Haas verslaat Federer in Halle

Tommy Haas heeft in Halle op de Gerry Weber Open vriend en vijand verrast door de nummer drie van de wereld, Roger Federer, te verslaan. De Duitser, die het ATP World Tour 250-toernooi met een wild card was binnengekomen, had daar slechts twee sets voor nodig en won met 7-6 en 6-4.

Federer brak Haas meteen in diens eerste opslagbeurt, en even leek het erop dat de Zwitser de 34-jarige Duitser onder de voet zou lopen. Haas verdedigde zich echter kranig, behield zijn daaropvolgende servicebeurten en brak terug op 2-3 in games. Federer begon wat slechter te spelen en waar de nummer 87 van de wereld zijn servicebeurten vrij eenvoudig won, had de Zwitser daar aanzienlijk meer moeite mee.

Bij 5-4 kreeg Haas twee setpoints, maar Federer serveerde daaropvolgend steeds sterk en wist de eerste set naar een 6-6 te slepen. In de tiebreak was Haas de sterkere speler; hij sloeg twee aces en won met 7-5.

Ook in de tweede set speelde Haas moeizaam in zijn eerste opslagbeurt. Federer kreeg twee kansen om te breken, maar wist deze niet te verzilveren en in zijn eigen opslagbeurt sloeg hij vervolgens twee dubbele fouten. De Duitser wist hier echter niet van te profiteren en beide spelers behielden vervolgens hun servicebeurt.

Tot de 4-4 echter, want Haas wist bij zijn eerste breakpunt toe te slaan na een prachtige rally. Op 5-4 kon hij de wedstrijd uitserveren, en Federer hielp hem daarbij een handje met twee Unforced Errors, waardoor de Duitser in eigen land een de titel in de wacht sleept. Het is zijn eerste prijs in drie jaar tijd. In 2009 won Haas ook in Halle, toen was hij in drie sets te sterk voor Novak Djokovic.

Federer Halle
Federer was vandaag niet opgewassen tegen Haas. (Foto: Pro Shots)