[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Tsjechië

Dani Pedrosa heeft de MotoGP Grand Prix van Tsjechië op zijn naam geschreven door in de laatste bocht kampioenschapsleider Jorge Lorenzo te kloppen. Cal Crutchlow wist zich ook naar een podiumplaats te rijden. Lorenzo blijft in de titelstrijd ruimschoots leiden.

Lorenzo mocht van poleposition startenen kreeg op Brno meteen Pedrosa met zich mee. Het Spaanse tweetal reed snel weg bij de rest van het veld, waarna in de twaalfde ronde Pedrosa Lorenzo passeerde. de volgorde bleef tot in de laatste ronde zo. Toen wist Lorenzo zijn landgenoot weer in te halen. Pedrosa probeerde direct terug te slaan, maar dit slaagde niet tot de laatste bocht waarin de Honda-coureur de Yamaha-rijder alsnog wist in te halen en naar de zege kon rijden.

Yamaha-coureur Crutchlow reed een eenzame race op plaats drie, voor zijn teamgenoot Andrea Dovizioso. Valentino Rossi leek vijfde te worden, maar de Italiaan viel in de slotfase met de Ducati terug. Stefan Bradl en Alvaro Bautista staken hem nog voorbij.

In de Moto3 won de Duitser Jonas Folger. Jasper Iwema kon geen vuist maken en eindigde met een 24e plaats ver buiten de punten. De als derde geëindigde Sandro Cortese behoudt de leiding in het klassement. Mark Márquez vergrootte in de Moto2 zijn leidende positie in het klassement. De Spanjaard won in Tsjechië voor Thomas Lüthi en Pol Espargo.