Murray uitgeschakeld, Federer verder in Cincinnati

Andy Murray is er niet in geslaagd de kwartfinale van het masterstoernooi in Cincinnati te bereiken. De titelverdediger en winnaar van olympisch goud werd in de derde ronde verrassend uitgeschakeld door de Fransman Jérémy Chardy: 4-6 en 4-6. Roger Federer (1) deed het beter. Hij won met 6-2 en 6-4 van Bernard Tomic.

Murray verloor in zijn vier voorgaande ontmoetingen met Chardy slechts één set, maar had deze keer weinig in te brengen tegen de Fransman, die in de volgende ronde op Juan Martin del Potro (6) stuit. De als derde geplaatste Brit gaf vorige week nog op in Toronto met een knieblessure.

Federer ligt op koers om zijn eerste plaats op wereldranglijst met succes te verdedigen. De Zwitser had maar een uurtje nodig om het Australische talent Tomic te verslaan. Hij kreeg de hele partij zelfs geen enkel breakpoint tegen.

Bij de vrouwen waren er donderdag geen verrassingen te noteren. Agnieszka Radwanska (1), Serena Williams (2), Samantha Stosur (3), Petra Kvitova (4) en Angelique Kerber (5) bereikten allemaal de kwartfinale. Radwanska had daar tegen Sloane Stephens wel drie sets voor nodig: 6-1, 4-6 en 6-4.