Poels voelt zich stuk beter

Het lijkt een stuk beter te gaan met wielrenner Wout Poels. De coureur van Vacansoleil-DCM maakte in de zesde etappe van de Tour de France een zware valpartij mee en belandde op de intensive care van het ziekenhuis. Gisteren was hij voor het eerst in staat om de pers weer te woord te staan.

Poels viel in de zesde etappe bij de massale valpartij en belandde in een ziekenwagen. "De dokter drukte met beide handen op mijn ribben en ik verging van de pijn, maar ik heb op mijn tanden gebeten en gezegd dat ik ze niet gebroken had. Toen liet de arts me gaan."

De Limburger wilde per se doorfietsen, maar zag tien kilometer later het nutteloze van zijn poging in. "Achteraf was het niet zo slim om weer op te stappen, maar ik heb er niets extra kapot mee gemaakt. Toch had ik al snel door dat het goed mis was toen ik zonder hulp nog maar 5 kilometer in het uur kon trappen." Poels brak drie ribben, kneusde zijn longen, scheurde zijn milt en had een zware breuk in zijn linkernier. Een CT-scan moet vandaag uitwijzen hoe groot de schade is.

De tijd in het ziekenhuis van Nancy vond hij een verschrikking. "Ik ben weer wat mobieler en daar voel ik me stukken beter door. Ik moest de eerste anderhalve week in bed blijven liggen, ik kon en mocht helemaal niets. Toen ik daarna weer eens het bed uit mocht, was mijn hele evenwicht verdwenen. Als ik links uit bed stapte, viel ik rechts om." Het gaat nu weer een stuk beter. "Gelukkig kom ik nu de trap weer zelf op, al gaat dat wel in een versnelling lager."