FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 augustus 2012

[WRC] Loeb wint Rally van Duitsland

Sébastien Loeb heeft de Rally van Duitsland op zijn naam geschreven. Voor de veelvoudig wereldkampioen was het al zijn negende zege die hij in Duitsland boekte en de zevende overwinning van het seizoen. Peter van Merksteijn jr. was de enige Nederlandse WRC-coureur die aan de start stond. Hij viel uit op proef twaalf.

Loeb domineerde de rally in Duitsland van begin tot eind. De Fransman reed vrijwel foutloos en had op zaterdagochtend geluk dat de regen zijn concurrenten meer hinderde dan hemzelf. Jari-Matti Latvala werd na zijn problemen op twee minuten tweede, voor Mikko Hirvonen die te weinig vertrouwen had om in het begin van de wedstrijd hard te gaan.

Petter Solberg leek op weg naar de tweede plaats, maar hij vond zijn Waterloo op zaterdag op de proef Panzerplatte. Daar sneuvelden ook Thierry Neuville, Dani Sordo en Ott Tanak. Alle vier zetten uiteindelijk de wedstrijd wel voort.

Kums: "Langzaamaan steeds beter"

Marco van Basten pakte zondag met sc Heerenveen een punt in Alkmaar. Tegen AZ bleef het 0-0. De trainer wil Heerenveen op z'n Nederlands laten spelen, zegt aanvoerder Sven Kums.  Er lijkt mee lijn in het spel van Heerenveen te komen, zag ook de captain Kums zondag.

"Afgelopen seizoen beschikten we over veel snelheid voorin, met spelers als Luciano Narsingh en Oussama Assaïdi", zei de Belgische middenvelder. "Toen speelden we wat meer op de counter. Met de huidige selectie proberen we zelf het spel te maken. De trainer wil dat we van achteruit voetballen. Op z'n Nederlands dus. Dat gaat langzaamaan steeds beter."

Bij Heerenveen debuteerde in Alkmaar spits Alfred Finnbogason. Ook hij is content met de speelwijze die Van Basten in het elftal probeert te krijgen. "Ik hou van het Hollandse spelletje. Van over de grond de aanval zoeken. Het heeft nog wat tijd nodig, maar ik heb er veel vertrouwen in dat het op een gegeven moment echt gaat lopen bij ons."

'Samsom (PvdA) wint debat, Roemer (SP) verliezer'

PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom heeft het Premiersdebat dat zondag op RTL 4 werd uitgezonden gewonnen. Dit blijkt uit een peiling onder tienduizenden kijkers die het eerste grote lijsttrekkersdebat hebben bekeken, zo maakte RTL 's avonds laat bekend.

Samsom kreeg maar liefst 51 procent van de stemmen, terwijl VVD-lijsttrekker Mark Rutte volgde met 34 procent. PVV-lijsttrekker Geert Wilders werd derde met 9 procent en SP-lijsttrekker Emile Roemer kon op slechts 6 procent van de stemmen rekenen.

'Samsom (PvdA) wint debat, Roemer (SP) verliezer' (Bron: RTL)

Mijn mooie Amsterdam

Ik denk aan mijn eindbestemming en hoe veel ik van deze stad houd. Haar mooie grachtengordel met al haar gezelligheid. De mooie, soms weelderige herenhuizen die daar zo trots lijken te staan. Misschien zelfs een beetje arrogant kijken ze neer op het voorbij wandelende volk. Sommige van hen zijn wat kleiner en staan een beetje scheef, maar ze lijken omhoog gehouden te worden door de stoere en sterke heren naast hen.

Raffinaderij Venezuela pas na brand weer open

De Venezolaanse raffinaderij Amuay in het noordwesten van het land gaat weer op volle toeren draaien, zodra de brand die er woedt, volledig is bedwongen. Dit heeft een functionaris van de betrokken staatsoliemaatschappij zondag gezegd.

Zaterdag was er een enorme gasexplosie op het terrein van de raffinaderij, die 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Caracas ligt. Daarbij kwamen meer dan 40 mensen om het leven.

De minister van Energie, Rafael Ramírez, had eerder op zondag beklemtoond dat de brand beperkt is gebleven tot twee opslagtanks. Hij verwachtte dat Amuay binnen twee dagen weer volledig functioneert. Ramírez zei dat de brand onder controle was.

De raffinaderij ligt op het schiereiland Paraguaná. Met twee andere raffinaderijen vormt zij het grootste complex voor de verwerking van olie in het Latijns-Amerikaanse land. Amuay levert normaal 645.000 vaten olie per dag.

Het complex is eigendom van het staatsbedrijf Pdvsa, dat de afgelopen jaren herhaaldelijk met ongelukken is geconfronteerd.

Duizend mensen verjaagd door branden Zuid-Spanje

Twee grote natuurbranden in Zuid-Spanje hebben dit weekeinde ongeveer duizend mensen uit hun huizen verjaagd. De brandweer was een brand bij de badplaats Estepona zondagavond bijna meester, maar aan die in Bedar hadden brandweerlieden, militairen en burgers nog de handen vol.

Veel inwoners van Bedar verblijven noodgedwongen in een sporthal. Bedar ligt zo'n 85 kilometer ten noorden van Almeria, Estepona een kilometer of 35 ten westen van Marbella.

Dit jaar ging al bijna honderdvijftig duizend hectare Spaanse natuur in vlammen op. Het is jaren geleden dat het Spaanse platteland door zoveel branden werd geteisterd. Vier burgers en drie brandweerlieden kwamen dit jaar in de vlammen om.

Omdat het in grote delen van Spanje dit jaar tot dusver uitzonderlijk warm en droog was breken om de haverklap overal branden uit. De Spaanse overheid, die met torenhoge schulden kampt, moest bovendien stevig bezuinigen op de brandweer.

[Primera División] Gelukkige zege Barcelona bij Osasuna

FC Barcelona heeft zondag in de uitwedstrijd tegen Osasuna met het nodige geluk puntverlies weten te voorkomen. Door doelpunten van Lionel Messi in de 76e en de tachtigste minuut wonnen de Catalanen in Pamplona met 2-1. De thuisploeg was via Joseba Llorente na een kwartier spelen op voorsprong gekomen.

Osasuna kreeg na de fraaie volley van Llorente een aantal prima kansen om de score verder uit te breiden. Van Roland Lamah, voormalig speler van Roda JC, ging voortdurend dreiging uit en invaller Nino raakte zelfs de buitenkant van de paal.

Barcelona kwam uiteindelijk toch langszij, al zat aan het doelpunt van Messi een stevig buitenspelluchtje. Francisco Puñal wond zich daar zo over op, dat hij met rood naar de kant moest. Bij Barcelona werd weliswaar trainer Tito Vilanova naar de tribune verbannen, maar op het veld hadden de blaugranas in de laatste veertien minuten een mannetje meer.

De extra ruimte die daardoor ontstond was aan Messi wel besteed. De Argentijn schoot knap raak na een voorzet van Jordi Alba en staat na twee wedstrijden al op vier treffers. In de stand gaat Barcelona samen met Rayo Vallecano aan kop.


Gelukkige zege Barcelona bij Osasuna (Foto: Novum)

Vonken vliegen in debat Rutte, Roemer, Samsom en Wilders

VVD-leider Mark Rutte verwijt zijn PVV-collega dat die spelletjes speelt met het spaargeld en de pensioenen van Nederlanders. "U probeert kiezers te winnen met een goedkoop verhaal dat schadelijk is voor Nederland. En u weet dat ook nog, dat vind ik het ergste", zei Rutte zondagavond tegen Wilders tijdens het lijsttrekkersdebat op RTL4.

Rutte zei nog steeds 'ongelooflijk kwaad' te zijn op Wilders omdat die eind april de stekker uit het kabinet trok. "U heeft het partijbelang boven het landsbelang laten gaan", zei Rutte. Ook met zijn pleidooi voor een vertrek uit de Europese Unie schaadt Wilders het landsbelang, zei Rutte. "Dat is dodelijk voor de werkgelegenheid in Nederland."

Wilders stelde op zijn beurt dat Rutte de belangen van Nederland heeft verkwanseld door met het ESM-verdrag een 'blanco cheque' te tekenen. Ook heeft Rutte Nederlandse bevoegdheden ingeleverd, zei Wilders. "U laat Nederland bloeden om de Grieken te betalen, wij willen de Grieken laten bloeden om Nederland te betalen."

Wilders nam ook SP-leider Emile Roemer op de korrel. Volgens hem is de SP in werkelijkheid helemaal niet kritisch over de EU. Volgens Wilders wil de SP dat de EU een politieke unie wordt, dat de Balkanlanden erbij komen en dat de Europese Centrale Bank de geldpers aanzet. "Daar staat de grootste eurofiel van Nederland", zei Wilders, wijzend op Roemer.

PvdA-leider Diederik Samsom verweet de drie overige deelnemers aan het debat dat ze niet eerlijk zijn over Europa. Rutte zei bijvoorbeeld dat Griekenland geen extra geld meer mag krijgen. Ook Roemer en Wilders vinden dat. Voor Samsom is extra geld of tijd voor Griekenland wel mogelijk, als een exit uit de euro het alternatief is. "Dat is het eerlijke verhaal", stelde Samsom.

Bij de discussie over het thema zorg was Samsom de enige die een discussie bepleitte over de vraag of mensen aan het einde van hun leven nog een tonnen kostende medische behandeling moeten krijgen. Rutte, Roemer en Wilders vinden dat een zaak van arts en patiënt. "Was het maar zo simpel", reageerde Samsom. "Artsen verwachten van de politiek dat we hier een fatsoenlijke discussie over voeren."

Aan het debat, dat wordt gehouden in de Rode Hoed in Amsterdam, doen de vier lijsttrekkers mee die in de ogen van RTL kans maken om minister-president te worden. Het is het eerste tv-debat waaraan Rutte, Roemer en Wilders meedoen.

R. Koeman boos om penalty-moment

Ronald Koeman toonde zich kritisch na de 1-2 zege op Heracles Almelo. De trainer was vooral niet te spreken over de situatie rond de gemiste penalty van Sekou Cissé.

Lex Immers stond op het formulier als penaltynemer, maar Cissé eiste de bal op en schoot hem tegen de onderkant van de lat. Dat had niet mogen gebeuren, vindt Koeman. "Ik vind dat als je afspraken maakt wie de penaltynemers zijn – en dat weet iedereen – en je accepteert zelf dat iemand anders de penalty gaat nemen… Nou, dat was bij mij niet gebeurd", verwijst de oefenmeester naar zijn eigen spelerscarrière.

"Ik heb er alles aan gedaan, ik heb geschreeuwd naar Clasie (aanvoerder tijdens het duel, red.), want de nemers zijn Vormer of Immers. Als het nou in de laatste minuut is, bij 0-3, dat je iemand wat gunt... Het is geen speeltuin, lijkt mij", aldus Koeman op de persconferentie.

Cissé schond de afspraken en nam de penalty, zonder succes. "Aan de ene kant is het goed dat je een penalty wil nemen, want dat getuigt van vertrouwen. Maar het is niet de afspraak. En dan verwijt ik mijn elftal dat ze dat laten gebeuren, want dat kan niet. Dat is onvolwassenheid. Ik zet niet voor niks dingen op het bord. Cissé is niet de penaltynemer."

Ook over iets anders was Koeman niet helemaal tevreden. De Rotterdammers verzuimden de wedstrijd eerder in het slot te gooien. "Dat is niet de eerste keer. Het kost vandaag geen punten, maar het moet in de rust 0-5 staan en dan is het over. Als dat niet gebeurt, dan weet je dat er met twee goals verschil maar wat hoeft te gebeuren om er een andere wedstrijd van te maken."

[Premier League] Uitslagen speelronde 2

Afgelopen weekend werd de tweede speelronde afgewerkt in de Engelse Premier League. Kersverse Manchester United-spits Robin van Persie stond aan de basis van de 3-2 winst op Fulham, hij zette The Red Devils al snel op fraaie wijze op 1-0. De Nederlander, die onlangs de transfer maakte van Arsenal naar Manchester United, wordt gemist in Londen, want ook in de tweede speelronde morsen The Gunners punten door gelijk te spelen tegen Stoke City.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
za 25 aug, 13:45 Swansea City West Ham United 3-0
za 25 aug, 16:00 Aston Villa Everton 1-3
za 25 aug, 16:00 Norwich City Queens Park Rangers 1-1
za 25 aug, 16:00 Southampton Wigan Athletic 0-2
za 25 aug, 16:00 Sunderland Reading FC afg.
za 25 aug, 16:00 Tottenham Hotspur West Bromwich Albion 1-1
za 25 aug, 16:00 Manchester United Fulham 3-2
za 25 aug, 18:30 Chelsea Newcastle United 2-0
zo 26 aug, 14:30 Stoke City Arsenal 0-0
zo 26 aug, 17:00 Liverpool Manchester City 2-2


Stand
:

  Club Wed. w g v p v - t
1 Chelsea 3 3 0 0 9 8-2
2 Swansea City 2 2 0 0 6 8-0
3 Everton 2 2 0 0 6 4-1
4 West Bromwich Albion 2 1 1 0 4 4-1
5 Manchester City 2 1 1 0 4 5-4
6 Fulham 2 1 0 1 3 7-3
7 Manchester United 2 1 0 1 3 3-3
8 Wigan Athletic 2 1 0 1 3 2-2
9 Newcastle United 2 1 0 1 3 2-3
10 West Ham United 2 1 0 1 3 1-3
11 Stoke City 2 0 2 0 2 1-1
12 Arsenal 2 0 2 0 2 0-0
13 Sunderland 1 0 1 0 1 0-0
14 Tottenham Hotspur 2 0 1 1 1 2-3
15 Reading FC 2 0 1 1 1 3-5
16 Liverpool 2 0 1 1 1 2-5
17 Norwich City 2 0 1 1 1 1-6
18 Queens Park Rangers 2 0 1 1 1 1-6
19 Southampton 2 0 0 2 0 2-5
20 Aston Villa 2 0 0 2 0 1-4


Programma speelronde 3
:

Datum Thuis Uit
za 1 sep, 13:45 West Ham United Fulham
za 1 sep, 16:00 Swansea City Sunderland
za 1 sep, 16:00 Tottenham Hotspur Norwich City
za 1 sep, 16:00 West Bromwich Albion Everton
za 1 sep, 16:00 Wigan Athletic Stoke City
za 1 sep, 18:30 Manchester City Queens Park Rangers
zo 2 sep, 14:30 Liverpool Arsenal
zo 2 sep, 17:00 Newcastle United Aston Villa
zo 2 sep, 17:00 Southampton Manchester United

Nick Schilder voor tweede keer vader

Nick Schilder is zondag voor de tweede keer vader geworden. Nadat de 28-jarige zanger en zijn vriendin Kirsten eerder ouders werden van een dochter, heeft het paar nu een 'kerngezonde' jongen, genaamd Julian, gekregen. Dat heeft de 28-jarige zanger via Twitter bekendgemaakt.

"Vanmiddag is onze zoon Julian geboren. Een knappe, gespierde kerel en kerngezond", aldus Nick. "Moeder, vader en grote zus Nikki maken het heel goed!"

Nick maakte op Valentijnsdag bekend dat een tweede kindje in aantocht was. Vorig jaar september werd bekend dat een eerdere tweede zwangerschap verkeerd was afgelopen.

Israëlische leger mishandelt Palestijnse kinderen

Uit een rapport dat vandaag in Israël verschenen is, staat dat Israëlische militairen regelmatig Palestijnse kinderen mishandelen. Het rapport is opgesteld op basis van verklaringen van Israëlische oud-militairen en gaat voornamelijk over de periode tussen 2005 en 2011. Dat meldt Trouw.

Het zou vooral gaan om kinderen van jonger dan tien jaar. Israëlische militairen trokken geregeld willekeurige Palestijnse woonwijken in om daar kinderen te slaan met stokken. Wegrennende kinderen werden achterna gezeten en de langzaamste werden geslagen totdat ze vielen. Ook werden er kinderen met vuurwapens bedreigd om ze zo te dwingen om te smeken om hun leven.

Het Israëlische leger heeft laten weten in het rapport geen mogelijkheden te zien om onderzoek te doen naar specifieke gevallen.

Scorende Castaignos: "Ben kapot"

Luc Castaignos maakte zondag tegen NEC voor het eerst bij FC Twente de 90 minuten vol. Dat vierde de jonge spits met een doelpunt. Na afloop zat hij er helemaal doorheen.

"Ik ben kapot", was de eerste reactie van de scorende Castaignos, in gesprek met Eredivisie Live. "Ik ben fysiek kapot. Veel wedstrijden, veel reizen. Daar moet ik weer aan wennen." De oud-Feyenoorder (19) tekende deze zomer voor vier seizoenen bij Twente, nadat hij bij Internazionale niet aan de bak kwam.

Castaignos wou niet per se spreken van een easy sunday. "Ik vind dat we de eerste helft goed op 0-3 komen. De tweede helft zakten we in en scoorde NEC. Dan gaan ze er weer in geloven, terwijl wij er nog veel bij hadden kunnen maken. Dat lieten we liggen."

"Als spits is het altijd fijn als je een doelpunt maakt. Goed klaargelegd door Tadic en een beetje geluk dat de keeper 'm niet klemt", blijft de jonge spits bescheiden. Hij vond dat Twente er nog drie bij had moeten prikken, met de kansen die ze kregen. "Ik weet niet waar het aan ligt, maar dat moet gewoon beter."

Uitslag FOK! Film Top 100

In juli lieten wij weten dat de stemrondes voor de FOK! Film Top 100 van start waren gegaan. Afgelopen vrijdag zijn de stembussen gesloten en is er weer een lijst opgesteld. Wie staat er dit jaar op nummer 1?

Hieronder is de top tien te bekijken. Het eerste getal is de plaats op de lijst waar de film dit jaar terecht is gekomen. De vier getallen zijn van de vier edities hiervoor, gevolgd door het totaal aantal stemmen.

01. 003 001 002 002 3553 Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994) 
02. 002 003 005 003 3086 The Matrix (Wachowski Brothers, 1999) 
03. 001 002 001 001 3030 The Shawshank Redemption (Darabont, Frank, 1994) 
04. 006 004 003 004 2976 The Godfather (Coppola, Francis Ford, 1972) 
05. 004 006 007 011 2817 American Beauty (Sam Mendes, 1999) 
06. 012 014 017 026 2770 Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979) 
07. 009 024 025 032 2709 C'era una volta il west (Once Upon a Time in the West) (Sergio Leone, 1968) 
08. 018 012 004 006 2660 Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1992) 
09. 005 007 006 005 2651 Fight Club (David Fincher, 1999) 
10. 015 016 010 017 2645 Il buono, il brutti, il cattivo (The Good, the Bad & the Ugly) (Sergio Leone, 1966) 

Voor de complete top 100 kan je hier kijken.

Dit jaar staat Pulp Fiction weer bovenaan de lijst. Wat vind jij: is Pulp Fiction terecht of had een andere film op de eerste plaats moeten staan?

Florida voelt eerste stoten Isaac

De tropische storm Isaac is zondag verder aangezwollen en de eerste windstoten geselen inmiddels de Florida Keys, een eilandengroep in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Isaac heeft boven de warme Straat van Florida aan kracht gewonnen en kan volgens meteorologen uitgroeien tot een orkaan van de tweede categorie.

Key West, de meest zuidelijke van de eilandjes, zet zich schrap en treft de ieder orkaanseizoen terugkerende voorzorgsmaatregelen voor de komst van de storm, die eerder een spoor van vernieling door de Cariben trok. Als het oog van Isaac zondag de Keys bereikt heeft Isaac inmiddels orkaankracht, verwachten weerkundigen.

De orkaan bedreigt ook New Orleans, dat in 2005 deels door orkaan Katrina werd verwoest. Isaac arriveert naar verwachting dinsdagavond of woensdagochtend op het Amerikaanse vasteland.

De autoriteiten hebben vakantiegangers opgeroepen de Florida Keys te verlaten. Het nationale orkaancentrum heeft voor het gebied een orkaanwaarschuwing afgegeven. Een lange rij auto's verlaat de eilanden, over de enige uitvalsweg van de archipel. Eilanders timmerden hun ramen dicht, legden zandzakken en sloten hun zaak.

De Republikeinse conventie, die maandag in Florida had moeten beginnen, is een dag uitgesteld. Toen de partij van Mitt Romney dat besluit nam stroomden afgevaardigden en conventiegangers vergaderplaats Tampa al binnen.

Politie Rome rukt uit voor gillende papegaai

De politie in Rome is zondag met spoed uitgerukt na een telefoontje van een buurvrouw over een eenzaam kind dat in nood verkeerde en steeds "mama, mama" riep.

Bij aankomst vonden de agenten echter geen angstig kind, maar een welbespraakte papegaai, aldus het Italiaanse persbureau Ansa.

De verbaasde bewoner vertelde dat zijn papegaai niet alleen mooi kon fluiten, maar ook 'mama' kan zeggen met de stem van een klein kind.

[Vuelta] Gilbert: "Hier heb ik lang op gewacht"

In 2011 was Philippe Gilbert één van de succesvolste renners van het peloton. Hij won onder meer de Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en een touretappe. Dit jaar verliep voor de Belg een stuk moeizamer, vandaag won hij de Vuelta pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

"Ik heb er lang op moeten wachten om mijn eerste zege in het tricot van BMC te pakken", aldus de renner van BMC. "Het was een heel zwaar seizoen. Ik kreeg veel kritiek van de Belgische media, maar ik ben altijd blijven vechten op mijn fiets."

Golden Girl geniet van junkfood

Betty White heeft het bereiken van haar hoge leeftijd zeker niet te danken aan een gezond eetpatroon. De 90-jarige voormalige Golden Girl werkt nog steeds regelmatig ongezonde dingen naar binnen.

"Ik zou eigenlijk betere eetregels moeten hanteren", geeft de actrice toe aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Maar hot dogs, dropveters, chips en Franse frietjes zijn mijn favoriete eten."

White denkt wel te weten waarom ze zich nog 'zo goed en energiek' voelt. "Er is geen tijd te verliezen, dus ik ben altijd bezig. Ik denk dat dat je ertoe dwingt om gezond te blijven", zegt ze. "Om 90 te zijn en nog steeds te werken, dat had ik nooit verwacht. Ik ben de gelukkigste vrouw op twee voeten."

[Premier League] Liverpool doet zichzelf tekort

Liverpool heeft zichzelf zondag niet beloond voor een goed optreden tegen Manchester City. Het werd op Anfield Road 2-2, nadat Liverpool twee keer de leiding in handen had genomen. Martin Skrtel, een van de doelpuntenmakers van de thuisclub, ging bij de tweede gelijkmaker hopeloos in de fout.

Skrtel, die zijn team met een fraaie kopbal op 1-0 had gezet uit een hoekschop van Steven Gerrard, blunderde tien minuten voor het einde. Onder druk van de bezoekers speelde hij de bal zonder te kijken richting zijn eigen doel. Daar stond Carlos Tevez van City te wachten. De Argentijnse aanvaller maakte er zonder moeite 2-2 van.

Liverpool kreeg daarmee niet de beloning die het verdiende op basis van het veldspel dat het team van Luis Suarez liet zien tegen de Engelse kampioen. Yaya Touré maakte de voorsprong van Liverpool nog ongedaan in de 63e minuut, maar Suarez zette drie minuten later zijn elftal met een magistrale vrije trap opnieuw op voorsprong.

Bij Manchester City speelde Nigel de Jong de hele wedstrijd.


Liverpool doet zichzelf tekort (Foto: Novum)

[Bundesliga] Huntelaar trefzeker in gelijkspel Schalke

Het Schalke 04 van spits Klaas-Jan Huntelaar en trainer Huub Stevens heeft zondag gelijkgespeeld bij Hannover 96. Op de eerste speeldag in de Bundesliga eindigde het duel in 2-2. Huntelaar, die tegen Hannover de aanvoerdersband van Schalke droeg, tekende na 52 minuten voor de 1-1.

Hannover 96 kwam in de 43e minuut op 1-0 door een treffer van Felipe. Nadat Huntelaar gelijk had gemaakt, zette zijn ploeggenoot Lewis Holtby de bezoekers in de 64e minuut op voorsprong.

Tot tien minuten voor tijd had Schalke uitzicht op een zege. Toen bracht Adrian Nikci de thuisclub weer op gelijke hoogte.

Verbeek: "Terechte rode kaart"

AZ liet zondag thuis punten liggen tegen sc Heerenveen. Invaller Johann-Berg Gudmundsson moest in de slotfase met rood van het veld. Terrecht, vindt trainer Gertjan Verbeek.

"Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden", sprak Verbeek na afloop op de persconferentie. "Gudmundsson gleed uit en wilde in zijn enthousiasme doorgaan op de bal, maar raakte zijn tegenstander daarna vol. En dan is er maar één straf: rood."

Collega Marco van Basten vond het jammer dat zijn ploeg met de numerieke meerderheid in de slotfase te weinig had gedaan. "Weer staan we met elf tegen tien en weer kunnen we er niet van profiteren", zo herinnerde hij aan de uitwedstrijd van vorige week tegen Feyenoord waarin de Friezen na de rode kaart van Joris Mathijsen zelfs de overwinning verspeelden.

Sc Heerenveen staat na drie speelronden dertiende met twee punten. Het kan nog worden achterhaald door FC Groningen, dat het opneemt tegen PSV. Met vorige week Feyenoord, dit weekend AZ en volgende week het bezoek van Ajax is de competitiestart voor het team van Van Basten zwaar.

Automobilist rijdt in op agenten

Een 21-jarige Rotterdammer is zondagochtend vroeg met zijn auto ingereden op zes politieagenten tijdens een alcoholcontrole op de Tjalklaan in Rotterdam. Vlakbij de fuik gaf de man gas en reed in de richting van de politiemensen die aan het werk waren. Een alerte motoragent die vlak voor de fuik stond, kon via de portofoon net op tijd zijn collega’s waarschuwen, die vervolgens wegsprongen.

Na een achtervolging werd de verdachte gearresteerd, aldus de politie. Hij had geen rijbewijs en bleek vier keer meer gedronken te hebben dan het maximaal toegestane alcoholpromillage. De man is aangehouden voor onder meer poging doodslag.

Automobilist rijdt in op zes politiemensen
Automobilist rijdt in op zes politiemensen (Foto: ANP)

Seksstaking in Togo tegen president

Togolese vrouwen willen een week lang geen seks met hun echtgenoten. Zo hopen ze hen ertoe te bewegen het vertrek van de president af te dwingen. De vrouwenafdeling van de Togolese mensenrechtenorganisatie Redt Togo keek de seksstaking af van de Liberiaanse vrouwen. Die verklaarden in 2003 pas weer de liefde te bedrijven zodra hun mannen werk maakten van vrede.

De staking gaat maandag in, verklaarde Isabelle Ameganvi, die de vrouwen van Redt Togo leidt. ''We hebben veel middelen om mannen te doen inzien wat vrouwen in Togo willen'', zei de juriste zaterdagavond tijdens een betoging in de hoofdstad Lomé. ''Als mannen weigeren naar ons te luisteren gaan we over op andere instrumenten, die krachtiger zijn dan een seksstaking.''

De demonstratie in Lomé trok duizenden betogers, die boos zijn over de wijzigingen die de regering onlangs in de kieswet aanbracht. De nieuwe kieswet verzekert president Faure Gnassingbé van zijn herverkiezing in de verkiezingen in oktober, menen zij. Oppositieleider Jean-Pierre Fabre drong tijdens de demonstratie aan op het vertrek van Gnassingbé en andere sprekers riepen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Voor Ameganvi's seksstaking liepen niet alle tegenstanders van Gnassingbé warm. Fabre vond 'een seksstaking van een week te lang' en stelde een periode van twee dagen voor, maar dat werd met hoongelach onthaald. Enkele vrouwen vreesden dat de staking in slaande echtelijke ruzie zou eindigen. Bovendien heeft Ameganvi 'makkelijk praten, want ze is zelf niet getrouwd', schamperde journalist Ekoue Blamé.

Dodental raffinaderij Venezuela naar 39

Het dodental als gevolg van de explosie in een olieraffinaderij in Venezuela zaterdag is opgelopen tot ten minste 39. Zeker 86 mensen raakten gewond.

Onder de doden zijn achttien leden van de Nationale Garde, die bij de raffinaderij waren gestationeerd. Een van de slachtoffers was een 10-jarige jongen.

President Hugo Chavez heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd en heeft een onderzoek gelast naar de oorzaak van de explosie. "Hier worden we allemaal door getroffen", zei Chavez. "Het is erg droevig, erg pijnlijk."

De manager van de raffinaderij ontkent dat gebrekkig onderhoud aan de explosie ten grondslag lag. De afgelopen drie jaar is meer dan zes miljard dollar gespendeerd aan onderhoud van raffinaderijen in het land, aldus Jesus Luongo.


Dodental raffinaderij Venezuela naar 39 (Foto: Novum)

'Kopstuk Haqqani-netwerk in Pakistan gedood'

De zoon van de oprichter van het machtige Pakistaanse Haqqani-opstandelingennetwerk is vorige week gedood bij een luchtaanval. Dat heeft de Afghaanse inlichtingendienst zondag gezegd. De Taliban houden vol dat Badruddin Haqqani gezond en wel is.

De verklaring van de Nationale Veiligheidsdienst strookt met de woorden van een vooraanstaande Talibanleider, en de lezing van Pakistaanse overheidsfunctionarissen. Een Taliban-commandant meldde zaterdag dat een drone Haqqani junior dodelijk had getroffen. Pakistaanse bronnen lieten weten dat zij er voor negentig procent zeker van waren dat een raketaanval op Noord-Waziristan Haqqani dinsdag het leven het kostte.

Blijkt Badruddin Haqqani inderdaad dood, dan is dat een zware klap voor de rebellenbeweging van zijn vader Jalaluddin. Badruddin zou het dagelijkse bevel voeren over de operaties van het netwerk. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft hem, met zijn vader en broers Nasiruddin en Sirajuddin, aangemerkt als terroristen.

Badruddin Haqqani en zijn oudere broer Sirajuddin namen volgens analisten in 2005 de leiding over van hun vader, die toen een stapje terugdeed. Badruddin wordt een belangrijk aandeel toegeschreven in tal van ontvoeringen, afpersingscampagnes en in het oog springende aanvallen in buurland Afghanistan. Volgens de Afghaanse Nationale Veiligheidsdienst was hij het meesterbrein achter een reeks spectaculaire en bloedige zelfmoordaanslagen in Kabul, onderhield hij contacten met andere rebellengroepen en ronselde hij Pakistaanse Taliban om het Haqqani-netwerk te versterken.

Het Haqqani-netwerk is nauw verbonden met de Taliban. De Verenigde Staten beschouwen het als een van de machtigste rebellenbewegingen in Afghanistan. Het netwerk wijst onderhandelingen met de VS en zijn bondgenoten categorisch af.

City Racing Rotterdam rustig verlopen

De City Racing Rotterdam is zondagmiddag zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht. De politie spreekt van een rustig en sfeervol verlopen festijn, aldus een woordvoerder.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen wisten genoeg autoliefhebbers de weg naar Rotterdam te vinden. Naar schatting kwamen er zo'n half miljoen mensen op de achtste editie van het race-evenement af. Vorig jaar trok het evenement ruim zeshonderdduizend racefans.

In het centrum van de Maasstad gaven onder meer enkele Formule 1-coureurs een demonstratie met hun bolide. Nico Rosberg en Romain Grosjean werden onder meer gadegeslagen door oud-premier Jan Peter Balkenende, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en de ministers Jan Kees de Jager en Ivo Opstelten.


City Racing Rotterdam rustig verlopen (Foto: Novum)

Martina vierde op 200m in Birmingham

Churandy Martina kwam zondag op de 200 meter tijdens de Birmingham Grand Prix niet verder dan een vierde plaats. De wedstrijd in de Engelse stad is een onderdeel van de Diamond League. De Nederlandse recordhouder kon na de bocht niet versnellen enkwam tot een tijd van 20,36 seconden.

De 22-jarige Jamaicaan Nickel Ashmeade won in 20,12. De Amerikanen Tyson Gay en Wallace Spearmon werden tweede en derde. Gay liep 20,21 en Spearmon 20,23. Martina staat in het algemeen klassement nog wel op één. De winnaar van het klassement krijgt een diamant. 

Bij de dames won Carmelita Jeter de 100 meter in 10,81. De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce zette een tijd neer van 10,91 en werd tweede. Alexandria Anderson pakte het brons in een tijd van 11,22. Met nog één race te gaan leidt Fraser-Pryce het klassement van de 100m. 

Beachvoetballers derde op EK

De Nederlandse beachvoetballers hebben het EK in de Promotion League afgesloten op de derde plaats. Op de slotdag van het toernooi werd in het strandsportstadion in Scheveningen met 7-4 gewonnen van Frankrijk. Edwin van Rooijen (2x), Matthijs van Gessel (2x), Leo Koswal, Patrick Ax en Pierre Tosch maakten de goals voor de ploeg van coach Niels Kokmeijer.

De derde plaats is voor Oranje niet genoeg om te promoveren naar de A-divisie. Die eer is weggelegd voor Oekraïne, dat in de finale na strafschoppen won van Wit-Rusland. In de reguliere speeltijd hadden beide landen één keer gescoord.

Lafeber derde op de baan van Gleneagles

Maarten Lafeber is zondag gedeeld derde geworden tijdens het Johnnie Walker Championship op de befaamde baan van Gleneagles. Het is zijn beste prestatie van het seizoen. De Nederlandse golfer sloot de dag af met 69 slagenen bracht zijn totaal op 277 slagen(elf onder par).

De titel ging naar de Schot Paul Lawrie. Hij won voor eigen publiek onbedreigd met een totaal van 272 (-16). De nummer twee Brett Rumford had vier slagen meer nodig. Lafaber had als nummer drie gezelschap van de Zweed Fredrik Andersoon Hed en de Fransman Romain Wattel.  De overwinning van Lawrie is goed voor 296.000 euro.  Lafeber krijgt voor zijn derde plek een ton en doet goede zaken om zijn tourkaart te behouden. 

[Upd] Brabander beschoten in eigen voortuin

Een 32-jarige man uit Geldrop is zondagmiddag in zijn voortuin beschoten. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De schutter is spoorloos, meldt de politie.

De man liep even na het middaguur nietsvermoedend door zijn tuin aan de Volderstraat toen hij opeens een pijn in zijn borst voelde. In eerste instantie werd gedacht dat hij was geraakt door een luchtdrukwapen, maar het slachtoffer bleek na onderzoek een projectiel in zijn bovenlichaam te hebben.

De politie neemt de zaak hoog op en spreekt van een 'ernstig misdrijf'. Met welk wapen er is geschoten en wat het motief van de schutter is, is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Update 18.30 uur:
Naar nu blijkt heeft de man zichzelf beschoten. Hij probeerde zelfmoord te plegen, maar overleefde dat. In eerste instantie meldde hij dat hij door iemand anders was beschoten, maar na geopereerd te zijn biechte hij op zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn verwonding. 

Uitslag FC Groningen - PSV

De laatste wedstrijd van deze competitieronde ging tussen FC Groningen en PSV. De Eindhovenaren wisten de wedstrijd met 1-3 te winnen. Atiba Hutchinson, Dries Mertens en Memphis Depay waren de doelpuntenmakers namens PSV. Mitchell Schet deed voor Groningen wat terug. Hieronder de karakteristieken.


Atiba Hutchinson laat doelman Luciano kansloos en zet PSV op 1-0 (Foto: Pro Shots)

Karakteristieken:

FC Groningen

1 - 3

PSV

89' Schet    38' Hutchinson
 72' Mertens
 84' Depay
 
 Gele kaart: , v. Bommel, Strootman, (PSV)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Magnasco (Suk/80)
Kappelhof
v. Dijk
Burnet
Bacuna
Sparv
De Leeuw (Texeira/68)
Kwakman
Schet
Zeefuik
  Tyton
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Willems
v. Bommel
Toivonen
Strootman
Lens (Wijnaldum/86)
Matavz (Narsingh/65)
Mertens (Depay/77)

Speerwerper raakt scheidsrechter

Een Duitse speerwerper heeft bij een worp een 75-jarige scheidsrechter levensgevaarlijk getroffen. Het ongeluk gebeurde tijdens atletiekwedstrijden in de Duitse stad Düsseldorf. Dat meldt de Volkskrant.

De scheidsrechter zou de geworpen afstand gaan meten, maar was zonder op te letten het veld al opgelopen terwijl de speer nog in de lucht was. Hij werd in zijn hals getroffen en liep daarbij een slagaderlijke bloeding op.

[Vuelta] Gilbert boekt eerste zege van het seizoen

Philippe Gilbert heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Belg van BMC, die vorig jaar de zeges aaneen reeg, schreef zondag de negende etappe van de Ronde van Spanje met aankomst in Barcelona op zijn naam. Joaquin Rodriguez (Katusha) finishte als tweede en komt steviger in de rode leiderstrui.

Gilbert en Rodriguez reden weg op de Montjuic, een col van derde categorie met de top op drie kilometer van de streep. De Spanjaard toonde zich vooral geïnteresseerd in het boeken van zoveel mogelijk tijdwinst op zijn concurrenten. Gilbert was zijn medevluchter in de sprint dan ook eenvoudig de baas.

Paolo Tiralongo kwam op zeven seconden als derde over de streep. De grote groep, met vooraan de Poolse Vacansoleil-renner Tomasz Marczynski, finishte op een goede tien tellen. Bauke Mollema was op de twaalfde plaats de beste Nederlander.

Rodriguez loopt door de veroverde bonificatieseconden verder weg bij zijn concurrenten. Nummer twee Christopher Froome volgt al op 53 seconden, Alberto Contador op precies een minuut. Robert Gesink handhaaft zich op de vijfde plaats. Laurens ten Dam en Bauke Mollema staan negende en tiende.

Bert-jan Lindeman en Martijn Maaskant gaven in aanloop naar de Montjuic wat kleur aan de negende etappe. De Nederlanders namen samen met Spanjaard Javier Chacon en Fransman Mickaël Buffaz een maximale voorsprong van 5,5 minuut, maar op 25 kilometer van de streep was daar niets meer van over.

Armstrong is en blijft de grootste

De Tour de France winnen, dat is niet iedereen gegeven. Drie weken fietsen, over bergen, tegen de wind in, tegen de klok en tegen bijna tweehonderd andere renners. Zo’n slijtageslag winnen, dat is een topprestatie. Je Tour-titel met succes verdedigen, dat is nóg knapper. En 7 keer op rij die meest prestigieuze wielerwedstrijd winnen, dat is uniek. Lance Armstrong deed het, als enige ooit. Doping? Waarschijnlijk wel. Maar ook dan is en blijft Armstrong voor mij de grootste wielrenner ooit.

Zwaargewonde man gevonden in woning Roosendaal

In een woning in Roosendaal is zondagmiddag een zwaargewonde man gevonden. Een buurman zag hem op de grond liggen, waarna hij de politie inschakelde. De man is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht, laat de politie weten.

De 57-jarige man werd rond 15.00 uur gevonden in zijn huis aan de Bilderdijklaan. De politie gaat er vanuit dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Er is een onderzoek ingesteld.

Zaterdagnacht werd in Geleen ook al een zwaargewonde man gevonden. Het 46-jarige slachtoffer werd door agenten aangetroffen op de stoep in de Valderensstraat in zijn woonplaats, waarna hij met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht. De politie denkt dat ook hier sprake is van een misdrijf.

Muzieklegende Quincy Jones getuige in rechtszaak

Quincy Jones is opgeroepen als getuige in een rechtszaak. De 79-jarige muzieklegende, de man achter onder meer Michael Jacksons album Thriller, zou duidelijkheid kunnen geven in een hoog oplopende ruzie tussen een pornoproducent en een casinobaas.

Girls Gone Wild-bedenker Joe Francis beweert dat Las Vegas-zakenman Steve Wynn heeft gedreigd hem te doden en te begraven in de woestijn vanwege een openstaande schuld bij zijn casino. Francis zegt dat Jones de e-mail waarin Wynn zijn plan uit de doeken doet heeft gelezen.

De zakenman stelt op zijn beurt dat dat niet mogelijk is, omdat de mail helemaal niet bestaat. Hij heeft Jones nu opgroepen om hem zijn verhaal te laten vertellen, schrijft entertainmentsite TMZ op basis van rechtbankdocumenten. De zaak begint volgende week en Jones is van de partij.

'VN valt Texas binnen'

De meeste tegenstanders van Obama zijn vehement tegen belastingen. Zo niet Tom Head. Deze Texaanse rechter wil juist dat er extra belasting wordt geheven om veiligheidsmaatregelen te nemen voor de mogelijke herverkiezing van Obama in november.

Deze visionair waarschuwt voor het ergste: "[Obama] zal proberen de soevereiniteit van de VS over te geven aan de VNWat zal dan gebeuren? Ik denk het ergst denkbare - burgelijke onrust, burgelijke ongehoorzaamheid misschien zelfs burgeroorlog". Ook Obama's reactie daarop is kant en klaar voor deze schrandere Texaan: "Wat zal er gebeuren [..] als het volk dat doet? Hij gaat VN-troepen sturen."

Ondertussen is de VN bezig met een campagne van desinformatie, want ze ontkennen alles. Martin Nesirky, de woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, noemt het volslagen onzin. Later voegde hij nog toe: "Niemand, zelfs niet de VN zou problemen zoeken met Texas", een woordspeling op de Engelse slogan 'Don't mess with Texas'.

Gelukkig heeft onze rechtvaardige rechter al besloten de VN-invasie niet te tolereren: "Ik wil ze niet in Lubbock County. Ik ga voor de pantservoertuigen staan en zal zeggen: 'Jullie komen hier niet binnen.'" Jammer genoeg voor die perfide VN is de weerstand tegen de op handen zijnde invasie onlangs verdubbeld, want de sheriff van Lubbock County heeft Head zijn steun toegezegd.

Barça-aanwinst Song teleurgesteld in Arsenal

Alex Song had eigenlijk geen interesse om Arsenal te verlaten. De 24-jarige middenvelder vertrok uiteindelijk naar Barcelona, omdat hij in zijn ogen 'afgescheept' werd. Song drong herhaaldelijk aan op contractverlenging, maar de Gunners weigerden hem een nieuwe aanbieding te doen.

"Ik heb acht maanden geprobeerd om gesprekken over een nieuw contract te starten, maar de club bleef het maar uitstellen", verklaart Song, die door Arsenal continu op zijn nog drie jaar doorlopende verbintenis werd gewezen. "Ik had nog niet over geld gesproken. Ik wilde alleen maar mijn toekomst verbinden aan de club waarvan ik hield."

De Kameroener vertrok uiteindelijk voor zo'n kleine negentien miljoen euro naar Barcelona, dat hem in zijn ogen wel een passende aanbieding deed. "Ik wilde een vijfjarig contract bij Arsenal, maar aan het einde van de rit heb ik er een bij Barcelona", zegt hij tegen Skysports.

Na zijn vertrek deden vele geruchten de ronde over het vertrek van Song. Zo zou hij een moeizame relatie onderhouden met trainer Arsène Wenger en een slechte trainingsinstelling hebben. Volgens Song zijn die verhalen onzin. "Ik ben echt boos. Ik las die dingen in de krant en was verbaasd en teleurgesteld. Ik houd van Arsenal en wilde de club nooit verlaten."

Song was na Robin van Persie uiteindelijk de tweede steunpilaar die de Gunners verliet. Van Persie tekende bij rivaal Manchester United.


Barça-aanwinst Song teleurgesteld in Arsenal (Foto: Novum)

[Premier League] Opnieuw puntverlies voor Arsenal

Ook na 180 minuten heeft Arsenal zonder Robin van Persie nog altijd niet weten te scoren. Vorige week speelden The Gunners met 0-0 gelijk tegen Sunderland en ook tegen Stoke City stond er een brilstand op het scorebord na negentig minuten; 0-0.

Met aanwinsten Lucas Podolski en Henri Giraud in de aanval wist Arsenal opnieuw geen doelpunt te maken. Van Persie, die vorig seizoen namens Arsenal met dertig doelpunten topscorer van de Premier League werd, wordt op deze manier nu al hard gemist. De Nederlander scoorde overigens dit weekend zelf wel voor zijn nieuwe ploeg Manchester United (3-2 winst op Fulham).

De Vrij mogelijk inzetbaar tegen Sparta Praag

De clubarts van Feyenoord heeft tegen RTV Rijnmond laten weten dat het herstel van Stefan de Vrij heel voorspoedig verloopt. De verdediger liep vorige week een enkelblessure op en zou vier tot zes weken uitgeschakeld zijn. Waarschijnlijk maakt hij woensdag al zijn comeback.

De clubarts sluit namelijk niet uit dat hij woensdag al mee kan naar Praag voor het beslissende duel in de voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag. De eerste wedstrijd eindigde in De Kuip in een 2-2 gelijkspel.

Westra wint Ronde van Denemarken

Lieuwe Westra heeft zondag de Ronde van Denemarken gewonnen. De wielrenner van de Vacansoleil-ploeg verdedigde in de laatste etappe met succes zijn gele trui, die hij had veroverd door de tijdrit van zaterdag te winnen.

De winst in de slotetappe was voor Mark Cavendish. De Brit was in de massasprint sneller dan zijn rivaal Andre Greipel.

De 29-jarige Westra, nationaal kampioen tijdrijden, werd de tweede Nederlander die de Ronde van Denemarken op zijn naam schrijft. Servais Knaven ging hem in 1997 voor.

Lijsttrekkers gaan uitdaging aan in eerste premiersdebat

Vanavond vindt het eerste grote premiersdebat plaats. De lijsttrekkers van de vier grootste partijen staan dan tegenover elkaar.

De verkiezingscampagne start vanavond pas écht tijdens het lijsttrekkersdebat tussen de vier grootste partijen in de peilingen. Emile Roemer (SP), Mark Rutte (VVD), Diederik Samsom (PvdA) en Geert Wilders (PVV) zullen tegenover elkaar staan tijdens het debat. De CDA is niet uitgenodigd voor het debat omdat deze te klein zou zijn.

Tijdens het debat zullen de vier lijsttrekkers debatteren over onder andere de toekomst van Europa, de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, de Nederlandse economie en leiderschap.

RTL heeft laten weten dat kijkers thuis mee kunnen doen aan het debat. Via een 'second screen' kunnen kijkers hun waardering of afkeuring laten blijken en reageren op stellingen. Ook op het FOK!forum kun je meediscusieren over het debat.

Het premiersdebat zal vanaf 20:00 uur op RTL4 te zien zijn en zal worden geleid door Frits Wester.

Stel aangeklaagd voor luide seks

Colin Mackenzie en Jessica Angel vrijen te luidruchtig. Sinds april is de politie van de Australische stad Adelaide al 20 keer langs geweest na klachten van buren. Nu zijn ze aangeklaagd voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Als ze schuldig worden bevonden, kunnen de 34-jarige Angel en haar 11 jaar oudere partner tot een boete van 4000 Australische dollar (ruim 3300 euro) worden veroordeeld. Dat meldt de krant Sunday Mail.

Vorige week zondag kreeg Angel, die naar verluidt de meeste overlast veroorzaakt, van de politie bevel 72 uur lang geen overlast te veroorzaken 'inclusief schreeuwen, luid kreunen, vloeken en het verheffen van de stem'. Het hielp niet. Dinsdagochtend stond de politie weer op de stoep en deelde een bekeuring van 315 dollar uit. Enkele uren later waren er weer problemen. Het stel werd gearresteerd en moet zich volgende maand voor de rechter verantwoorden.

Australisch stel vrijt te luidruchtig
Australisch stel vrijt te luidruchtig (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (26/08/2012)

Vanmiddag stonden in de Eredivisie om 14.30 uur de duels tussen Heracles Almelo - Feyenoord, N.E.C. Nijmegen - Vitesse en Willem II - Vitesse op het programma. Eerstgenoemde duel ging toch door ondanks dat de regen het speelveld in Almelo veranderd had in een heuvellandschap. Hieronder vind je de karakteristieken van alle wedstrijden.

Heracles Almelo

1 - 2

Feyenoord

 52' Duarte    4' Janmaat
 43' Immers
 
 Gele kaart: Davidson, Pasveer (Heracles Almelo), Vormer, Mulder, Clasie (Feyenoord)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Koenders (Bruns/37)
Rienstra
Davidson
Paljic (Te Wierik/46)
Quansah
Overtoom (Castillion/86)
Duarte
Pedro
Armenteros
Everton
  Mulder
Janmaat
Martins Indi
Kongolo
Nelom
Leerdam
Clasie
Immers
Vormer (Singh/79)
Schaken (Fernandez/67)
Cissé

N.E.C. Nijmegen

1 - 3

FC Twente

 77' Sno    14' Castaignos
 22' Bulykin
 42' Fer (pen)
 
 Gele kaart: Babos (N.E.C. Nijmegen), Tadic, Gutiérrez, Janssen, Verhoek (FC Twente)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Breuer
Van Eijden (Cmovs/66)
Nuytinck
Conboy
Sno
Roorda (George/46)
Koolwijk
Foor
Platje
Ten Voorde (Rieks/33)
  Mihaylov
Rosales
Douglas
Bjelland (Wisgerhof/40)
Schilder
Janssen
Gutiérrez (Landzaat/82)
Fer
Tadic
Bulykin (Verhoek/60)
Castaignos

Willem II

0 - 2

Vitesse

     38' Reis
 82' Reis
 
 Gele kaart: Piqué, Haastrup (Willem II), Pröpper, Van der Heijden (Vitesse)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 9.500
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Meul
Van Buuren
Van der Rijt
Haastrup
Piqué
Misidjan (Podevijn/61)
Mulder
Haemhouts
Vossebelt (Guyt/75)
Höcher
Snijders (Brands/68)
  Velthuizen
Yasuda
Kalas
Kashia
Van Aanholt
Van Ginkel
Pröpper (Cziommer/61)
Van der Heijden
Ibarra (Hofs/79)
Bony (Havenaar/54)
Reis

Wapenverzamelaar opgepakt

De politie in Limburg heeft zaterdagavond een 27-jarige man uit Landgraaf opgepakt die in zijn slaapkamer een groot aantal wapens had verstopt. Hij zit voorlopig vast, laat de politie zondag weten.

Agenten ontdekten de verzameling toen de man onwel was geworden. De politie spoedde zich naar de woning aan de Bernadettelaan om eerste hulp te verlenen. In het huis werd vervolgens een automatisch vuurwapen gevonden dat bij de man hoorde. Hij bleek dronken en reageerde verward en agressief op de komst van de politie.

De man werd naar een ziekenhuis gebracht, waarna de agenten het huis doorzochten. In de slaapkamer werden vervolgens nog eens acht geweren gevonden, waaronder een geladen jachtgeweer en een geweer uit de Tweede Wereldoorlog. Ook lag er een handkruisboog, vier bajonetten en een kapmes. De wapens zijn in beslag genomen.

Mogelijk 3 jaar celstraf voor Pussy Riot-imitatoren

Een groep demonstranten die een kerkdienst verstoorden, in navolging van de Russische punkband Pussy Riot, kijkt mogelijk tegen een langere straf aan dan hun helden.

De groep, twee mannen van 23 en 25, en een vrouw van 20, drong gekleed in kleurige bivakmutsen de kathedraal van Keulen binnen, deelde flyers uit, zong en riep slogans terwijl er een kerkdienst bezig was. Ze werden snel door de beveiliging van de kathedraal naar buiten geëscorteerd, en aangeklaagd wegens het verstoren van een religieuze dienst, wat in Duitsland een maximumstraf van 3 jaar met zich meebrengt.

"Het recht om te demonstreren mag niet prevaleren boven het recht op religieuze vrijheid en de religieuze gevoelens van de congregatie," zo zegt diaken Robert Kleine: "De vrede van de kathedraal van Keulen is verstoord - we kunnen en zullen dit niet accepteren." De bisschop van Keulen, die bij het voorval aanwezig was, belooft de demonstranten, Pussy Riot en het Russische volk in de gebeden tijdens de dienst op te nemen.

De Russische punkband Pussy Riot kreeg onlangs twee jaar gevangenisstraf voor "hooliganisme", omdat ze een kerkdienst verstoorden, ondanks luide protesten uit binnen- en buitenland.

Een video van het voorval

Snooki bevallen van een zoon

Tv-beroemdheid Snooki is vandaag bevallen van een gezonde zoon. Nicole Polizzi, zoals ze in het echt heet, heeft haar kleine jongen Lorenzo Dominic genoemd. Lorenzo woog bij de bevalling 2,7 kilo.

Voor de FOK!kers die nog niet weten wie Snooki is: Snooki was te zien in vijf seizoenen van de MTV-serie Jersey Shore. In deze serie werd ze met enkele huisgenoten gedropt aan de kust van de Amerikaanse staat New Jersey om flink te feesten. Snooki en haar huisgenoten scharen zichzelf onder de Italiaanse Amerikanen, in de volksmond beter bekend als Guido's of Guidettes. Bij ons valt Snooki onder de 'mooiboys'.

Snooki kreeg haar bijnaam door als eerste op de middelbare school met een jongen te zoenen. Snooki wilde eigenlijk dierenartsassistente worden maar 'werkt' sinds de tv-show als beroemdheid. Hoogtepunt uit haar tv-carrière was een aflevering van de serie waarin ze door een man in een kroeg in haar gezicht werd geslagen.

Een woordvoerder voor de serie verklaarde: "De wereld heeft er een nieuwe Guido bij! We kunnen niet wachten totdat Lorenzo zijn eerste optreden zal maken in de serie. In tijgerprint natuurlijk."

A wild Snooki! (Foto door: Tabercil).

[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Tsjechië

Dani Pedrosa heeft de MotoGP Grand Prix van Tsjechië op zijn naam geschreven door in de laatste bocht kampioenschapsleider Jorge Lorenzo te kloppen. Cal Crutchlow wist zich ook naar een podiumplaats te rijden. Lorenzo blijft in de titelstrijd ruimschoots leiden.

Lorenzo mocht van poleposition startenen kreeg op Brno meteen Pedrosa met zich mee. Het Spaanse tweetal reed snel weg bij de rest van het veld, waarna in de twaalfde ronde Pedrosa Lorenzo passeerde. de volgorde bleef tot in de laatste ronde zo. Toen wist Lorenzo zijn landgenoot weer in te halen. Pedrosa probeerde direct terug te slaan, maar dit slaagde niet tot de laatste bocht waarin de Honda-coureur de Yamaha-rijder alsnog wist in te halen en naar de zege kon rijden.

Yamaha-coureur Crutchlow reed een eenzame race op plaats drie, voor zijn teamgenoot Andrea Dovizioso. Valentino Rossi leek vijfde te worden, maar de Italiaan viel in de slotfase met de Ducati terug. Stefan Bradl en Alvaro Bautista staken hem nog voorbij.

In de Moto3 won de Duitser Jonas Folger. Jasper Iwema kon geen vuist maken en eindigde met een 24e plaats ver buiten de punten. De als derde geëindigde Sandro Cortese behoudt de leiding in het klassement. Mark Márquez vergrootte in de Moto2 zijn leidende positie in het klassement. De Spanjaard won in Tsjechië voor Thomas Lüthi en Pol Espargo.

Bloteborstendag voor de vijfde keer gevierd

Vergeet rokjesdag. Het is toplessdag! In 30 steden in de wereld wordt het blote borstenevenement dit jaar gevierd. Het is de vijfde keer dat het georganiseerd wordt.

Tijdens Go Topless Day worden vrouwen opgeroepen om met ontbloot bovenlichaam de straat op te gaan. Daarmee wil de organisatie pleiten voor meer gelijkheid tussen man en vrouw. Ook voor vrouwen zou het volgens de deelnemers normaal moeten zijn om zich met ontbloot bovenlijf in het openbaar te vertonen. Op veel weerstand tegen die boodschap hoeven de deelneemsters waarschijnlijk niet te rekenen.

Ook in Amsterdam zou een bijeenkomst moeten zijn, maar daarover is niet veel meer bekend dan dat er om 13.00 uur op De Dam zou worden begonnen.

Vrouw (49) bevalt van kleinzoon

Een Amerikaanse vrouw (49) is bevallen van haar eigen kleinzoon. Ze was namelijk draagmoeder voor haar dochter, die een hartziekte heeft.

De pasgeboren baby Madden Hebert zag op een bijzondere manier het levenslicht. Linda Sirois, de vrouw die hem heeft gebaard, is zijn oma. Linda diende als draagmoeder van de baby omdat haar dochter, Angel, aan een hartkwaal lijdt en een bevalling voor haar te riskant zou zijn.

Na het horen van de diagnose van de hartkwaal bood Linda haar dochter al vrij snel aan om haar kind te dragen. Toen afgelopen zomer het negatieve medische advies om zwanger te worden kwam, besloten Angel (25) en haar man Brian (29) Linda aan haar woord te houden. "Eerst namen we haar aanbod niet serieus, maar toen waren we zo teleurgesteld dat we niet zwanger kunnen worden, dat we het toch als optie gingen zien", aldus Angel.

Madden kwam op 13 augustus via een keizersnede ter wereld, woog bij de geboorte 3,6 kilogram en eet meer dan prima. Volgens oma Linda verliep de zwangerschap prima. "Ik zag het als babysitten voor een paar maanden. Het is altijd hun kindje geweest. Ik diende alleen als 'kamer te huur'."

Nazi-graven leeggeroofd voor handel

Graven van Duitse soldaten die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden leeggeroofd om te kunnen voorzien in de grote vraag naar voorwerpen uit die tijd.

Oorlogsgraven in Rusland en Letland worden door grafrovers compleet gestript van alles met waarde. Dit zijn bijvoorbeeld naamplaatjes, wapens, persoonlijke eigendommen of zelfs onderdelen van tanks.

De voorwerpen worden verkocht via internet of aangeboden op beurzen voor liefhebbers. De overgebleven botten van de soldaten worden vervolgens in massagraven gedumpt.

Paul Reed, een archeoloog op het gebied van militaire zaken, vertelde The Times: "Het is een grootschalige grafroof van de slagvelden. Botten worden als alles leeg is aan het einde van de dag gewoon in de gaten gegooid."

"Het in kaart brengen en opgraven van slagvelden uit de Tweede Wereldoorlog staat momenteel nog in de kinderschoenen. Deze grafrovers vernietigen 'onze' toekomst en onteren daarbij de graven van de soldaten. Geen van hen verdient het om zo onteerd te worden."

De handel in voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog is verboden in Duitsland en Frankrijk. Kent in Groot-Brittannië heeft echter jaarlijks de grootste beurs op het gebied militaire voorwerpen. Hier worden talloze voorwerpen aangeboden aan liefhebbers. De handel vindt vooral plaats in Rusland, waar ook de meeste oorlogsgraven liggen.

Liefhebbers zien zichzelf eerder als historische verzamelaars dan neo-nazi. Neo-nazi's kiezen vaker voor mordene reproducties van dergelijke voorwerpen. De grafroof wordt dus niet speciaal uit neo-nazi oogpunt gedaan.

Volgens de Duitse organisatie voor oorlogsgraven worden ze regelmatig in hun werk gehinderd door grafrovers. "Wanneer we graven vinden zijn ze vaak al leeggeroofd door grafrovers. Het ergste is dan vooral dat we geen naamplaatjes meer kunnen vinden om de soldaten te identificeren."

FC Twente mist Chadli vier weken

FC Twente kan waarschijnlijk drie tot vier weken geen beroep doen op Nacer Chadli. De Belgisch international liep afgelopen donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Bursaspor (3-1 verlies) een spierscheuring op.

Trainer Steve McClaren bevestigde voorafgaand de ontmoeting van zijn club met N.E.C. in Nijmegen het bericht dat Chadli een paar weken niet inzetbaar is.

Ook Wout Brama raakte in Turkije geblesseerd. De middenvelder doet in ieder geval tegen N.E.C. niet mee en het is onduidelijk of hij donderdag tijdens de return tegen Bursaspor kan spelen.

'Kiezers geloven nauwelijks in effect campagnes'

Minder dan een derde (29 procent) van de kiezers denkt dat de campagnes van de partijen nog grote invloed op de verkiezingsuitslag kunnen hebben. Dertig procent denkt dat de invloed niet groot en niet klein is en 36 procent denkt dat de invloed klein is, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Geen enkele partij verschilt zondag in de zetelpeiling van Maurice de Hond meer dan een zetel van de score van drie weken geleden. Aangezien een zetel verschil binnen de foutmarge van een peiling valt, lijkt het erop dat vrijwel niets aan de voorkeuren van de kiezers is veranderd. De peiling is voor de redes die VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold zaterdag hielden afgenomen.

Deze week stijgt de PvdA twee zetels om uit te komen op achttien. GroenLinks stijgt van vier naar vijf. SP daalt van 36 naar 35, D66 van vijftien naar veertien. De SGP stond op drie, maar keert terug naar de oude vertrouwde twee. De VVD blijft op 32 staan, waarmee de SP in deze peiling de grootste blijft.

De opiniepeiler wijst erop dat de eerste grote debatten in 2003 en 2006 bepalend waren voor de rest van de campagne. "Het RTL-debat van vanavond zou dat ook wel eens kunnen zijn."

De NOS heeft woensdag al een debat uitgezonden, maar daar waren SP-leider Emile Roemer, PVV-leider Geert Wilders en Rutte niet bij. Eerder wezen studenten PvdA-leider Diederik Samsom en Pechtold aan als winnaars van het debat. In de peiling geeft 32 procent aan dat Samsom heeft gewonnen en elf procent noemt Pechtold als winnaar.

Het pleidooi dat VVD-leider Mark Rutte woensdag in De Telegraaf hield voor een lastenverlichting voor mensen met een baan valt slecht bij de 4500 ondervraagden. Zes van de tien zeggen dit in deze tijd een onverantwoord voorstel te vinden en 44 procent zegt dat dit de kans op een stem voor de VVD verkleint.

Bootjes op straat in Zwartsluis na wolkbreuk

Na een wolkbreuk in het Overijsselse Zwartsluis, net boven Zwolle, stond het water zo hoog dat bewoners kans zagen met een bootje door de straat te varen. Dat meldt een getuige. Bij enkele mensen liep het water volgens de brandweer naar binnen.

De brandweer heeft het water weggepompt. Ook in het naastgelegen Genemuiden werd de brandweer te hulp geroepen.

Rond 13.30 had de brandweer zijn handen vol aan een ondergelopen tunneltje in de veenweg in Deventer. Meerdere automobilisten zijn in het water vastgelopen. De brandweerlieden halen de mensen uit hun auto's.

"Maar verder valt de overlast mee", zegt een medewerker. "Over de hele dag hebben we niet meer dan vijftien meldingen gehad, waarbij in slechts tien gevallen de inzet van de brandweer nodig was."

'Lelijke Jezus moet blijven!'

Bijna 19.000 mensen hebben tot nu toe een internetpetitie getekend waarin wordt opgeroepen de mislukte restauratie van een Jezus-fresco niet te herstellen. Sinds de aardappelvormige Jezus enkele dagen geleden in het nieuws kwam, zijn duizenden toeristen de fresco komen bezichtigen.

Een week geleden kenden vrij weinig mensen het werk nog, maar nadat een 81-jarige amateur vorige week een nogal drastische restauratiepoging ondernam, is de fresco wereldberoemd geworden. Toeristen willen met de fresco op de foto; op diverse internetsites zijn afbeeldingen te zien waar de lelijke Jezus in is verwerkt.

Adrien Brody wellicht schurk in Motor City

Adrien Brody is waarschijnlijk te zien als slechterik in de thriller Motor City. De 39-jarige Oscarwinnaar is momenteel in gesprek over de rol, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De hoofdrol in Motor City is voor Gerard Butler, die een net uit de gevangenis ontslagen man vertolkt. Hij besluit direct de jacht te openen op de criminelen die hem hebben laten opdraaien voor hun misdrijf.

Brody was eerder te zien in films als The Pianist, King Kong en Predators. Butler speelde onder meer in 300 en RocknRolla. Motor City wordt geregisseerd door Albert Hughes, die eerder The Book of Eli en From Hell maakte. De opnamen beginnen volgende maand, de release staat gepland voor april volgend jaar.

Adrien Brody kan dvd niet tegenhouden (Novum)

Bondscoach Koeweit neergeschoten door buurman

Goran Tufegdzic, de Servische bondscoach van Koeweit, verkeert in kritieke toestand nadat hij gisteren door zijn buurman is neergeschoten. Dit liet diverse Servische media vandaag weten.

De 41-jarige Tufegdzic was op vakantie in zijn vaderland, toen hij door zijn 86-jarige buurman onder vuur werd genomen. Inmiddels is Tufegdzic geopereerd aan zijn verwondingen, maar zijn toestand is nog altijd kritiek.

De Serviër was al enige tijd in Koeweit aan het werk, tot hij in 2009 werd gepromoveerd van assistent naar bondscoach.

Uitslag AZ - sc Heerenveen

Vanmiddag werd om 12:30 uur afgetrapt tussen AZ en sc Heerenveen. In het AFAS Stadion eindigde het duel in 0-0. AZ eindigde het duel met tien man, nadat Johan Berg Gudmundsson de rode kaart kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie.  Hieronder de karakteristieken van dit duel.

Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen) in duel met Erik Falkenburg (AZ) (Foto: Pro Shots)

Karakteristieken:

AZ

0 - 0

sc Heerenveen

 
 Gele kaart: Maher, Marcellis, Boymans (AZ), De Roon, Valpoort, Schmidt (sc Heerenveen)
 Rode kaart: Gudmundsson (82) (AZ)
 
Stadion: AFAS Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Reijnen
Viergever
Gorter
Maher
Falkenburg (Gudmundsson/62)
Elm
Beerens (Rosheuvel/75)
Altidore (Boymans/81)
Martens
  Nordfeldt
Zuiverloon
Gouweleeuw
Kruiswijk
El-Akchaoui
De Roon
Djuricic (Schmidt/78)
V. Anholt (Tannane/46)
v.La Parra (Valpoort/68)
Finnbogason
Kums

64-jarige is echt kermis-tent talent

We kennen allemaal de kermisspelletjes waarbij je een ring om een fles, een bal in een vat of blikken van een blad moet gooien. Deze spellen zijn zo opgezet dat het voor het gros van de mensen een onmogelijk taak is.

De 64-jarige Amerikaan Peter Drakos is echter een uitzondering. In een middagje loopt de man weg met karren vol knuffels, gewonnen bij kermisspelletjes. Sterker nog; de man wint zó veel dat er nu limieten zijn aan het aantal prijzen dat één persoon kan winnen.

"Ik zeg niet dat die regel er door mij is gekomen, maar die regel is er door mij gekomen," aldus Drakos. 

Zijn gewonnen knuffeldieren geeft hij stuk voor stuk weg aan goede doelen. Inmiddels heeft hij al meer dan een kwart miljoen speelgoedbeesten weggegeven.

Is Alexander Skarsgard Christian Grey?

De Zweedse Alexander Skarsgard lijkt een gooi te doen naar de rol van Christian Grey in een nieuwe commercial van Calvin Klein. Natuurlijk prijst hij de mannengeur Encounter aan maar de reclamemafdeling van Calvin Klein Fragrances geeft vast een stille hint over wie zij graag zien in de hoofdrol van Fifty Shades of Grey.

Denk de heftige über-goticuitingen van romantiek - de regen, de verpletterende golven, de natte en gladde zwarte kliffen en die spannende muziek even weg en nog is deze korte film aardig intens.

Het enige wat je namelijk nodig hebt voor het verkopen van deze parfum is het sensuele, koele gezicht van Skarsgard. De vrouwen en vriendinnen vallen voor hem en vervolgens kopen zij de geur voor hun man. Een slimme zet van Calvin Klein en het blijft opvallend dat je de acteur in zoveel tinten grijs blijft zien.

De Nederlandse Lara Stone, het huismodel van de Amerikaanse modeontwerper, is zijn tegenspeelster in de commercial.

Zijn naam is al vaak gevallen voor de hoofdrol, nu kunnen casting directors in Hollywood zich er ook een beeld bij vormen.

Skarsgard speelt momenteel de gevaarlijk impulsieve vampier Eric Northman in HBO's wereldwijde successerie True Blood. 

Softbalploeg Sparks wint Europa Cup I

De softbalsters van Sparks uit Haarlem hebben voor de derde keer in de historie de Europa Cup I veroverd. In de finale wonnen ze met 7-2  van Caserta uit Italië. 

Na twee innings stond het zelfs al 7-0. Debby Connor en Karin Tuk sloegen beiden een homerun. In de vierde inning deed Caserta iets terug verkleinde de achterstand tot 7-2, maar spannend het werd nooit en verdere scores bleven uit. De Haarlemse softbalvrouwen verloren eerder in het toernooi nog van de Italiaanse club. 

Ook de Europa Cup II is gewonnen door een Nederlandse club. Terrasvogels uit Santpoort-Zuid won in het Italiaanse Nuoro de Europese competitie door in finale de gastvrouwen uit Italië met 8-1 te verslaan. 

[Upd] Heracles-Feyenoord gaat door

De kans is groot dat de competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord zal worden afgelast. Beide ploegen zouden vanmiddag om 14:30 uur aftrappen.

Een enorme hoosbui trok echter zojuist over Almelo en heeft het kunstgrasveld onder water gezet. Scheidsrechter Pieter Vink zal later deze middag beslissen of de wedstrijd door zal gaan.

Hier is een foto te zien van het veld van Heracles, dat voor grote delen onder water staat.

Update 13:48 uur:

Arbiter Pieter Vink liet weten dat er onder de huidige omstandigheden niet afgetrapt kan worden in Almelo. Er wordt nu gekeken of het veld met enkele noodgrepen nog in orde gebracht kan worden.

Vink vindt het geen probleem om later af te trappen. Dit kan echter uitsluitend gebeuren na overleg met de KNVB en de plaatselijke autoriteiten.

Update 13:53 uur:

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord zal gewoon doorgang vinden. Het veld in het Polman Stadion leek er slecht aan toe te zijn. Nadat er enige tijd aan het veld gewerkt is, gaf arbiter Vink alsnog groen licht.

[Vuelta] Dumoulin niet meer van start

Tom Dumoulin is vandaag niet meer van start gegaan in de negende etappe van de Ronde van Spanje. De Nederlandse wielrenner van Argos-Shimano kwam gisteren ten val en liep daarbij een diepe vleeswond bij zijn maag op.

De 21-jarige coureur liet zich langs de vangrail hecnten en wilde aanvankelijk niet aan opgeven denken. "Ik voelde niets. Dat kwam waarschijnlijk vanwege de adrenaline die door mij lijf stroomde”, liet Dumoulin weten.

"Na de etappe ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een scan. Gelukkig had in geen inwendig letsel. Het gaat relatief goed met me. Maar de Ronde van Spanje is voor mij helaas voorbij", aldus onze landgenoot.

Nepalees schiet zoon dood

In Nepal heeft een man per ongeluk zijn 12-jarige zoon doodgeschoten nadat hij hem had aangezien voor een makaak. De boer werd al tijden geteisterd door apen die zijn maïskolven jatten. Dat meldt RTL Nieuws.

De jongen was in een boom geklommen om een groepje makaken te verjagen, maar toen de vader iets in de boom zag bewegen aarzelfde hij niet en haalde de trekker over.

In Nepal worden de apen als heilig gezien en zullen boeren doorgaans proberen ze te verjagen zonder ze te doden.

Grillige, natte zomer 2012

De weergoden gedroegen zich deze zomer vooral heel grillig. Doordat het weerbeeld sterk wisselde, zijn de uiteindelijke gemiddelden vrij normaal uitgevallen. Alleen was het gemiddeld in juni, juli en augustus wel iets te nat. Dat meldde Weeronline zondag.

De gemiddelde temperatuur is 16,9 graden, slecht 0,1 graad onder het meerjarig gemiddelde. Daar staat tegenover dat op 3 juni de koudste zomerdag sinds 1975 werd bijgeschreven, terwijl een tropisch weekeinde in augustus juist als het warmste sinds 1976 de boeken in gaat.

Ook was het, vooral in een strook tussen Rotterdam en Friesland, opvallend nat. Schiphol tapte het meeste water af: 350 millimeter tegen 228 normaal.

Zomer 2012 was grillig en nat
Zomer 2012 was grillig en nat (Foto: ANP)

Weer ontsnapping uit jeugdgevangenis Breda

Uit de Bredase jeugdgevangenis Den Hey-Acker is zaterdagavond opnieuw een jongere ontsnapt. De politie heeft enige tijd naar hem gezocht, maar toen bleek dat het om een ongevaarlijke asielzoeker ging die uitgezet dreigt te worden is de zoekactie stopgezet.

"Wij verwachten dat hij binnenkort vanzelf bij een controle tegen de lamp loopt", zegt een politiewoordvoerder. De buurt is via Burgernet op de hoogte gebracht. "Na een vorige ontsnapping waarbij veel amok werd gemaakt is met de buurt afgesproken dat wij hen bij een ontsnapping op de hoogte houden."

In maart wist een jongen die vastzat in een speciale afdeling voor jongeren met ernstige persoonlijkheidsproblemen op het dak van het pand te komen, waarna hij stenen naar de politie gooide. Hij werd door een arrestatieteam ingerekend.

Vorig jaar kwam het ook tot meerdere ontsnappingen. Na de ontsnapping in maart eiste de Tweede Kamer tekst en uitleg van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) omdat er sprake zou zijn van meerdere geweldsincidenten.

Er zouden gedetineerden personeel hebben bekogeld met biljartballen en hebben gedreigd met een broodmes. Teeven schreef aan de Kamer dat de veiligheid van het personeel niet in het geding is geweest.

Sony registreert achttien Console War-domeinnamen

Sony Pictures heeft afgelopen week achttien verschillende domeinnamen geregistreerd rondom iets dat te maken heeft met Console War Movie. De domeinen variëren van TheConsoleWarmovie.com tot consolewar.net. Sony Pictures is Sony's productie- en distributiemaatschappij voor televisie en film. 

Het feit dat alle domeinnamen zijn geregistreerd door Sony Pictures en niet door Sony zelf doet vermoeden dat het bedrijf op zijn minst plannen heeft om een film te maken rondom de jarenlange console-oorlog tussen Sony, Microsoft en Nintendo. Een andere mogelijkheid kan zijn dat dit een begin is van een grootse marketingcampagne voor de volgende generatie PlayStation.

Jason Momoa in Wolves

De ster uit Conan the Barbarian en Game of Thrones heeft getekend voor de rol van vijand in Wolves, het speelfilmdebuut van X-Men-schrijver David Hayter.

Wolves gaat over een jongeman (Lucas Till) die in een weerwolf veranderd en zo op de vlucht moet omdat hij één van zijn ouders heeft vermoord. Hij zal uiteindelijk aankomen bij het kleine plaatsje Lupine Ridge, wat een geschiedenis heeft met bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Momoa is de ruige en gemene weerwolfheerser van Lupine Ridge.

De acteur is net klaar met de onafhankelijke film Road to Paloma, een film waar hij aan meeschreef en ook plaatsnam op de stoel van regisseur.

Momoa is de tegenspeler van Sylvester Stallone in Bullet to the Head, deze actiethriller verschijnt op 7 maart 2013 in de Nederlandse bioscopen.

Jason Momoa schrijft scenario Conan 2 (Novum)

Leden Pussy Riot ontvluchten Rusland

Twee leden van de Russische punkband Pussy Riot zijn Rusland ontvlucht. Dat werd zondag bekendgemaakt op het Twitter-account van de band. De twee werden gezocht door de Russische politie.

Vijf leden van Pussy Riot brachten in februari een 'punkgebed ten gehore' in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk. In het punkgebed kwamen de woorden 'Moeder Maria, bevrijd ons van Poetin' voor. Met hun actie wilden ze er naar eigen zeggen tegen protesteren dat het hoofd van de kerk kiezers had opgeroepen bij de presidentsverkiezingen op Vladimir Poetin te stemmen.

De vrouwen droegen tijdens hun optreden in de kerk kleurrijke bivakmutsen. De Russische autoriteiten wisten drie vrouwen te identificeren. De drie werden opgepakt en op 17 augustus tot twee jaar strafkamp veroordeeld. Enkele dagen later zei de politie op zoek te zijn naar de andere twee Pussy Riot-leden.

Op Twitter zei Pussy Riot zondag dat de twee leden van de band Rusland zijn ontvlucht en 'bezig zijn buitenlandse feministen te ronselen voor nieuwe protestacties'.

Buma ziet 'grote leegte' bij Rutte

CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma vindt de aanval van VVD-leider Mark Rutte op de socialisten getuigen van een 'grote leegte'. Dat heeft Buma zondag gezegd in het tv-programma Buitenhof.

"Wat Rutte heeft gezegd, getuigt van een grote leegte op het gebied van wat de oorsprong is van de problemen waar we voor staan", zei Buma. "Rutte riep: de socialisten zijn van alles de schuld. De socialisten zullen zeggen: de liberalen zijn van alles de schuld. Daar komt geen oplossing vandaan."

Buma herhaalde zijn pleidooi voor een 'nieuwe moraal'. Volgens hem is herstel nodig van het moreel besef in de samenleving.

Buma reageerde op de toespraak die Rutte zaterdag hield op het congres van zijn partij in Rotterdam. Rutte viel in zijn toespraak 'de socialisten' aan. "Gaan we met socialistisch beleid Griekenland achterna of gaan we financieel orde op zaken stellen?", zei Rutte.

Geen Justice League voor Affleck

In een exclusief interview voor de Canadese pers heeft acteur en regisseur Ben Affleck vrijdag gezegd dat hij niet werkt aan de film van Justice League. Voor filmstudio Warner Bros. was hij tot nu toe de enige kandidaat voor de regie van de blockbuster.

Affleck zei hierover "Ik werk niet aan Justice League. Één van de problemen met entertainmentwebsites is dat ze hun pagina's moeten vullen en zo komen de geruchten de wereld in." Hij vervolgde "Justice Leage klinkt heel spannend maar ik doe het niet."

Als je tussen de regels door leest, zou je eruit op kunnen maken dat Affleck de regieklus nog niet defintief heeft afgewezen. Vergezocht is het wel maar de toekomst zal het uitwijzen.

Ben Affleck

Zware blessure voor Juve-aanwinst Lúcio

Juventus moet het vermoedelijk lange tijd stellen zonder aanwinst Lúcio. De 34-jarige Braziliaan heeft zijn enkelband afgescheurd, meldt de Italiaanse landskampioen zondag. Lúcio liep de kwetsuur vrijdag tijdens de training op en werd een dag later onderworpen aan een MRI-scan. Juventus heeft niet bekendgemaakt hoe lang het herstel van de verdediger in beslag gaat nemen.

Lúcio miste zaterdagavond door zijn blessure Juve's eerste competitiewedstrijd tegen Parma. Hij speelde twee weken geleden wel mee in de gewonnen Italiaanse Super Cup tegen Napoli.

De 104-voudig international kwam afgelopen zomer over van Internazionale, dat zijn contract liet ontbinden. In Milaan was Lúcio bijzonder succesvol met onder meer een landstitel, twee keer de beker, de Champions League en het WK voor clubteams.

Lúcio speelde eerder vijf seizoenen voor Bayern München, vier jaar bij Bayer Leverkusen en begon zijn loopbaan bij Internacional uit zijn geboorteland.

Van der Wiel: "Misschien verleng ik wel bij Ajax"

Gregory van der Wiel liet de laatste maanden vaak weten dat hij zijn contract bij Ajax niet wil verlengen. De rechtsback wilde vertrekken en dit gebeurde ook bijna richting Valencia. De transfer ging echter niet door en de interesse in Van der Wiel nam ook af.

Inmiddels, een week voor de sluiting van de transfermarkt, zijn alle opties weer open voor de verdediger, ook contractverlenging. "Alles is een optie, maar dat bekijken we pas na 1 september. Dan gaan we zitten en kijken we wat het beste is", aldus Van der Wiel tegenover NUsport.

De international geeft aan dat er momenteel geen interesse voor hem is. Ajax-trainer Frank de Boer liet eerder weten dat Van der Wiel minder aan spelen toe zal komen indien hij niet vertrekt en ook zijn contract niet verlengt.

Zuster gooit donornier levende donor weg

Een zuster in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Ohio heeft per ongeluk een nier van een levende donor weggegooid. Dat heeft het ziekenhuis van de University of Toledo zaterdag gezegd. Artsen hebben nog twee uur geprobeerd het orgaan te herstellen maar het mocht niet meer baten.

Het ging om een nier van een man die het orgaan aan zijn oudere zus wilde doneren. Artsen hebben geprobeerd het orgaan te redden maar besloten in samenspraak met de familie het risico niet te nemen. Volgens een van de artsen, Jeffrey Gold, is er namelijk een goede kans dat er een andere geschikte donor wordt gevonden.

Het vrijwillig doneren van een orgaan door levende donoren is voorlopig stilgelegd. Het ziekenhuis gaat evalueren wat er precies is gebeurd en hoe dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden, aldus Gold.

Krajicek kampte met hartproblemen

Michaëlla Krajicek kampte de afgelopen maanden met problemen aan haar hart. Dat vertelde de 23-jarige tennisster aan de vooravond van de US Open tegen tennistv.nl.

Veel wilde Krajicek niet uitweiden over haar hartproblemen. "Het had iets te doen met stress. Ze hadden nog een paar andere dingen gevonden. Niks levensbedreigends, maar ik kon daardoor niet spelen", zegt de mondiale nummer 83. "Ik ben blij dat het achter de rug is."

Het fysieke ongemak maakte Krajicek onrustig. "Het duurde allemaal redelijk lang en vooral langer dan ik verwacht had." De Delftse is nu weer helemaal 'fit en gezond'. "Ik heb een paar weken vol getraind en mijn lichaam kan het gewoon weer aan. Ik heb alleen weinig wedstrijdritme."

Krajicek speelt maandag in de eerste ronde van de US Open tegen Pauline Parmentier, de nummer negentig van de wereld. Beide speelsters stonden in 2010 een keer eerder tegenover elkaar en toen trok Krajicek aan het kortste eind. Ze reikte in New York nooit verder dan de tweede ronde.

Haagse tokkies meppen wegenwacht ziekenhuis in

Een wegenwacht van de ANWB had zaterdagnacht pech en is in Den Haag het ziekenhuis in geslagen. Hij was op een melding van autopech afgegaan, maar ter plekke bleek dat de eigenaar geen lid was van de wegenwacht, meldt de politie.

Midden in de nacht reageert de ANWB normaal niet op meldingen van niet-leden. "Maar iemand die wel lid was had ons laten opdraven voor de auto van een ander", zegt een woordvoerder van de ANWB. Toen dat duidelijk werd, kon de monteur niet helpen.

De 34-jarige gestrande terreurtokkie en zijn 35-jarige passagier, allebei uit Den Haag, pikten dit niet en mishandelden de monteur. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de verdachten rond 03.00 uur aangehouden. Zij zitten nog vast.

Het komt volgens de ANWB-woordvoerder vaker voor dat monteurs van de wegenwacht worden mishandeld. "En het gebeurt helaas ook vaker dat dit in het ziekenhuis eindigt, maar hier hebben we geen statistieken van."

'Fergie' lovend over doelpunt V. Persie

Robin van Persie maakte tijdens zijn basisdebuut namens Manchester United een wonderschone treffer. Manager Sir Alex Ferguson is lovend over de aanwinst.

De ervaren oefenmeester was blij met het optreden van de Nederlander. "Fantastisch afgemaakt, dat deed hij echt briljant", vertelt de Schot aan de Engelse media. Hij zag zijn ploeg uiteindelijk met 3-2 winnen van het Fulham van Martin Jol.

Hoewel er drie punten werden veroverd, was Fergie minder blij met de uitvoering. "Ik heb twee kanten gezien van United. Eerst ging het op de automatische piloot, vervolgens wordt er een vreselijke fout gemaakt bij de tweede goal. Toen werd het een wedstrijd. Dat had niet mogen gebeuren", aldus Sir Alex.

De oefenmeester zag aanvaller Wayne Rooney met een diepe snee in zijn bovenbeen uitvallen. De aanvaller begon op de bank, maar moest voortijdig het veld weer verlaten. Vermoedelijk is de steraanvaller een paar weken uit de roulatie.

Kirilenko laat Kvitova ontsnappen

Petra Kvitova heeft zaterdag het WTA-toernooi in New Haven gewonnen. De Tsjechische keek tegen Maria Kirilenko in de tweede set tegen een 5-2 achterstand aan, maar won toch. De eerste set was na een razendspannende tiebreak ook al in het voordeel van Kvitova beslist: 7-6 (9) en 7-5. Kvitova volgt Caroline Wozniacki op als winnares van het toernooi op het terrein van de Yale universiteit. De Deense won de voorgaande vier edities.

In de eerste set hadden beide vrouwen moeite om hun eigen servicebeurt te winnen. Zes breaks werden eerlijk verdeeld en dus was er een tiebreak nodig. Daarin wisselden de kansen per punt, maar trok Kvitova uiteindelijk aan het langste eind.

In de tweede set stortte Kvitova bij een 2-1 voorsprong plotseling in. Ze maakte de ene na de andere onnodige fout en Kirilenko profiteerde. De Russin won vier games op rij en serveerde op 5-2 voor de set. Dat mislukte en op 5-4 kreeg Kirilenko weer een kans. De Russin chokete echter opnieuw en leverde even later nogmaals haar opslag in tot verbazing van Kvitova.

Nieuwe poster Life of Pi

Hieronder staat een nieuwe poster van de aanstaande avonturenfilm Life of Pi. De film is van de hand van regisseur Ang Lee, bekend van onder meer Brockeback Mountain (2005) en Hulk (2003).

In de film gaat de tiener Pi Patel (een rol van Suraj Sharma), zoon van dierentuineigenaar, samen met zijn famile aan boord van een schip naar Noord-Amerika. Aan boord gebeurt echter iets wat ze nooit hadden verwacht: Het schipt komt terecht in een storm en zinkt. Pi belandt in een reddingsboot samen met een zootje dieren: een hyena, een oerang-oetang, een zebra én een zichzelf respecterende Bengaalse tijger genaamd Richard Parker. Op de foto hieronder zien we Pi en de Bengaalse tijger. De overige dieren hebben zichzelf blijkbaar al in veiligheid gebracht.

Ook benieuwd naar de trailer? Deze kun je hieronder nog eens bekijken. Life of Pi komt op 20 december a.s. in 3D naar de Nederlandse bioscopen.

[Bundesliga] Dost matchwinnaar voor Wolfsburg

Bas Dost heeft in zijn eerste Bundesligawedstrijd voor VfL Wolfsburg direct zijn waarde bewezen. De van sc Heerenveen overgenomen aanvaller scoorde uit bij VfB Stuttgart in de laatste minuut de winnende treffer: 1-0. Stuttgart was in eigen huis lang de bovenliggende partij, maar verzuimde de kansen te benutten.

Eerder op de avond ging Bayer Leverkusen verrassend onderuit tegen Eintracht Frankfurt: 2-1. De nummer vijf van het afgelopen seizoen kwam na een half uur op voorsprong door Stefan Kiessling, maar liet de zege in de tweede helft door de vingers glippen. Stefan Aigner maakte gelijk voordat Martin Lanig Eintracht de zege bezorgde.

Isner klopt Berdych in Winston-Salem

De Amerikaan John Isner heeft een goede generale repetitie voor de US Open doorgemaakt. Hij won zaterdag het ATP-toernooi van Winston-Salem door Tomas Berdych te verslaan. Het servicekanon forceerde in de tiebreak van de derde set de beslissing: 3-6, 6-4 en 7-6 (9). Isner was de titelverdediger in Winston-Salem.

Het duel tussen de nummers drie en twee van de plaatsingslijst leek in eerste instantie de kant van Berdych op te vallen. De Tsjech won de eerste set, maar Isner herstelde zich in het tweede bedrijf en dwong een beslissende set af. Daarin wist geen van beide kemphanen een break te bewerkstelligen en was een tiebreak nodig die uiteindelijk door Isner werd beslist.

Oud-meerkampster Klüft stopt ermee

Met een vierde plaats op de 400 meter horden tijdens het Zweeds kampioenschap is een einde gekomen aan de carrière van atlete Carolina Klüft. De 29-jarige Zweedse kan door blessures geen topprestaties meer neerzetten. In 2008 besloot ze om diezelfde reden de meerkamp al vaarwel te zeggen.

Klüft heeft een vol palmares. In 2004 won ze olympisch goud op de zevenkamp en op datzelfde onderdeel werd ze in 2003, 2005 en 2007 wereldkampioen en in 2002 en 2006 Europees kampioen. Met 7032 punten zette ze, achter het wereldrecord van Jackie Joyner-Kersee uit 1988, de tweede prestatie ooit neer.

Ook indoor was ze succesvol. In 2005 en 2007 won ze goud bij het EK op de vijfkamp.


Oud-meerkampster Klüft stopt ermee (Foto: Novum)

[Serie A] Kampioen Juventus wint, El Hamdaoui wint bij debuut

Juventus heeft zaterdag met 2-0 van Parma gewonnen. De Italiaanse landskampioen, geplaagd door een langdurige schorsing van trainer Antonio Conte vanwege betrokkenheid bij een eerder omkopingsschandaal, liet zien op het veld de problemen van zich af te kunnen zetten. Stephan Lichtsteiner en Andrea Pirlo scoorden.

Op de bank bij Juventus zat Massimo Carrera. De assistent vervangt voorlopig Conte, die beroep aantekende tegen zijn uitsluiting.

Eerder op de dag had Mounir el Hamdaoui bij zijn competitiedebuut voor Fiorentina een overwinning geboekt op Udinese. In Florence was de thuisploeg zaterdag nipt met 2-1 te sterk. El Hamdaoui, die deze zomer overkwam van Ajax, maakte 25 minuten voor tijd zijn opwachting.

De Marokkaan stond koud in het veld toen ploeggenoot Stevan Jovetic gelijkmaakte. De Montenegrijn groeide uit tot matchwinner door in blessuretijd ook de winnende voor zijn rekening te nemen. Udinese was in de 28e minuut nog op voorsprong gekomen via Maicosuel, die daarmee de eerste treffer van het nieuwe Serie A-seizoen had gemaakt.

Zondag komen de andere topploegen in Italië in actie. AC Milan begint de Serie A thuis tegen Sampdoria, terwijl stadgenoot Internazionale bij Pescara op bezoek gaat. Maarten Stekelenburg neemt het met zijn AS Roma thuis op tegen Catania.

De Hond peilt: PvdA omhoog, SP omlaag

In de nieuwe peiling van Maurice de Hond wint de PvdA twee zetels en komt daarmee op 18 zetels. Dat maakte de opiniepeiler zondag bekend. Ook GroenLinks pakt een zetel winst en stijgt naar een totaal van 5 zetels.

Koploper SP verliest in deze peiling juist een zetel en komt op 35 zetels terecht. Toch is dat nog altijd meer dan de VVD, die stabiel op 32 Kamerleden blijft staan. D66 en de SGP verliezen beide een zetel en komen op respectievelijk 14 en 2 zetels uit.

De PVV (18), het CDA (14), de ChristenUnie (7) en 50Plus (2), de Partij voor de Dieren (2) en de PiratenPartij (1) zien hun zetelaantal niet veranderen.

De representatieve onlinesteekproef werd vrijdag en zaterdag gehouden onder ruim 4500 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

FOK!gamestv: Even Voorstellen

FOK!games was vorige week op gamescom in Keulen en FOK!tv was mee.

De komende dagen brengen we je diverse verslagen, zoals interviews en een verslag vanaf de beursvloer. Maar we beginnen met een introductie van FOK!games en verslaggever David, ook wel bekend als D-vide.

Webversie:

720P  1080P

player:
http://www.videolan.org/

Noodlanding op Groningen Airport

Op Groningen Airport, gelegen bij de Drentse plaats Eelde, heeft een vliegtuig met 15 inzittenden zondagochtend een noodlanding moeten maken. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Het vliegtuig staat veilig aan de grond.

Hulpdiensten rukten uit voorzorg massaal uit, maar het toestel landde zonder problemen.

Het vliegtuig, dat vanaf Lelystad naar Eelde vloog, maakte melding van een storing in het landingsgestel. Dat klapte echter waarschijnlijk gewoon uit, waardoor de landing gewoon kon worden uitgevoerd.

Het is nog niet duidelijk van welke maatschappij of van wie het toestel was.

Noodlanding op Groningen Airport
Noodlanding op Groningen Airport (Foto: ANP)

Sterren Springen deelt klappen uit

Sterren Springen op Zaterdag was het best bekeken entertainmentprogramma van de zaterdagavond. Met 1,4 miljoen kijkers versloeg de eerste aflevering van het SBS 6-programma, waarin 'bekende' Nederlanders van de duikplank springen, onder meer Strictly Come Dancing en Beat the Best.

Het nieuwe dansprogramma Strictly Come Dancing ging op hetzelfde tijdstip, rond 20.30 uur, van start op Nederland 1. De uitzending trok 879.000 kijkers, de uitslag werd later door een miljoen mensen bekeken. De tweede aflevering van Beat the Best trok tegelijkertijd 944.000 kijkers. De show gepresenteerd door Gordon en Chantal Janzen is te zien op RTL 4.

Ook de Nederlandse versie van de Golden Girls ging zaterdagavond van start. De eerste aflevering, te zien voor aanvang van Beat the Best, trok 1,2 miljoen kijkers. Eerder op de avond zond SBS 6 ook al de eerste aflevering van Alles Kids uit, een nieuw kinderprogramma met Jochem van Gelder. Die show moest het doen met 390.000 kijkers.

Het achtuurjournaal op Nederland 1 was met 1,7 miljoen belangstellenden de best bekeken uitzending van de zaterdag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Na Sterren Springen op Zaterdag, wordt de top drie gecompleteerd door Studio Sport. 1,4 miljoen mensen zagen de samenvattingen van de in de Eredivisie gespeelde voetbalwedstrijden.

Grizzlybeer doodt man in Alaska

Een wandelaar in Denali National Park in de Amerikaanse staat Alaska is vrijdag gedood door een grizzlybeer. De man was al zeker acht minuten van dichtbij foto's aan het nemen toen de beer hem uiteindelijk aanviel, zei de parkdienst.

De camera van de 49-jarige Ricahard White uit San Diego is gevonden en op de foto's is te zien dat de beer rustig stond te eten en zich niet agressief opstelde. White was de beer tot vijftig meter genaderd, terwijl het park een minimumafstand van vierhonderd meter voorschrijft.

Andere wandelaars vonden vrijdagmiddag Whites rugzak. Ze zagen ook gescheurde kleding en bloed, en liepen onmiddellijk terug om de parkwachters op de hoogte te stellen.

De grizzlybeer is doodgeschoten.

Joan Rivers waarschuwt Rihanna voor Chris Brown

Joan Rivers heeft Rihanna gewaarschuwd voor Chris Brown. De actrice kan er niet bij dat de zangeres, die begin 2009 door Brown in elkaar werd geslagen, nog steeds van haar ex zegt te houden.

"We houden van elkaar en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Dat willen we ook niet veranderen", bekende Rihanna onlangs in een interview met Oprah Winfrey. De 79-jarige Rivers noemt die uitspraak 'idioot'. "Rihanna heeft aan Oprah toegegeven dat ze nog van Chris Brown houdt", twitterde ze. "Nu is het mijn beurt om haar een klap te geven!"

"Schat, iedereen weet: als hij je één keer heeft geslagen, zal hij je opnieuw slaan", voegde Rivers toe. "Kijk de statistieken er maar op na."

De 24-jarige Rihanna lijkt zich niet veel aan te trekken van Rivers' advies. "Wow, je wordt echt sloom als je oud bent hè", reageerde ze volgens het Amerikaanse blad Us Weekly op Twitter. Later verwijderde Rihanna de tweet.

Asbest vrijgekomen bij brand in flat

In een woning in een flat aan Saturnus in Duivendrecht is vrijdagmorgen kort voor twaalf uur brand uitgebroken. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De brand brak uit in een woning op de zesde etage van de flat. De brandweer doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op het moment van het uitbreken van de brand waren de bewoners niet thuis. Er zijn geen gewonden gevallen. Buren hebben de hulpdiensten direct gealarmeerd waardoor de brandweer snel ter plaatse was en het vuur kon worden geblust.

De brandweer rukte met groot materieel uit om te voorkomen dat het vuur over kon slaan naar omliggende woningen.

Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Het gaat om platen die aan balkons bevestigd zaten. Rond kwart voor drie werd duidelijk dat het grootste gevaar geweken is. Volgens een woordvoerder van de brandweer moeten nog zo'n veertien balkons gecontroleerd worden op de aanwezigheid van asbestvezels. "Maar er hoeven verder geen woningen ontruimd te worden", aldus de zegsman.

Kijk hier en hier voor meer foto's.



Tientallen doden bij botsing bus en tankwagen China

Bij een botsing tussen een dubbeldekkerbus en een tankwagen zijn zaterdagnacht 36 doden gevallen op een snelweg in het noorden van China. Beide voertuigen vlogen door de botsing in brand, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De tanker vervoerde methanol en botste rond 02.00 uur plaatselijke tijd nabij de stad Yan'an op de bus. Er zouden slechts drie overlevenden zijn. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De verkeersveiligheid is in China een groot probleem. Door slecht onderhouden wegen en gevaarlijk rijgedrag komen volgens Xinhua jaarlijks zeventigduizend mensen in China om en raken er driehonderdduizend gewond.

VS stuurt basketballers naar Myanmar

De Verenigde Staten sturen professionele basketballers en coaches naar Myanmar om de culturele banden met het snel hervormende Aziatische land te versterken. De Amerikaanse ambassade in Myanmar meldde zondag dat vier 'sportgezanten' in het land zijn aangekomen als deel van een door de VS gefinancierd programma om het belang van samenwerking en respect voor diversiteit te benadrukken.

De groep verzorgt voor de lokale jeugd verschillende workshops en keert vrijdag terug. Onder de gezanten is teammanager van de Charlotte Bobcats, Richard Cho. Hij komt oorspronkelijk uit Myanmar en is naar de VS geëmigreerd.

Andere groepsleden zijn assistent-coach van de Los Angeles Lakers Darvin Ham, voormalig speler in de NBA voor vrouwen Allison Feaster en voormalig NBA-speler Mary Conlon.

Het sturen van sporters naar een land dat toenadering zoekt roept herinneringen op aan de pingpongdiplomatie die in 1971 werd toegepast in China. Het land dat destijds nauwelijks contact had met andere landen nodigde toen Amerikaanse professionele tafeltennissers uit om te komen spelen.

De spelers werden goed behandeld en mede hierdoor bracht de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon een jaar later een bezoek aan China. De contacten tussen de landen verbeterden hierdoor en de spanning in de Koude Oorlog nam af.

Charlotte Bobcats

 Charlotte Bobcats in actie

Schietpartij in bar Rotterdam

In uitgaansgelegenheid Blue Label in Rotterdam is zondagochtend iemand gewond geraakt door een schietpartij. Dat meldde de politie.

De gewonde persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de identiteit en toestand van de gewonde is nog niets bekend. Het nog aanwezige publiek wordt door de politie gecontroleerd naar buiten gebracht. In de bar aan de Eendrachtsweg draaide in de nacht van zaterdag op zondag de bekende artiest DJ Jean.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, wie er heeft geschoten en wat de aanleiding was voor de schietpartij. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.

Hamas niet uitgenodigd voor top in Iran

Iran heeft zondag tegengesproken dat het Ismail Haniyeh, de Hamaspremier van de Gazastrook, heeft uitgenodigd voor de top van de beweging van niet-gebonden landen in Teheran. "Tot nu toe hebben Iran en president Mahmoud Ahmadinejad geen uitnodiging gestuurd naar Haniyeh", liet de Iraanse woordvoerder voor de top via onder meer persbureau ISNA weten.

Iran heeft alleen de Palestijnse president Mahmoud Abbas uitgenodigd, die op voet van oorlog met Hamas staat. Die radicale Palestijnse beweging zei zaterdag dat Haniyeh donderdag en vrijdag zou deelnemen aan de bijeenkomst op uitnodiging van Ahmadinejad. De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Riyad al-Malki, liet weten dat Abbas in dat geval zou wegblijven.

Iran is een hartstochtelijk verdediger van de Palestijnse zaak en zou in verlegenheid worden gebracht, als Abbas de top zou boycotten.

SP wil belastingverdragen aanpakken

Belastingverdragen die het voor buitenlandse bedrijven gemakkelijk maken hun winst via Nederland door te sluizen naar landen die nauwelijks belasting heffen moeten worden aangepakt. "Met name Zuid-Europese landen hebben hieronder te lijden", zegt SP-Europarlementariër Dennis de Jong in een interview met nu.nl.

Nederland heeft met veel landen belastingverdragen gesloten. Hierdoor kunnen buitenlandse bedrijven via een brievenbusmaatschappij in Nederland onder een gunstiger belastingregime in een ander land vallen.

Jaarlijks gaan volgens De Jong biljoenen euro's door Nederland naar landen met gunstige belastingklimaten zoals Bermuda of het Britse eiland Guernsey. Die belastingvlucht zou een van de redenen zijn dat de Zuid-Europese landen nu moeilijk uit de financiële problemen raken.

De SP'er wijst erop dat van de twintig grootste beursgenoteerde bedrijven in Portugal er zeventien in Nederland zitten. Dat Zuid-Europese landen Nederland niet de les lezen over haar aandeel in de crisis, zou komen doordat de Zuid-Europese regeringsleiders vaak zelf aandelen hebben in deze grote bedrijven. Daarmee hebben ze persoonlijk baat bij de belastingontwijking.

Als de SP in een kabinet komt, wil de partij met andere landen heronderhandelen over de belastingverdragen die zijn gesloten. Nederland zou weinig inkomsten mislopen als het haar fiscale knooppunt afbouwt. De inkomsten uit die geldstromen zouden al zijn teruggelopen tot minder dan een miljard.

Als hier meer belasting over zou moeten worden betaald kunnen de inkomsten volgens De Jong zelfs oplopen tot vijftien miljard euro. "Bovendien hebben we heel weinig aan die bedrijven die hier alleen maar een postbus hebben. We willen bedrijven die hier komen om onze goed opgeleide mensen en degelijke infrastructuur."

Dode en gewonden bij botsing Capelle aan den IJssel

Bij een frontale botsing tussen twee auto's in Capelle aan den IJssel zijn zaterdagnacht een dode en zes gewonden gevallen. Het omgekomen slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit de plaats, meldt de politie.

Zij zat met haar 42-jarige man en drie dochters van 15, 16 en 19 jaar in de auto toen ze op de Burgemeester van Dijklaan op een auto met twee inzittenden klapten. De vrouw overleed volgens de politie ter plekke aan haar verwondingen. De brandweer moest twee personen die bekneld waren geraakt losknippen. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

De politie onderzoekt waardoor de auto's op elkaar zijn gebotst. De straat blijft tot zondagochtend afgesloten.

'Torchlight II releasedatum is bekend'

De releasedatum van Torchlight II is bekend maar ontwikkelaar Runic Games gaat het pas aankomende vrijdag bekendmaken. Vrijdag gaat de PAX-beurs van start en de ontwikkelaar vond dit een mooi moment om de datum bekend te maken.

De ontwikkelaars hadden eerst nog gegrapt dat de game eerder dan Diablo III zou komen. Ondertussen is deze laatste al aanwezig en hun eigen game is slachtoffer geworden van het uitstel-virus.

Bekijk River City uit MechWarrior Online

In MechWarrior Online komt een multiplayermap voor die River City heet. River City is een grote stad die in tweeën is opgesplitst door een rivier. Gamers kunnen verschillende gameplaystijlen uitoefenen in de stad van stealth tot helemaal los gaan met raketten en alles er bij.

MechWarrior Online moet later dit jaar uitkomen voor de pc en is gratis om te spelen. Bekijk de gameplaybeelden hier onder.

FOK! wat een weer...Wisselend

Goedemorgen! Het is een erg wisselvallig weekend. In het noorden en westen vielen veel buien, in het zuiden en oosten was het redelijk droog gisteren. In Friesland viel de meeste neerslag, tot 35 mm aan toe.

In Hoofddorp vond Mysteryland plaats en ook daar vielen buien. Het onweer viel wel mee, het waren vooral korte, maar erg felle buien, waar je in korte tijd meteen drijfnat van werd. Ook was er Pinkpop Classic en dat vond plaats in Landgraaf en daar was het een heel stuk beter weer. Veel zon, en slechts een enkel buitje. Een geluk voor Mysteryland was dat het pas na sluitingstijd in die omgeving weer tot onweer kwam. De wind was wel erg nadukkelijk aanwezig en bij buien schoot de wind even flink uit.

De afgelopen nacht was behoorlijk onrustig. Veel buien, vaak ook met onweer, bleven de hele nacht over de kustprovincies en het IJsselmeer trekken. Het warme water geeft dan extra energie voor buien. De wind nam wel iets af, naar windkracht 5 tot 6 langs de kust.

Vandaag zullen er vooral in de ochtend veel buien vallen, nog steeds met kans op onweer en windstoten. Deze buien gaan zich nu ook verder landinwaards manifisteren, meer dan gisteren is gebeurd. Wat wel zo is, is dat het in de loop van de dag allemaal wat beter gaat worden, dit vooral in het westen van het land. De buien worden steeds minder en de zon zal steeds vaker zijn gezicht laten zien. Echter de buien zijn we niet meteen kwijt, in het binnenland zullen ze nog lang doorgaan. Pas tegen het eind van de dag wordt het ook daar droger. Warm wordt het niet, want op veel plaatsen zal het onder de 20 graden blijven en is het met 19 graden wel over. De wind zal echter wel gaan afnemen in de loop van de dag.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

© FOK.nl / Serena Cloodt
Publiek aan het genieten van Pinkpop Classic 2012

'Massaontslag Spanjaarden in Gibraltar'

Zo'n tien procent van de Spaanse werknemers in Gibraltar is sinds begin dit jaar ontslagen. Dat zegt Citypeg, de organisatie die Spaanse werknemers en gepensioneerden in de kleine Britse kolonie vertegenwoordigt.

Volgens Citypeg zijn zeker vijfhonderd van de vijfduizend Spanjaarden hun baan in Gibraltar kwijtgeraakt. Het gaat volgens Citypeg-directeur Francisco Ponce vooral om banen in de bouw. Ook banen van Spanjaarden in andere sectoren staan op de tocht omdat werkgevers de voorkeur geven aan Gibraltarezen, aldus Ponce.

De autoriteiten in Gibraltar wilden zaterdag niet reageren.

WNF haalt twee ton op in Concertgebouw

Bij het jubileumconcert voor het vijftigjarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds is zaterdagavond in het Concertgebouw in Amsterdam tweehonderdduizend euro binnengehaald. Dat laat de organisatie weten. Het geld gaat naar verschillende projecten van het WNF in de zee tussen Indonesië en de Filippijnen.

Het jubileum werd gevierd met een in Nederland eenmalig concert waarbij beelden van WNF-ambassadeur Frans Lanting werden getoond. De natuurfotograaf haalde componist Philip Glass binnen om de muziek te schrijven en het Residentieorkest om de muziek ten gehore te brengen.

Bij de uitvoering waren ook koningin Beatrix, prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien aanwezig. De Nederlandse tak van het WNF werd in 1962 opgericht. Het was de vierde organisatie van het internationaal opererende World Wildlife Fund, dat een jaar eerder werd opgericht en prins Bernhard als president had.

Explosie in grootste raffinaderij Venezuela

Een enorme gasexplosie in de Amuay-raffinaderij in het noorden van Venezuela heeft zaterdag aan zeker 39 mensen het leven gekost. Meer dan 50 mensen raakten gewond.

De Venezolaanse minister van Energie, Rafael Ramírez zei dat de meeste slachtoffers leden van de Nationale Garde zijn die het complex beschermden. Barakken van de garde en woningen waren dichtbij de plek waar de gasexplosie was. Volgens de autoriteiten kwam ook een kind van 10 om het leven.

Ramírez zei dat er geen installaties om te produceren zijn beschadigd en dat de raffinaderij binnen twee dagen weer normaal moet functioneren. De brand is onder controle.

De raffinaderij ligt op het schiereiland Paraguaná. Met twee andere raffinaderijen vormt zij het grootste complex voor de verwerking van olie in het Latijns-Amerikaanse land. Niet alleen de raffinaderij, maar ook huizen in de omgeving werden beschadigd.

Het complex is eigendom van het staatsoliebedrijf Pdvsa, dat de afgelopen jaren herhaaldelijk met ongelukken en stroomuitval is geconfronteerd. Ook moest het herhaaldelijk raffinaderijen stilleggen voor dringend noodzakelijk onderhoud.

'Britten vallen ambassade niet binnen'

Groot Brittannië is teruggekomen op het dreigement om WikiLeaks-voorman Julian Assange uit de ambassade van Ecuador in Londen te halen. Dat stelde president Rafael Correa van Ecuador zaterdag.

Het dreigement om Assange desnoods in de ambassade te arresteren, veroorzaakte een diplomatieke rel. Bondgenoten van Ecuador waarschuwden de Britten voor "ernstige gevolgen over de hele wereld" als zij de diplomatieke missie binnen zouden vallen.

Volgens Correa is de kou inmiddels uit de lucht. Hij zou door de Britse autoriteiten zijn geïnformeerd dat er geen plannen zijn om de ambassade binnen te gaan. "Dit ongelukkige incident is voorbij", aldus de president.

Assange verbergt zich al maanden in de ambassade, om te voorkomen dat de Britten hem uitleveren aan Zweden. Daar is de klokkenluider beschuldigd van twee verkrachtingen. Assange vreest dat Stockholm hem op het vliegtuig zet naar de Verenigde Staten, waar hij een zware straf kan krijgen voor het onthullen van honderdduizenden geheime documenten.

Ecuador: Britten vallen ambassade niet binnen
Ecuador: Britten vallen ambassade niet binnen (Foto: ANP)

Vibratordemonstratie gestopt door politie

In de Amerikaanse stad Farmington is een 45-jarige man aangehouden omdat hij het passerende verkeer probeerde te entertainen met een seksact. De man demonstreerde hoe hij oraal met een dildo overweg kon terwijl hij anaal een vibrator verwerkte.

De ontstane consternatie zorgde voor een verkeersopstopping, waarop de politie besloot in te grijpen. De man werd gearresteerd en afgevoerd naar het lokale politiebureau. Daar werd een trillende vibrator uit zijn aars gevist, waarna de druktemaker een nacht mocht doorbrengen in de cel.

De man wordt aangeklaagd wegens onfatsoenlijk gedrag.

Lance Armstrong tweede in mountainbikerace

Lance Armstrong is zaterdag als tweede geëindigd in de Power of Four, een zware mountainbikewedstrijd voor amateurs over vier bergen in het skigebied van Aspen. Na alle commotie vrijdag rond zijn beslissing om de strijd tegen de dopingaantijgingen op te geven en het besluit van het Amerikaanse antidopingbureau Usada om hem zijn zeven tourtitels af te nemen, besloot Armstrong toch 'gewoon' op de fiets te stappen.

Hij reed de wedstrijd in het shirt van Livestrong, de foundation die hij heeft opgezet in de strijd tegen kanker. Volgens zijn woordvoerder Mark Higgins was de start in de wedstrijd niet tegen de regels van Usada, dat hem ook levenslang schorste. Armstrong wil zondag ook starten in een marathon.

Lelijke Jezus weer middelpunt van spot

Het resultaat van de mislukte restauratie van een fresco waarop Jezus staat afgebeeld, is momenteel het onderwerp van een beginnende internethype. Daarbij wordt het misvormde hoofd met behulp van het programma Photoshop in andere afbeeldingen verwerkt.

De mogelijkheden blijken dan ook eindeloos. Op een afbeelding is bijvoorbeeld te zien hoe de overleden schilder Bob Ross de misvormde Jezus geschilderd zou hebben, een andere afbeelding toont een bijzonder lelijke versie van het wereldberoemde Jezus-beeld in Rio de Janeiro, terwijl de scheve Jezus op weer een andere foto opduikt in de vorm van de Mona Lisa.

Jezus is al vaker het middelpunt geweest van spot en vernedering. Zijn kruisiging, die zo'n 2000 jaar geleden plaatsvond, vormt daarbij een voorlopig dieptepunt.

Appel op straat gooien is verboden

Een man die vorig jaar een boete van maar liefst 180 euro kreeg, omdat hij een appel op straat weggooide, hoeft de boete niet te betalen. De rechter legde de man wel een voorwaardelijke geldboete van 50 euro op. Dat meldt het AD.

De 61-jarige Hille Asjes had een klokhuis uit zijn auto gegooid. Voor deze criminele daad kreeg hij de fikse boete, die hij weigerde te betalen. De rechter vond Asjes schuldig, en gaf hem een voorwaardelijke boete van 50 euro. Als Asjes in de komende twee jaar een appel op straat gooit moet hij de boete alsnog betalen.

Volgens de advocaat van Asjes is een appel geen afval. 'Een appel is een natuurlijk product dat van een boom valt, net als bladeren', aldus de raadsman. De rechter verwierp dat argument echter. Bedenk dus goed wat je doet voordat je je oud brood in een sloot gooit!

Schildkliernuggets en hersenburgers in Brits fastfoodrestaurant

In Groot-Brittannië heeft een creatieve kok wel een heel aparte menukaart bedacht. Zo staan er op het menu onder meer breinsalades, schildkliernuggets en hartsaté. Het rundvleesburgertje werd door Martin Jankel vervangen door de kalfshersenburger.

"Het vlees is vers, smaakt prima en het is gewoon weer eens wat anders dan de hamburger die je bij andere fastfoodketens bestelt", aldus chef Jankel. "Het is makkelijk klaar te maken: in azijn en zout leggen, bloem erover en frituren tot het goudbruin ziet."

Een verslaggever van de Daily Mirror probeerde een hersenburger; "het ziet er wat afschrikwekkend uit omdat het lijkt op mensenhersenen, maar gebakken smaakt het prima!"

"Die nuggets smaken weinig anders dan de kipnuggets van McDonald's."

Weer massa-executie in Syrië

De Syrische oppositie heeft vanavond gemeld dat er in Daraya, een stad in de buurt van Damascus, meer dan 200 lijken zijn aangetroffen. Het zou gaan om lichamen van geëxecuteerde burgers, onder wie enkele kinderen.

De stad werd vrijdag door regeringstroepen heroverd op de rebellen. Na die herovering zou de massa-executie hebben plaatsgevonden.

Volgens de Syrische staatstelevisie is de stad 'gezuiverd van wat er nog van de terroristen over is' en werden er veel mensen gearresteerd.

Ook drugsoverlast na wietpas in Terneuzen

De illegale handel in softdrugs in Terneuzen is, sinds de invoering van de wietpas, sterk toegenomen. Burgemeester Lonink zegt tegen BN/De Stem dat dat 'te voorspellen' was. Er zijn 'zeker 150 adresjes te vinden waar iets kan worden gekocht'.

De wietpas is bedoeld om drugstoerisme in te dammen, maar straathandelaren varen er wel bij. Volgens Lonink is dit een slechte ontwikkeling, omdat softdrugsgebruikers nu ook in aanraking komen met harddrugs.

Eerder werd al bekend dat in Maastricht mensen 's avonds vanwege drugsdealers niet meer de straat op durven. De drugsoverlast zou daar meer dan vijf keer erger zijn geworden sinds de invoering van de wietpas.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.