[Jupiler League] Uitslagen speelronde 29

Helmond Sport heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning was op bezoek bij Emmen met 1-0 te sterk. Erik Quekel maakte na een half uur het enige doelpunt. Kort na de pauze moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder na een rode kaart voor Arsenio Halfhuid.

Voor Helmond was het de vijfde overwinning op rij in de vierde periode, terwijl concurrenten Willem II en MVV belangrijke punten lieten liggen in de strijd om de periodetitel. Willem II speelde met 1-1 gelijk bij FC Oss. Hans Mulder opende nog wel de score, maar een eigen doelpunt van Marc Höcher leverde de thuisploeg een punt op.

MVV kwam tegen AGOVV op achterstand door een treffer van Mike van der Kooy, dankzij Tom Van Hyfte werd het tien minuten voor tijd gelijk. De Apeldoornse formatie speelde bijna het hele duel met tien man na een rode kaart voor René Oosterhof.

Go Ahead Eagles sloot een bewogen week af met een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. Xander Houtkoop opende na een kwartier de score voor de thuisploeg, Ralf Seuntjens bezorgde de Brabanders in de tachtigste minuut een punt.

Bij de ploeg uit Deventer zat assistent Michel Boerebach als eindverantwoordelijke op de bank. Hij maakt maandag plaats voor Jimmy Calderwood, die Joop Gall opvolgt. Het duel tussen de Eagles en Den Bosch zou eerst niet gespeeld worden vanwege een politieactie, maar de rechter verbood een staking.

De top drie van de Eerste Divisie, FC Zwolle, Sparta en FC Eindhoven, kwam vrijdag niet in actie.