Boeren vermorzelen concurrentie

Boer Zoekt Vrouw blijft een kijkcijferkanon. De naar liefde lonkende boeren trokken zondagavond 3,45 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Zondag stelden elf eenzame boeren zich voor aan het publiek. In september is te zien hoe vijf van hen op zoek gaan naar de liefde van hun leven.

Met de bijna 3,5 miljoen kijkers is Boer Zoekt Vrouw met afstand het best bekeken programma van de zondag. Het achtuurjournaal, dat voor het boerendatingprogramma werd uitgezonden, volgt op de tweede plek met 2,37 miljoen kijkers. De spelshow Een Tegen 100, die zondag terugkeerde op tv en na Boer Zoekt Vrouw te zien was, trok 2,27 miljoen kijkers.

Het succes van Boer Zoekt Vrouw gaat ten koste van programma's als Buch in de Bajes en Peking Express, die tegenover de boerenzoektocht naar liefde stonden. Buch in de Bajes trok deze week 748 duizend kijkers. Vorige week bleven nog 994 duizend mensen thuis voor Menno Buchs avonturen in de gevangenis van Almere.

Ook Peking Express levert opnieuw kijkers in, zondag keken 242 duizend Nederlanders. Het reisprogramma van Net 5 boeide begin vorige maand nog ruim een half miljoen kijkers.