Aangepaste balcontrole in FIFA 13

De Argentijnse voetballer Lionel Messi is de grootste inspiratie voor enkele verbeteringen in FIFA 13, het nieuwste deel van de FIFA-reeks. Omdat balcontrole in de voorgaande spellen te goed was, wordt een mate van onzekerheid aan het spel toegevoegd. Dat heeft Electronic Arts dinsdag bekendgemaakt.

Het dribbelen met de bal en de balaanname is in het nieuwe spel zo aangepast dat de bijna perfecte balcontrole verdwenen is. Het voetbalspel bevat meer diversiteit en willekeur wanneer spelers de bal rond willen passen.

Electronic Arts is niet het enige bedrijf dat het belang van balcontrole inziet. Eind vorige maand maakte concurrent Konami bekend dat Pro Evolution Soccer 2013 zich richt op de balaanname, waarbij spelers gemakkelijk een bal kunnen stilleggen, in de loop meenemen of kunnen doortikken.

FIFA 13 verschijnt dit najaar voor onder meer de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, PlayStation Vita en iPad. Het gebruik van Playstation Move en Kinect wordt ondersteund, al is niet bekend hoe. Volgens de Britse website Eurogamer is er ook een Wii U-versie van FIFA 13 in de maak. Lees ook onze preview over FIFA 13.


Messi grote inspiratie FIFA 13