Geen verrassingen in Tourploeg Sky

Team Sky zal met het verwachte negental starten in de Tour de France. Het doel van de Britse formatie is om de ronde te winnen met Bradley Wiggins en met sprinter Mark Cavendish dagsuccessen te behalen. 

Wiggins is al het hele seizoen geweldig op dreef. De teller qua seizoenzeges staat al op acht met onder andere de eindzeges in Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphine.

Om zijn eerste grote ronde te winnen, krijgt de voormalige baanrenner met Chris Froome, Michael Rogers, Richie Porte en Kanstantsin Siutsou de beschikking over een paar ijzersterke knechten. Froome werd vorig jaar tweede in de Vuelta, Rogers schreef dit jaar de Bayern Rundfahrt op zijn naam en werd tweede in de Dauphine en Porte was de beste in de Ronde van de Algarve.

De overige renners in de selectie zijn de Noorse krachtpatser Edvald Boasson Hagen, die vorig jaar nog twee ritten won in de Tour, de Duitser Christian Knees en de Oostenrijker Bernhard Eisel, de vaste helper van wereldkampioe Cavendish.