[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Jorge Lorenzo heeft zondag de MotoGP van Frankrijk gewonnen. De Spanjaard stuurde zijn Yamaha op het regenachtige circuit van Le Mans ruim negen seconden eerder over de streep dan Valentino Rossi van Ducati. De Australiër Casey Stoner eindigde als derde.

Lorenzo kende vooraan een eenvoudige race. De Spanjaard was agressief in de openingsronde en pakte meteen twee seconden voorsprong. Hij kwam daarna niet meer in de problemen. Stoner reed lang eenvoudig op plaats twee, tot hij in de slotronden tijd begon te verliezen en ingelopen werd door Rossi die zich even daarvoor had ontdaan van Yamaha-rijders Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow. Dani Pedrosa werd uiteindelijk vierde, voor Stefan Bradl, Nicky Hayden, Dovizioso en Crutchlow die beiden in de slotronden veel tijd verloren.

Lorenzo nam door zijn zege ook de leiding over in het klassement van Stoner. Lorenzo verzamelde in vier races negentig punten, acht meer dan regerend wereldkampioen Stoner. Nummer drie Pedrosa moet met 65 punten al een flink gaatje toestaan.