Heitinga: "Aan onze stand verplicht Denen te verslaan"

John Heitinga kijkt met veel vertrouwen uit naar het duel met Denemarken. Volgens de Everton-verdediger zal Oranje geen genoegen nemen met minder dan een overwinning.

Heitinga zal tijdens het duel van zaterdag tegenover Nicklas Bendtner komen te staan. Voor de verdediger is de boomlange aanvaller van Sunderland geen onbekende, want namens Everton vocht Heitinga al de nodige duels met hem uit. Volgens de voormalig Ajacied verliepen die duels meestal succesvol.

"Ik ben hem al vaak tegengekomen en dat is altijd goed gegaan." Hoewel Oranje zaterdag in Charkov als favoriet aan de aftrap zal staan, wil Heitinga van onderschatting niets weten. "Ze kunnen voor een verrassing zorgen. Het verwachtingspatroon is wat lager in deze zware poule", zo zegt de verdediger tegenover Zie.nl.

Heitinga denkt dat de druk daarom veel groter is voor Nederland, die als een van de favorieten voor de EK-titel wordt gezien. "Niemand verwacht iets van hen", vervolgt hij. "We zijn aan onze stand verplicht om Denemarken te verslaan."