Franse finale in Bangkok na comeback Gasquet

Het ATP-toernooi in Bangkok krijgt een geheel Franse finale. Nadat Gilles Simon zich eerder vandaag al plaatste leek het er heel lang op dat Jarkko Nieminen het morgen tegen hem op zou nemen, maar zijn tegenstander Richard Gasquet knokte zich in stijl terug in de wedstrijd en won uiteindelijk in drie sets; 3-6, 7-5 en 6-2.

Gasquet brak Nieminen nog wel meteen in diens eerste game, maar werd direct teruggebroken en de Fin won met bij vlagen oogstrelend tennis de eerste set met 6-3.

Ook in de tweede set ging het Nieminen voor de wind. Hij brak Gasquet vroeg en kon op 5-4 uitserveren, maar de Fransman ging opeens beter spelen en dwong zijn tegenstander tot fouten, waardoor hij terug kon breken en weer helemaal terug in de wedstrijd was. Op 6-5 brak Gasquet opnieuw, waardoor de score weer helemaal gelijk was.

Gasquet zette zijn stijgende lijn voort in de beslissende set, terwijl Nieminen het hoge niveau dat hij daarvoor had laten zien niet kon vasthouden. De Fransman brak de Fin twee keer en won de derde derhalve met 6-2.

Het is de tweede keer dit toernooi dat Gasquet vanuit geslagen positie terugkomt. Twee wedstrijden eerder kon Grigor Dimitrov de wedstrijd in de tweede set uitserveren, maar ook toen toonde de Fransman veerkracht door uiteindelijk de partij te winnen.