Gesink ziet goede tijdrit als bevestiging

Robert Gesink ziet zijn sterke optreden donderdag in de tijdrit in de Ronde van Californië als een bevestiging van zijn groeiende vorm. De renner van Rabobank eindigde in de 29,7 kilometer lange race tegen de klok als vierde, 39 seconden achter de Amerikaanse winnaar David Zabriskie. In het algemeen klassement steeg hij naar de derde plek.

"Ik stond al geruime tijd te springen om een goed resultaat en als je dat dan kan neerzetten in een tijdrit is het gevoel nog uitbundiger", zegt Gesink op de website van de wielerploeg. "Het gaat hier op alle fronten heel soepel. Bergop is het oude gevoel weer een beetje terug. Ik ben er nog niet, maar het gaat wel soepeler dan eerder dit voorjaar."

De 25-jarige Gesink zag zijn voorjaar door ziekte in het water vallen. Eerder stond hij al maanden aan de kant met een gebroken been. "Nu blijkt ook dat de weg terug naar de top een hele lange is. Na een beenbreuk duurt dat toch nog wel even. Langer dan ik hoopte, maar niet langer dan ik eigenlijk wel wist."

De Ronde van Californië duurt nog tot en met zondag. Vrijdag en zaterdag staan twee bergetappes op het programma.