Sharapova in thriller langs Stosur in Stuttgart

Maria Sharapova heeft in een ware kraker de halve finale van het tennistoernooi in Stuttgart bereikt. De Russin (2) was na ruim drie uur tennis te sterk voor de als vijfde geplaatste Samantha Stosur: 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5. Sharapova's volgende tegenstander komt voort uit het treffen tussen Angelique Kerber en Petra Kvitova (3). De andere halve finale gaat tussen Victoria Azarenka (1) en Agnieszka Radwanska (4).

In Barcelona bereikte Rafael Nadal de laatste vier. De Spaanse nummer een van de plaatsingslijst ontdeed zich simpel van de Serviër Janko Tipsarevic (5): 6-2, 6-2. In de halve finale treft de zesvoudig winnaar landgenoot Fernando Verdasco (9), die profiteerde van een opgave van Kei Nishikori. De Japanner (8) staakte de strijd bij een 4-2 achterstand in de eerste set.

Ook in Boekarest plaatste de hoogst ingeschaalde speler zich voor de halve finale. Gilles Simon rekende in drie sets af met de Pool Lukasz Kubot (7): 3-6, 6-1, 6-3. Simons volgende opponent is Matthias Bachinger, die in een Duits onderonsje Daniel Brands versloeg: 6-4, 6-1. De andere halve finale gaat tussen Fabio Fognini en de Hongaar Attila Balazs.


Sharapova in thriller langs Stosur in Stuttgart (Foto: Novum)