hielden de agenten de auto uiteindelijk staande. De vier inzittenden werden gesommeerd uit het voertuig te komen, waarna ze werden gefouilleerd.

De 22-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, verzette zich daarbij hevig. Hij beet een van de agenten en sloeg andere agenten. De man werd uiteindelijk tegen de grond gewerkt en geboeid. Hij bleek in zijn broeksband een doorgeladen vuurwapen te hebben zitten. De man is aangehouden en zit nog vast. De drie andere inzittenden van de auto konden hun weg vervolgen.

Kantoortoren Philips opgeblazen

Een sloopbedrijf gaat zaterdagmiddag een oude kantoortoren van Philips in Eindhoven opblazen. Met ruim 100 kilo dynamiet gaat het 70 meter hoge gebouw tegen de vlakte.

In de hoge kantoortoren zat in het verleden enige tijd de directie van Philips. Frits Philips had er op de 12e verdieping zijn kantoor en kon er uitkijken op zijn landgoed Wielewaal.

De kantoortoren moet weg omdat woningcorporatie Trudo en bouwbedrijf Hurks er huizen willen bouwen.

Vanwege de zogenoemde implosie moeten bewoners van 30 huizen zaterdag even weg. De gemeente heeft een noodverordening afgekondigd voor het gebied.

Kantoortoren Philips opgeblazen
Kantoortoren Philips opgeblazen (Foto: ANP)

PvdA-meldpunt voor gedumpte kinderen

PvdA-Kamerlid Khadija Arib is vrijdag een meldpunt begonnen voor kinderen die in de zomervakantie zijn achtergelaten in het land van herkomst van hun ouders. Volgens Arib is dit een onderschat fenomeen.

Kinderen van ouders uit landen als Turkije, Somalië, Iran en Irak worden volgens Arib geregeld tijdens de vakantie achtergelaten of uitgehuwelijkt. "Via het meldpunt kunnen buren, leraren of vrienden hun zorgen uiten over verdwenen kinderen. Zo krijgen we eindelijk inzicht in de omvang van dit probleem", zegt Arib.

Arib hoopt concrete aanwijzingen te verzamelen op basis waarvan Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming een onderzoek kunnen instellen. Volgens Arib wordt nu zelden actie ondernomen als kinderen niet terugkeren na de zomervakantie. Zij vindt verder dat het achterlaten van kinderen strafbaar moet worden.

Backstreet Boys vieren jubileum met cruise

De Backstreet Boys gaan hun twintigjarig bestaan vieren op een cruiseschip. De boyband maakte vrijdag bekend dat de vijf mannen volgend jaar oktober met fans een Backstreet Boys Cruise gaan maken.

De band, bekend van hits als I Want It That Way en Quit Playing Games, vaart tijdens de driedaagse boottocht langs de Bahama's. De zangers kozen de afgelopen twee jaar ook al met een aantal fans het ruime sop.

Tijdens de nieuwe cruise treden de Backstreet Boys weer met z'n vijven op. Vrijdag stonden de Backstreet Boys in het Amerikaanse tv-programma Good Morning America voor het eerst sinds tijden weer op in de originele bezetting op een podium. Kevin Richardson stapte in 2006 uit de band, maar maakte in april bekend weer terug te keren.

De Backstreet Boys toerden ruim een jaar zónder de 40-jarige Richardson, maar mét New Kids on the Block over de hele wereld. Op 1 mei stonden de boybands nog in de Rotterdamse Ahoy.

Vier mannen onwel in ruim schip

Vier mannen zijn vrijdagavond onwel geworden in het ruim van een schip dat lag afgemeerd bij een bedrijf in het Rotterdamse Botlekgebied. Een van de vier is naar een ziekenhuis gebracht met hartklachten. Drie andere mannen, bemanningsleden van het schip, zijn naar een ziekenhuis gebracht omdat ze onwel waren geworden door koolstofmonoxide, meldt de politie.

Het onder de Deense vlag varende schip lag afgemeerd aan de Welplaatweg. De hulpdiensten werden rond 18.00 uur gewaarschuwd. De Scheepvaartinspectie onderzoekt de zaak.

Haags ziekenhuis opereert weer na lekkage

Het Hagaziekenhuis in Den Haag heeft de operatiekamers in zijn locatie aan de Leyweg vrijdagavond weer in bedrijf genomen. Het ziekenhuis legde het operatieprogramma vrijdagochtend tijdelijk stil vanwege een lekkage in de buurt van de operatiekamers na zware regenval.

Patiënten werden zo mogelijk op de andere locatie van het ziekenhuis aan de Sportlaan geopereerd. Controle van de technische faciliteiten heeft volgens het ziekenhuis uitgewezen dat deze veilig zijn.

Seksslavin heeft geen zin meer

Een Italiaanse vrouw doet afstand van haar slavernijverleden. Ze was de onderdanigheid meer dan zat en is dus gescheiden van haar echtgenoot en klaagt hem nu aan voor de zeven jaren van seksslavernij die hun relatie vormde.

De vrouw was 24 jaar oud toen ze met haar tien jaar oudere vriend trouwde. Daarbij tekende ze een contract waarin afgesproken werd dat ze op seksueel gebied volledig onderdanig zou zijn aan haar man en dat haar inspanningen in dienst moesten staan van zijn seksuele bevrediging.

In het contract stond verder vermeld dat ongehoorzaamheid zou worden bestraft en dat de vrouw die bestraffing nederig diende te ondergaan. De man beloofde van zijn kant haar niet bloot te zullen stellen aan seks met dieren, verstikking of verwurging, of andere zaken die haar lichamelijk of geestelijk letsel zouden toebrengen.  

Volgens de man heeft de vrouw het contract destijds vrijwillig getekend en kon ze tijdens hun seksuele experimenten altijd laten weten dat het te ver ging door drie keer met haar hand op het dichtstbijzijnde oppervlak te slaan of simpelweg ‘Mario!’ te roepen.

Discriminatie bij Wereldomroep

Een nieuw aangenomen technisch medewerker van De Wereldomroep maakt zich schuldig aan discriminatie. Hij weigert om religieuze redenen vrouwen een hand te geven. Dat meldt het weblog HoeiBoei.

Speciaal voor Rifaz B. werd aan het vrouwelijke personeel gevraagd om begrip te tonen voor het feit dat hij tijdens het voorstellen geen handen zal schudden met vrouwelijke collega's, omdat volgens hem de islamitische regels dat niet toestaan. Hij mag van zijn geloof alleen fysiek contact hebben met vrouwen als zij familieleden zijn.

Dit blijkt uit een onderschepte interne memo waarin de nieuwe medewerker wordt geïntroduceerd. In die memo wordt gevraagd aan de vrouwelijke collegae om begrip te hebben voor de regels van de religie van de man. Volgens artikel 1 van de Grondwet is discriminatie op grond van geslacht echter verboden.

Dit is niet het eerste handenschudincident dat in Nederland opschudding veroorzaakt. De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) deed sinds 2002 tien keer uitspraak over een dergelijk incident. In de helft van de gevallen oordeelde de CGB dat religieuze overtuigingen wel degelijk voldoende reden kunnen zijn om geen hand te willen geven aan iemand van het andere geslacht.

Aanpak hypotheekrenteaftrek krijgt bredere steun

Driekwart van de kiezers vindt dat de hypotheekrente moet worden aangepakt. Dit blijkt uit onderzoek van Eenvandaag onder 28 duizend mensen. Twee jaar geleden was nog 59 procent er voorstander van om de hypotheekrenteaftrek aan te pakken. Met de huizenmarkt gaat het sindsdien echter bergafwaarts.

Alleen de achterban van de PVV is verdeeld over het onderwerp. Van hen is 41 voor het ongemoeid laten van de hypotheekrenteaftrek, terwijl 49 procent voor het op termijn beperken of zelfs afschaffen hiervan. Onder kiezers van andere partijen is minstens zeventig procent voor de aanpak van de hypotheekrenteaftrek, laat het televisieprogramma weten.

Als een nieuw kabinet in de hypotheekrente gaat snijden moet dat volgens de helft van de kiezers zowel gelden voor bestaande als voor nieuwe hypotheken. Bijna vier op de tien kiezers vinden dat de aanpak alleen voor nieuwe hypotheken moet gelden, zoals ook is besloten door de vijf Kunduz-partijen.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 4

Helmond Sport heeft ook de vierde wedstrijd van dit seizoen in de Jupiler League gewonnen. De ploeg van trainer Eric Meijers was in een Brabants onderonsje met 2-0 te sterk voor het nog puntloze FC Den Bosch. Omdat MVV Maastricht thuis tegen Telstar bleef steken op 0-0, gaat Helmond nu alleen aan kop.

Helmond kwam via Zarko Grabovac al na twaalf minuten op voorsprong. Tien minuten later benuttte Emrullah Güvenc een door Moreno Rutten veroorzaakte strafschop. De thuisclub zag de voorsprong daarna niet meer in gevaar komen.

De Graafschap leed al de tweede nederlaag in vier wedstrijden. De degradant werd in Apeldoorn met 2-1 verslagen door AGOVV. Ook Sparta verspeelde punten door een doelpuntloos gelijkspel bij FC Emmen: 0-0.

Almere City, dat net als Den Bosch nog geen punt heeft gepakt, maakte een bijzonder slechte beurt. Niet alleen werd thuis met 3-2 verloren van FC Oss, ook raakte de club met Cees Toet, Erwin Friebel en Charles Dissels maar liefst drie spelers kwijt met een rode kaart.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
MVV Maastricht Telstar 0-0
FC Volendam FC Eindhoven 4-1
Helmond Sport FC Den Bosch 2-0
Go Ahead Eagles SC Cambuur 1-1
FC Dordrecht SC Veendam 2-1
AGOVV Apeldoorn De Graafschap 2-1
FC Emmen Sparta Rotterdam 0-0
Almere City FC FC Oss 2-3


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Helmond Sport 4 4 0 0 12 11 - 4
2 MVV Maastricht 4 3 1 0 10 7 - 2
3 FC Volendam 4 3 0 1 9 10 - 5
4 Go Ahead Eagles 4 2 2 0 8 9 - 4
5 Sparta Rotterdam 4 2 2 0 8 5 - 3
6 FC Dordrecht 4 2 1 1 7 8 - 6
7 SC Cambuur 4 2 1 1 7 6 - 4
8 Telstar 4 2 1 1 7 4 - 3
9 FC Oss 4 2 0 2 6 6 - 9
10 AGOVV Apeldoorn 4 1 2 1 5 5 - 5
11 Fortuna Sittard 3 1 1 1 4 4 - 4
12 De Graafschap 4 1 1 2 4 7 - 9
13 Excelsior 3 1 0 2 3 2 - 3
14 SC Veendam 4 1 0 3 3 3 - 6
15 FC Eindhoven 4 1 0 3 3 5 - 9
16 FC Emmen 4 0 2 2 2 2 - 6
17 Almere City FC 4 0 0 4 0 4 - 10
18 FC Den Bosch 4 0 0 4 0 4 - 10


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Emrullah Güvenç Helmond Sport 6
2 Jack Tuyp Volendam 4


Programma

Datum Thuis Uit
3/9 Excelsior Fortuna Sittard
14/9 SC Veendam AGOVV Apeldoorn
14/9 FC Oss FC Dordrecht
14/9 SC Cambuur Almere City FC
14/9 FC Eindhoven Helmond Sport
14/9 Fortuna Sittard FC Volendam
14/9 De Graafschap MVV Maastricht
14/9 FC Den Bosch Excelsior
16/9 Sparta Rotterdam Go Ahead Eagles
17/9 Telstar FC Emmen

Real Madrid huurt Essien van Chelsea

Michael Essien voetbalt de rest van het seizoen voor Real Madrid. De 29-jarige middenvelder wordt door de Spaanse landskampioen gehuurd van Chelsea. Essien wordt in Madrid herenigd met José Mourinho, die hem in 2005 naar Londen haalde.

Essien won met Chelsea twee landstitels, de Champions League en vier keer de FA Cup. Voor zijn komst naar Stamford Bridge speelde de Ghanees voor de Franse clubs Bastia en Olympique Lyon.


Real Madrid huurt Essien van Chelsea (Foto: Novum)

[Upd] [Overzicht] Laatste dag transferperiode

Vannacht om 0.00 uur sluit de Europese transfermarkt. Veel clubs zullen op de laatste dag proberen hun selectie voor komend seizoen nog te versterken. FOK!sport houdt door middel van een overzicht, net als vorig jaar, de belangrijkste transfers van vandaag bij.

Overzicht binnenlandse transfers 31 augustus

Naam Oude club Nieuwe club
Harrie Gommans Fortuna Sittard De Graafschap
Marco Pappa Chicago Fire sc Heerenveen
Maya Yoshida VVV-Venlo Southampton
Elvis Manu (huur) Feyenoord Excelsior
Ahmed Ammi (huur) ADO Den Haag VVV-Venlo
Nourdin Boukhari NAC Breda RKC Waalwijk
Jerson Cabral Feyenoord FC Twente
Wesley Verhoek FC Twente Feyenoord
Alexander Radosavljevic ADO Den Haag VVV-Venlo
Nils Röseler (huur) FC Twente VVV-Venlo
Adil Auassar Feyenoord De Graafschap
Ryan Babel 1899 Hoffenheim Ajax
Jonathan Vervoort (huur) Anderlecht FC Eindhoven
Quin Kruijsen (huur) VVV-Venlo Fortuna Sittard
Niels Vets (huur) Lierse SK Fortuna Sittard
Tim Keurntjes (huur) FC Groningen SC Cambuur
Esmat Shanwary N.E.C. Nijmegen FC Utrecht
Graziano Pellè (huur) Parma Feyenoord
Lukas Andersen Aalborg AB Ajax
Nikola Aksentijevic Partizan Belgrado Vitesse
Gaël Kakuta (huur) Chelsea Vitesse
Wilko de Vogt geen club NAC
Dedryck Boyata (huur) Manchester City FC Twente
Yuki Otsu Borussia Mönchengladbach VVV-Venlo
Dejan Meleg FK Vojvodina Novi Sad Ajax
Markus Henriksen Rosenborg BK AZ


Overzicht buitenlandse transfers 31 augustus

Naam Oude club Nieuwe club
Andy Carroll (huur) Liverpool West Ham United
Roque Santa Cruz Manchester City Málaga
Esteban Granero Real Madrid Queens Park Rangers
Ibrahim Afellay (huur) FC Barcelona Schalke 04
Nicklas Bendtner (huur) Arsenal Juventus
Alessandro Del Piero Juventus Sydney FC
Jay Spearing (huur) Liverpool Bolton Wanderers
Rafael van der Vaart Tottenham Hotspur Hamburger SV
Giovanni dos Santos Tottenham Hotspur Real Mallorca
Scott Sinclair Swansea City Manchester City
Charlie Adam Liverpool Stoke City
Dimitar Berbatov Manchester United Fulham
Marcus Pedersen (huur) Vitesse Odense BK
Bram Nuytinck N.E.C. Nijmegen Anderlecht
Chris David FC Twente Fulham
Thijs Bouma FC Twente VfL Osnabrück
Nigel de Jong Manchester City AC Milan
Kieran Richardson Sunderland Fulham
Thorgan Hazard (huur) Chelsea Zulte Waregem
Richard Wright geen club Manchester City
Pablo Hernández Valencia Swansea
Maicon Internazionale Manchester City
Gregory van der Wiel Ajax Paris St. Germain
Luca Toni geen club Fiorentina
Lorenzo Davids geen club Bournemouth
Fernando Llorente Athletic Bilbao FC Barcelona
Hugo Lloris Olympique Lyon Tottenham Hotspur
Yossi Benayoun (huur) Chelsea West Ham United
Michael Essien (huur) Chelsea Real Madrid
Glynor Plet (huur) FC Twente Racing Genk


Na bekendmaking van een nieuwe transfer krijgt dit overzicht een update.

Ben je op de hoogte van een transfer? Laat het ons weten via de submit of laat het hieronder als reactie weten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.