PSG klopt Marseille in keiharde Klassieker

Paris Saint-Germain heeft in de Franse titelrace goede zaken gedaan. De Parijzenaars thuis te sterk voor Olympique Marseille (2-1). De Franse Klassieker staat altijd garant voor spektakel en dat was zondag niet anders. In een spijkerhard duel kwam PSG al na zes minuten aan de leiding. Jérémy Ménez opende de score met een listig schot vanuit de draai. L'OM-doelman Steve Mandanda kon de inzet net niet keren.

Van goed voetbal was weinig sprake in Parc des Princes, dat bij tijd en wijlen een slagveld was. De oude rivalen gooiden alles in de strijd, mede door de zwakke arbitrage bleven rode kaarten aanvankelijk uit. In de tweede helft werd er ook nog gevoetbald. André Ayew scoorde de 1-1.

De Ghanees kopte op aangeven van Loïc Remy de gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later kwam PSG weer aan de leiding. Oud-PSV'er Alex kopte een corner tegen de touwen. De 2-1 bleef staan, maar de thuisploeg beëindigde het duel wel met tien man na rood voor Mohammed Sissoko die bovenop de enkel van Ayew ging staan. Marseille-spits Brandão ontsnapte even daarvoor aan een rode kaart na een charge op doelman Salvatore Sirigu.