De Nooijer, Evers en Weusthof stoppen bij Oranje

Teun de Nooijer, Floris Evers  en Roderick Weusthof hebben besloten hun loopbaan bij de Nederlandse ploeg t beëindigen. Dit liet het drietal vandaag weten aan bondscoach Paul van Ass, die vandaag zijn contract voor twee jaar verlengde.

De Nooijer is met 453 interlands recordinternational van het Nederlands team. Hij was er in 1996 al bij toen het Nederlands hockeyteam goud won op de Olympische Spelen in Atlanta. In Londen nam De Nooijer voor de vijfde keer deel aan de Spelen. Hij zal door de KNHB nog een afscheidswedstrijd aangeboden krijgen. Evers kwam ruim tweehonderd keer uit voor Oranje, Weusthof speelde 145 interlands.

Voor Taeke Taekema lijkt geen plek meer in Oranje. De strafcornerspecialist werd al niet meer geselecteerd voor de Olympische Spelen. "Hij staat nu niet op mijn lijstje. Taeke behoort tot een andere lichting. Een nieuwe generatie heeft zich bij Oranje aangediend en daar hoort hij niet bij. Maar zeg nooit nooit. Wat mij betreft, gaan we sowieso nog een keer met elkaar praten," aldus van Ass over Taekema, die nog niet officieel bedankte voor Oranje.