[WBD] S. Williams ten koste van Azarenka naar finale

Serena Williams staat voor de zevende keer in de finale van Wimbledon. De Amerikaanse (6), die het grandslamtoernooi op het heilige gras vier keer won, klopte Victoria Azarenka (2) uit Wit-Rusland in de halve eindstrijd met 6-3 en 7-6 (6). In de finale speelt Williams tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, die bij een overwinning de nieuwe nummer één van de wereld wordt.

Williams serveerde en retourneerde vooral veel beter dan haar Wit-Russische tegenstander. In de eerste set leverde dat de Amerikaanse een break op en dat bleek voldoende voor de setwinst. Ook in het tweede bedrijf kwam Serena een break voor. Azarenka klampte echter aan en brak in de zesde game terug.

Vervolgens stevenden beide vrouwen op een tiebreak af. Op 6-5 kreeg Williams haar eerste matchpunt, maar dat werd door Azarenka nog weggeserveerd. Twee punten later mocht de Amerikaanse het op eigen opslag opnieuw proberen. Met een ace, haar 24e van de wedstrijd, baande Williams zich een weg naar de finale.

Williams heeft uitstekende statistieken in de finales van grandslamtoernooien. Zeventien keer eerder speelde ze zo'n eindstrijd en dertien keer won ze. Op Wimbledon won ze vier van haar zes voorgaande finales. Agnieszka Radwanska kwam voor deze uitgave van Wimbledon nog nooit voorbij de kwartfinales van grandslamtoernooien.