[GP2] Uitslag Race 1 Monaco

Johnny Cecotto heeft de eerste race van de GP2 Series op Monaco op zijn naam geschreven. De Venezolaan had de hele race Marcus Ericsson op zijn staart, maar de Zweed kon er niet voorbij. Giedo van der Garde legde vijf seconden achter dit duo beslag op plek drie, terwijl Nigel Melker tot de uitvallers behoorde.

Cecotto mocht van poleposition vertrekken en benutte deze positie optimaal door de gehele race aan de leiding te rijden. Ericsson zat maximaal twee seconden achter hem en probeerde de Venezolaan tegen de pitsstops en aan het einde van de race in te halen, maar verder dan enkele speldenprikken kwam hij niet.

Van der Garde had meer moeite om de derde plaats te behalen. In de opwarmronde kwam de Caterham niet weg, maar net voordat de laatste man de grid had verlaten kwam er leven in zijn auto, waardoor hij toch nog als vierde mocht starten. Hij passeerde al snel Max Chilton, waardoor hij de rest van de race de derde plaats in kon nemen. Kampioenschapsleider Davide Valsecchi werd vierde na als zevende te zijn gestart. Hij profiteerde van een late pitsstop. Melker raakte tien ronden voor het einde de vangrails in de tunnel en kon uitstappen.