Haase prolongeert titel Kitzbühel

Tennisser Robin Haase heeft het ATP-toernooi in Kitzbühel opnieuw gewonnen. De Hagenaar was met 6-7 (2), 6-3 en 6-2 Philipp Kohlschreiber (1) uit Duitsland de baas. Haase, als derde geplaatst op het Oostenrijkse gravel, won vorig jaar in Kitzbühel zijn eerste ATP-titel. Met zijn titelprolongatie komt de teller voor de 25-jarige op twee.

In de eerste set had Haase het moeilijk op zijn eigen opslag. Zijn eerste servicebeurt duurde al ruim tien minuten en de Hagenaar kreeg in totaal zes breakpunten tegen, maar hield stand. In de tiebreak boog hij vervolgens alsnog voor Kohlschreiber die ruim een uur nodig had om de set naar zich toe te trekken.

De tweede set werd bij een 1-1 stand onderbroken vanwege regen. Na de hervatting liep Haase snel uit naar een 6-3 setwinst en ook in het derde bedrijf was er vlot weer een break voorsprong voor de Nederlander.

Op 4-1 waren er breakkansen voor Haase, maar die benutte hij niet. Op eigen opslag kwam hij een game later op 0-40 achter, maar weer kwam er geen break. Op 5-2 kreeg Haase op de opslag van Kohlschreiber zijn eerste twee matchpunten. Meer dan één had hij er echter niet nodig.