Pirlo verwacht veel van Oranje op het EK

Volgens Andrea Pirlo gaat Nederland hoge ogen gooien op het komende EK-toernooi. Hij ziet het Nederlands elftal als outsider. De middenvelder van Juventus heeft ook Spanje hoog zitten.

Voor Pirlo en Italië begint het toernooi op 10 juni. Dan staat de loodzware wedstrijd tegen Spanje op het programma. "Spanje heeft al jaren een geweldige ploeg", vertelde de middenvelder tegen Italiaanse media. "We hebben erg veel respect voor ze, ze zijn de grote favoriet voor de eindzege. Al denk ik ook dat Nederland, Duitsland en Frankrijk een goede kans maken."

De 33-jarige Pirlo verwacht dat Italië in staat is om voor een stunt te zorgen: "We hebben ons tot doel gesteld de finale te halen. Dat is mogelijk met deze selectie. Wij zijn zeker geen favoriet voor EK-winst, maar de laatste vier moeten we zeker kunnen halen."

De kracht van de Italianen zit hem volgens de begaafde middenvelder vooral in het collectief. "Ik zie een parallel met mijn club Juventus. We beschikken over de innerlijke kracht om alles te geven en alles opzij te zetten voor dat ene doel."