[Groep C] Vooruitblik: Italië - Kroatië

Italië en Kroatië beginnen vanavond om 18:00 uur aan hun vijfde onderlinge confrontatie. De Kroaten verloren tot op heden nog geen enkele keer van de Italiaanse formatie.

De Italianen speelden tijdens hun eerste groepswedstrijd tegen titelverdediger Spanje en sleepten er uiteindelijk een gelijkspel (1-1) uit. Toch slaagde Italië er vijf duels op rij tijdens een groot toernooi niet in om met de volle buit huiswaarts te keren.

Kroatië begon het EK voetbal beter met een fraaie 3-1 zege op Ierland. Mandzukic was de grote man aan de zijde van het winnende land en trof twee keer doel. Tijdens het laatste EK reikte het Balkan-land tot de kwartfinales, maar strandde daar na verlies van Turkije (strafschoppen).

Bij Italië rijst eigenlijk maar één vraag. Durft bondscoach Prandelli het aan om Balotelli de wei in te sturen of krijgt Di Natale, die de Italiaanse treffer tegen Spanje maakte, een basisplaats? De Kroatische bondscoach heeft minder problemen met zijn opstelling en zal deze na de eerste winst zeer waarschijnlijk niet wijzigen.

Vermoedelijke opstellingen:

Italië:
Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Giaccherini, Cassano, Di Natale
 
Kroatië:
Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Pranjic, Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic, Jelavic, Eduardo


Krijgt Balotelli opnieuw een basisplaats of begint hij op de bank? (Foto: Pro Shots)