[Premier League] Uitslag Arsenal - Manchester City

Arsenal heeft vanmiddag in eigen huis gewonnen van Manchester City. De Londense ploeg won met 1-0 door een doelpunt vlak voor tijd door Mikel Arteta. Even later moesten The Citizens door met tien man toen aanvaller Mario Balotelli tegen zijn tweede gele kaart aanliep en dus kon inrukken.

In de eerste helft had de ploeg geluk dat Balotelli nog op het veld mocht staan. De Italiaan kwam in een duel met gestrekt been in op het been van Alexandre Song. De scheidsrechter van dienst, Martin Atkinson, ontging het voorval. In de tweede helft scoorde Arteta uiteindelijk met een afstandsschot.

Door de overwinning neemt Arsenal het stokje voor de derde plek over van Tottenham Hotspur. Manchester City raakt achterop bij lijstaanvoerder Manchester United. Het verschil met de koploper is nu acht punten met nog zes wedstrijden te spelen.