[DC] Isner leidt VS naar halve finale

De Verenigde Staten hebben zondag de halve finale van de Davis Cup bereikt door Frankrijk in Monaco te verslaan. John Isner, de nummer elf van de wereld, won in vier sets (6-3, 7-6 (4), 5-7 en 6-3) van Jo-Wilfried Tsonga en zette zo de Verenigde Staten op een beslissende 3-1 voorsprong.

In de beslissende vierde partij trok Isner de eerste set eenvoudig naar zich toe. In de tweede set had de Amerikaan meer moeite met Tsonga, zesde op de wereldranglijst, en moest een tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 7-4 naar de boomlange Isner.

De Fransman brak de opslag van zijn opponent in de elfde game van de derde set en trok de set vervolgens naar zich toe. Het binnenhalen van de derde set bleek echter niet de morele opsteker waar de Fransen op hoopten. Isner brak Tsonga al in de tweede game van de vierde set en liep zo weg naar 6-3 en de winst in de wedstrijd.

Ook Spanje bereikte de halve finale van de Wereldgroep, ten koste van Oostenrijk. David Ferrer, de nummer vijf van de wereld, versloeg in drie sets nummer 21 Jürgen Melzer (7-5, 6-3 en 6-3) en zette daarmee zijn land op 3-1. Spanje won in Oropesa del Mar zijn enkelpartijen, terwijl het dubbelspel zaterdag een prooi was voor de Oostenrijkers.


Isner leidt VS naar halve finale Davis Cup (Foto: Novum)