Robben: "Organisatie klopte niet"

De organisatie bij Oranje klopt bij vlagen niet. Dat zei Arjen Robben na afloop van het EK-duel met Duitsland tegen de NOS. "Er vallen veel te grote gaten tussen de linies. Ik denk dat we op dit moment niet de organisatie, de vastigheid hebben die we twee jaar geleden wel hadden."

Ook Wesley Sneijder was kritisch op het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder gaf aan dat een aantal spelers al met bondscoach Bert van Marwijk had gesproken over de opstelling. Van Marwijk hield echter vast aan dezelfde opstelling. Met name Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart, die na rust invielen tegen Duitsland, verdienen volgens Sneijder een basisplaats.

Van Marwijk toonde zich aangeslagen. "In het verloop van de wedstrijd vond ik dat we te veel terugliepen. We moeten vooruit verdedigen , maar dat deden we niet. Phillip Cocu en ik hebben ons de longen uit het lijf geschreeuwd."

De bondscoach liet echter ook doorschemeren dat het team van Nederland in de laatste poulewedstrijd tegen Portugal er wel eens anders uit zou kunnen zien. "Deze wedstrijd heeft mij ook weer wat geleerd. We zullen iets moeten verzinnen om met twee goals verschil te winnen."