'Atleet Collins al dagen verdwenen'

Sprinter Kim Collins verdween al enkele dagen voordat hij van de Olympische Spelen naar huis werd gestuurd uit het olympisch dorp. Dat zegt de vicevoorzitter van het olympisch comité van Saint Kitts & Nevis. Volgens Denis Knight ging Collins woensdag bij zijn vrouw op bezoek en kon hij daarna niet meer bereikt worden. Ook zou de oud-wereldkampioen op de 100 meter trainingen hebben gemist.

Collins, die tijdens de openingsceremonie de vlag van het Caribische land droeg, verklaarde gisteren dat hij gestraft werd voor het opzoeken van zijn vrouw. Hij zou het atletendorp te stressvol hebben gevonden.

Knight ontkent dat het bezoek aan zijn vrouw de belangrijkste reden is. "Dat is niet het punt. Het heeft niets te doen met de redenen voor onze actie. Hij reageerde niet op pogingen van management en coaches om contact met hem op te nemen zodat zijn registratie in het dorp kon worden bevestigd."

De uitsluiting betekent dat Collins ook niet in actie kan komen op de 200 meter en de 4x100 meter estafette. Na de Spelen komt er een onderzoek om uit vinden 'wat er mogelijk echt aan de hand was', meldt Knight. "Kim is een supericoon voor ons. Hij is de atleet die er echt bovenuit steekt. Ik hoop dat we deze zaak kunnen oplossen zonder zijn reputatie en zijn hele carrière te besmoedelen. Dat is niet de bedoeling."