'Wielrenners voorzien van cameraatjes op WK'

Een aantal wielrenners wordt op het WK wielrennen dit jaar in Zuid-Limburg waarschijnlijk voorzien van kleine cameraatjes op de fiets. Marcel Wintels, voorzitter van de Nederlandse wielerbond KNWU, is daarover in gesprek met de NOS. Wintels wil de sport op die manier interessanter maken voor het publiek, schrijft hij in zijn column in Wielerland Magazine.

Dankzij de superkleine, lichte cameraatjes, kan de tv-kijker precies zien wat er in de koers gebeurt. Bovendien moet de auto van bondscoach Leo van Vliet worden voorzien van een camera en geluid. "Belangrijke hulpmiddelen om de sport dichterbij te brengen", betoogt Wintels. "Zet je die stappen niet, dan raak je achterop."

Volgens Wintels heeft het wielrennen een behoorlijke inhaalslag te maken. "Ik heb al eens eerder kritische opmerkingen gemaakt dat we de tv-kijker onvoldoende weten te boeien." Hij wijst daarbij onder meer op de Amstel Gold Race deze maand. "Alleen in de laatste kilometers was er strijd en spanning."

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 23 september. Op de slotdag is de wegwedstrijd voor profs bij de mannen.