"Spits als Zlatan moet beschermd worden"

De Zweedse bondscoach Erik Hamrén is van mening dat de arbiters op het EK grote en sterke spitsen als Zlatan Ibrahimovic meer vrije trappen en penalty's mee moeten geven.

"Ik vond dat we een penalty hadden moeten hebben na onze eerste vrije trap", aldus Hamrén die op een persconferentie terugkeek op het met 2-1 verloren duel tegen Oekraïne. "Zlatan wordt daar geduwd. Op televisiebeelden kun je dat duidelijk zien." De scheidsrechter zag het echter niet duidelijk en gaf de Zweden geen strafschop."

"Ik hoop ook dat het nieuwe systeem met een arbitraal vijftal meer mogelijkheden geeft om overtredingen te zien", vervolgt de coach. "Vooral voor iemand als Zlaten Ibrahimovic. Met zijn gewicht, snelheid en techniek is het ongelooflijk moeilijk om hem op een eerlijke manier tegen te houden. Helaas denk ik niet dat hij daar ook voor beloond wordt, zowel in het gewone spel als in het strafschopgebied."

Morgen voetbalt Zweden tegen Engeland en hoopt het punten te pakken in Groep D. Met nul punten staat het onder Engeland en Frankrijk, beide met één punt. Oekraïne gaat door de winst tegen Zweden met drie punten aan kop.