FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 maart 2012

[Serie A] Milan verspeelt punten tegen Catania

AC Milan heeft in de Serie A de ontmoeting tegen Catania niet in winst om kunnen zetten. De koploper kwam op Sicilië niet verder dan 1-1, waardoor Juventus morgen tot op twee punten kan komen van de Rossoneri.

Milan, dat met Urby Emanuelson in de basis startte, kwam goed uit de startblokken en stond na een half uur spelen met 0-1 voor. Robinho zette een aanval op en scoorde na een combinatie met Zlatan Ibrahimovic. De koploper uit de Serie A deed het met het oog op het Champions League-duel tegen FC Barcelona meteen daarna rustiger aan en liet zo Catania in de wedstrijd komen.

Alejandro Gomez gaf kort voor rust al een waarschuwing door de lat te raken. Na rust scoorde hij de gelijkmaker, maar deze goal werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd. In de 57e minuut wist Nicolas Spolli uit een corner wel te scoren. Hierna waren voor beide doelen nog enkele keren momenten dat spelers dachten gescoord te hebben, maar de bal ging niet meer over de lijn, waardoor het 1-1 bleef.

In de onderste regionen deed Parma goede zaken door met 3-1 te winnen bij Lazio Roma. De Romeinen staan nog wel derde op de ranglijst, maar kunnen door dit resultaat wel achterhaald worden door Udinese en Napoli. Parma klom naar plaats dertien.

Dibi dreigt Leers met motie van wantrouwen

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi overweegt volgende week een motie van wantrouwen in te dienen tegen minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie. Dibi zei zaterdagavond in Nieuwsuur dat Leers "misschien wel heeft gelogen" over een interview dat hij eerder deze week in Angola aan een journalist van Trouw gaf.

Leers praat in het interview over de jonge Angolese asielzoeker Mauro en stelt dat die na afloop van zijn studievisum terug moet naar Angola."Hij mag zijn studie afmaken en daarna moet hij terug", aldus Leers op de bandopname van journalist Lolke van der Heide

Dibi dreigt Leers met motie van wantrouwen
Dibi dreigt Leers met motie van wantrouwen (Foto: ANP)

Terugkeer Franse GP nog niet rond

De terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk op de Formule 1-kalender is nog niet rond. De Franse premier Francois Fillon maakte dit nieuws gisteren op Paul Ricard bekend. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, maar er is nog geen akkoord.

"Het is niet haalbaar om elk jaar een race te organiseren in Frankrijk. Ons plan is om het jaar een Grand Prix te houden op Paul Ricard en het andere jaar in een ander land," zei Fillon die nog geen circuit heeft gevonden dat de licentie met Frankrijk wil delen. Spa-Francorchamps in België lijkt de meest logische kandidaat. "De voorstellen zijn redelijk, maar er is nog geen akkoord."

Het verschil tussen wat Frankrijk wil betalen en wat het Formula One Management van Bernie Ecclestone wil ontvangen zou twee miljoen euro zijn. "De overheid steunt de plannen, maar we gaan niet verder dan dat," zei Fillon die hierdoor nog geen datum voor een race kon noemen. Mogelijk is dit nu niet meer in 2013, maar in 2014.

Uitslag Feyenoord - NAC Breda

Om 20.45 uur begon in de Kuip het duel tussen Feyenoord en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

Feyenoord

3 - 1

NAC Breda

 3' Bakkal
 32' Schaken
 43' Cissé
   19' Bayram 
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 43.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Leerdam
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
El Ahmadi
Clasie
Bakkal
Schaken (Cabral/67)
Guidetti
Cissé
  Ten Rouwelaar
Koenders
Botteghin
Buijs
El-Akchaoui
Gilissen (Sarpong/76)
Bonevacia (Gudelj/62)
Schilder
Bayram (Schalk/69)
Kolk
Lurling

NAC Breda-speler Roly Bonevacia in duel met Feyenoord-speler Jordy Clasie (Foto: Pro Shots)

Oorzaak storing 112 nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de telefoonstoring bij het alarmnummer 112. Dat laat KPN zaterdag weten. Het is wel zeker dat de storing losstaat van de problemen met het alarmnummer eerder deze week. Toen was 112 een uur onbereikbaar door een storing die werd veroorzaakt door onderhoudswerkzaamheden.

Rond 07.15 uur ontstond een storing waardoor de landelijke centrale in van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen bellers niet kon doorverbinden naar regionale politiekorpsen. Rond 10.30 uur was het alarmnummer weer voor iedereen bereikbaar. Het KLPD heeft door de storing 21 oproepen gemist. Met de bellers werd contact opgenomen.

Ongeveer zestienhonderd klanten van KPN zijn getroffen door de storing, waaronder 112. Naast de landelijke centrale in Driebergen waren dertien regionale alarmcentrales ook tijdelijk niet bereikbaar. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zoekt uit hoeveel oproepen zij hebben gemist.

De alarmcentrales zijn vanwege de storing overgestapt op een ander netwerk, waardoor ze weer gewoon bereikbaar zijn. De komende dagen wordt onderzocht of ze weer gebruik kunnen maken van het reguliere netwerk. Volgens KPN wordt de bereikbaarheid van 112 'permanent gemonitord'.

Tsegay loopt toptijd op halve marathon

Atsedu Tsegay heeft op de sterk bezette halve marathon van Praag onder moeilijke omstandigheden een snelle tijd gelopen. De pas 20-jarige Ethiopiër liep de ruim 21 kilometer in 58 minuten en 47 seconden en was hiermee ruim een minuut sneller dan de Kenianen Henry Kiplagat en Philemon Limo.

Limo kon na vijftien kilometer het tempo van Tsegay niet meer volgen en loofde na afloop de winnaar. "Als er geen wind had gestaan, had hij absoluut een wereldrecord gelopen." Tsegay bleef 24 seconden boven het wereldrecord van de Eritreeër Zersenay Tadese, maar als het aan hem ligt dan wordt het snel verbroken.

Uitslagen Eredivisie (31/03/2012)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. FC Twente nam het in de Grolsch Veste op tegen Roda JC terwijl VVV-Venlo in Eindhoven op bezoek ging bij PSV. Hieronder vind je de uitslagen van deze duels.

PSV

2 - 0

VVV-Venlo

 9' Matavz
 90' Depay
   
 
 Gele kaart: , Vorstermans, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34.000
Arbiter: Blom
Bijzonderheden: Toivonen mist pen. (70)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Hutchinson
Derijck
Bouma
Pieters
Labyad
Toivonen (Vennegoor/81)
Strootman
Lens
Matavz (Depay/65)
Wijnaldum
  Gentenaar
Timisela
Vorstermans
Yoshida
Leiwakabessy
Meeuwis
Holla
Maguire (Linssen/83)
Berghuis (Cullen/61)
Nwofor (Uchebo/75)
Wildschut

 Kevin Strootman en Danny Holla (Foto: Pro Shots)

FC Twente

2 - 0

Roda JC

 55' Douglas
 83' W. Verhoek
   
 
 Gele kaart: Janssen, Brama, Fer, (FC Twente), Ramzi, Malki, (Roda JC)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.750
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Rosales
Douglas
Bengtsson
Tiendalli
Janssen (Leugers/90 2)
Brama
Fer
O.John
Plet (W.Verhoek/67)
Chadli
  Kieszek
Monteyne
Biemans
Vukovic
Hempte
Delorge (Fledderus/87)
Vormer
De Beule (Donald/61
Sutchuin Djoum/78)
Ramzi
Malki
Junke

Rasmus Bengtsson van FC Twente met Roda JC Kerkrade speler Sanharib Malki (Foto: Pro Shots)

Man overlijdt na val uit metro

In München is een 28-jarige man overleden nadat hij onder de metro terecht kwam. Frappant detail is dat hij uit de rijdende metro viel, omdat één van de deuren van het toestel ineens openging. De metro reed in volle vaart door een tunnel op het moment dat de man eruit viel.

De man overleed ter plaatse. Beelden van de beveiligingscamera zullen door de politie worden bekeken om te onderzoeken of de deuren een technisch mankement vertoonden, of dat de deuren van binnenuit zijn geopend.

Radwanska klopt Sharapova in finale Miami

Agnieszka Radwanska heeft het masterstoernooi van Miami gewonnen. De Poolse, die als vijfde was geplaatst, toonde zich in de finale met 7-5 en 6-4 te sterk voor Maria Sharapova (2). Voor Radwanska is het haar tweede toernooizege van het jaar en de negende in totaal. Ze leverde in Miami geen set in.

Sharapova produceerde in totaal 45 onnodige fouten en leverde aan het eind van beide sets haar service in. Voor de Russische is het na 2005, 2006 en 2011 haar vierde verloren finale in Key Biscayne. Ze won het hardcourttoernooi in Florida nog nooit.

Maffiabankier opgepakt dankzij Facebook

Vito Roberto Palazzolo, de 'bankier' van de beruchte maffiabaas Totò Riina, is opgepakt in Thailand. De arrestatie vrijdag werd mede mogelijk door speurwerk op Facebook. De politie hield zijn pagina op de socialenetwerksite en die van familieleden in de gaten. Dit hebben Italiaanse media zaterdag gemeld.

Palazzolo, die tot 9 jaar cel is veroordeeld voor zijn trouwe diensten aan de voormalige baas van de Siciliaanse maffia, leefde in Zuid-Afrika dat weigerde hem uit te leveren. Thailand zal hem wel naar Italië sturen om zijn straf uit te zitten.

Maffiabankier opgepakt dankzij Facebook
Maffiabankier opgepakt dankzij Facebook (Foto: ANP)

Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft in de Eredivisie de Noordelijke derby tegen FC Groningen met 1-3 gewonnen. Voor de Friezen was spits Bas Dost met twee goals de grote man. De ploeg van Ron Jans blijft hierdoor meedoen in de titelrace in de Eredivisie, terwijl Groningen de concurrentie voor de play-offs om Europees voetbal moet vrezen.

Dost scoort twee goals in de Noordelijke derby (Foto: Pro Shots)

FC Groningen

1 - 3

sc Heerenveen

 36' Tadic    24' Dost
 41' Dost
 86' Elm
 
 Gele kaart: Bacuna (FC Groningen), Kums, Elm (sc Heerenveen)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Hiariej
Pedro
Kappelhof
Burnet
Jones (Suk/71)
Keurntjes (Enevoldsen/73)
Bacuna
Andersson
Tadic
Texeira
  Vandenbussche
Schmidt
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Kums
Djuricic (Roorda/88)
Elm
Narsingh (Van la Parra/84)
Dost
Assaidi

Obama pleit opnieuw voor 'miljonairsbelasting'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het Congres zaterdag opgeroepen de inkomstenbelasting voor miljonairs te verhogen. Hij blaast daarmee een voorstel nieuw leven in dat hij vorig jaar september voor het eerst te berde bracht.

Het plan, waarover op 16 april in de Senaat - met meer Democraten dan Republikeinen - wordt gestemd, maakt weinig kans in het Congres. Het is echter een overduidelijk symbool van de pogingen die Obama en de Democraten in het Congres ondernemen om zich als het toonbeeld van economische rechtvaardigheid neer te zetten. De Republikeinen noemen het voorstel een politieke stunt die weinig effect zou hebben op het budget.

"We benijden succes in dit land niet, we streven ernaar", zei Obama zaterdag in een toespraak voor radio en internet. "We vinden ook dat iedereen die het goed heeft gedaan iets terug kan doen, zodat meer mensen de mogelijkheid krijgen vooruit te komen, niet slechts enkelen."

Obama noemt zijn plan de Buffet-regeling, naar miljardair Warren Buffet die heeft geklaagd dat rijke mensen zoals hijzelf een kleiner deel van hun inkomsten aan belastingen betalen dan mensen in de middenklasse.

Veel rijke belastingbetalers verkrijgen hun inkomsten uit investeringen zodat ze vijftien procent belasting betalen. Mensen die een hoog inkomen uit salaris krijgen betalen 35 procent belasting. Obama wil dat mensen die jaarlijks meer dan één miljoen dollar verdienen, aan salaris óf investeringen, ten minste dertig procent belasting betalen.

Het voorstel richt ook opnieuw de aandacht op de voornaamste kandidaat voor de Republikeinse presidentsnominatie en rivaal van Obama, Mitt Romney. Romney betaalde in 2011 15,4 procent inkomstenbelasting over een inkomen dat hij voornamelijk uit investeringen verdiende.

Obama riep de Congresleden zaterdag op 'geen belastingvoordeel meer te geven aan mensen die dat niet nodig hebben'.

Burgemeester Alphen verrast door kritiek Kamerlid

Burgemeester van Alpen aan den Rijn Bas Eenhoorn (VVD) is onaangenaam verrast door de kritiek die PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch leverde op de nazorg aan slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof vorig jaar. Het Kamerlid zei vrijdag onder meer dat die zich in de steek gelaten voelen.

Marcouch had vrijdagavond een gesprek met 35 slachtoffers van het drama op 9 april, waarbij Tristan van der V. zes mensen en zichzelf doodschoot. Volgens hem missen veel betrokkenen nazorg bij psychische problemen die ze hebben opgelopen door de schietpartij. Ze zeggen dat er in het begin veel aandacht was, maar dat nu niemand meer naar ze omkijkt.

Eenhoorn herkent zich totaal niet in de kritiek, zo laat hij zaterdag in een reactie weten. Hij heeft zich naar eigen zeggen altijd zeer betrokken gevoeld bij de nabestaanden, gewonden, winkeliers en wijkbewoners. Volgens hem is er vanuit de gemeente regelmatig ook contact met hen geweest. Eenhoorn heeft ook nu nog persoonlijk contact met de families van de overleden slachtoffers.

De burgemeester wijst bovendien op de lotgenotenbijeenkomsten die de gemeente heeft georganiseerd. Ook de hulp bij psychische of financiële problemen die zijn ontstaan door de schietpartij is volgens hem nog 'volop in gang'.


Burgemeester Alphen verrast door kritiek Kamerlid (Foto: Novum)

Golfer Lafeber zakt weg in klassement

Maarten Lafeber heeft een dramatische derde ronde van het Siciliaans Open beleefd. De Nederlandse golfer was na twee dagen gedeeld koploper, maar zakte na een ronde van 77 slagen (+5) terug naar een gedeelde dertigste plaats met 213 slagen (-3).

Lafeber was niet de enige koploper die door het ijs zakte, want de Britten David Lynn (79 slagen) en Jamie Donaldson (80 slagen) deden het nog slechter. Nieuwe leider in het klassement is nu de Deen Thorbjørn Olesen die na een ronde van 67 op 204 slagen (-12) staat.

Beste Nederlander is nu Tim Sluiter die gedeeld zestiende staat met een score van -5. Gedeeld veertigste staan Wil Besseling en Taco Remkes met een score van -1.

Bijna 150 doden bij gevechten Libië

Bij gevechten tussen verschillende stammen in het zuiden van Libië zijn de afgelopen zes dagen 147 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Libische minister van gezondheid zaterdag gezegd.

Fatma al-Hamroush zei dat bij de gevechten in Sabha daarnaast zeker 395 mensen gewond zijn geraakt. Ongeveer honderdtachtig mensen zijn voor medische noodhulp naar Tripoli overgebracht. Sabha ligt op zo'n 650 kilometer ten zuiden van Tripoli.

Al-Hamroush zei dat er in Sabha een dringende behoefte is aan medische hulpgoederen. De regering heeft inmiddels grote hoeveelheden goederen gestuurd.

Rus in finale Osprey

Arantxa Rus heeft de finale van het ITF-toernooi in het Amerikaanse Osprey bereikt. De nummer 105 van de wereld won met 6-4 en 6-4 van de als vijfde geplaatste Edina Gallovits-Hall. In de finale treft Rus Sesil Karatantcheva uit Kazachstan of de als derde geplaatste Russische Alexandra Panova.

Rus doet zondag een gooi naar haar zesde ITF-titel. Eerder won ze in Vlaardingen, Alphen aan den Rijn, Bari, Opole en Nantes.

Antiregeringsbetogers opgepakt in Moskou

De Russische politie heeft zaterdag in het centrum van Moskou een kleine antiregeringsdemonstratie opgebroken. Een oppositieleider en ongeveer twintig betogers werden gearresteerd.

De demonstranten riepen 'Rusland zonder Poetin!' en 'Schande!'. Edoeard Limonov, leider van de verboden Nationale Bolsjewistische Partij, werd gearresteerd tijdens de niet-geautoriseerde demonstratie.

De afgelopen twee jaar werden op de 31e van de maand vaker demonstraties gehouden als verwijzing naar het 31e artikel van de Russische grondwet, dat het recht op vereniging garandeert. De Russische autoriteiten weigeren echter geregeld vergunningen voor demonstraties af te geven en breken niet-geautoriseerde betogingen op.

Charlie Sheen wil vader Martin in nieuwe serie

Charlie Sheen hoopt niemand minder dan zijn vader Martin te strikken voor zijn nieuwe serie Anger Management. Als het aan Charlie ligt gaat Martin ook in het programma zijn vader spelen, vertelt de acteur in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"In de show komt op een gegeven moment familie van het hoofdpersonage in beeld", aldus de 46-jarige acteur, die in Anger Management een therapeut speelt. "Mijn vader en ik hebben een goede relatie."

De 71-jarige Martin Sheen speelde eerder al een gastrol in Two and a Half Men, waarin Charlie een hoofdrol speelde. Charlie vertolkte acht jaar de rol van Charlie Harper, maar werd na wangedrag door de producenten ontslagen.

Anger Management is gebaseerd op de gelijknamige komedie uit 2003, met Jack Nicholson en Adam Sandler. De eerste aflevering wordt 28 juni uitgezonden door de Amerikaanse kabelzender FX.

Attracties in het donker tijdens Earth Hour

Voor de zevende keer zal zaterdagavond het Earth Hour plaatsvinden. Tijdens de actie, die een initiatief is van het Wereld Natuur Fonds is, zullen veel huizen en bekende attracties wereldwijd, een uur lang in het donker gehuld zijn. Hiermee wil het WNF aandacht vragen voor de veranderingen in het klimaat.

In Nederland gaan de lichten onder andere uit in het Vredespaleis in 's Gravenhage, de Amsterdam ArenA, de Euromast in Rotterdam en de Martinitoren in Groningen. In het buitenland zullen onder meer de Eiffeltoren (Frankrijk), de Toren van Pisa (Italië) en de Tower Bridge (Groot-Brittannië) de lichten doven. In de ruimte doet de ISS ook mee: Andre Kuipers zal een gedeelte van het ruimtestation in het donker hullen.

Om 20.30 uur zaterdagavond gaat Earth Hour van start, een uur later mogen de lichten weer aan. Het WNF hoopt dat er behalve de 22.000 mensen die zich reeds hebben aangemeld als deelnemer, nog meer mensen het goede voorbeeld zullen volgen en het licht uit zullen doen.

[Premier League] Manchester City en Arsenal morsen punten

Manchester City en Arsenal hebben zaterdag pijnlijk puntenverlies geleden in de Premier League. City redde in eigen huis een punt tegen Sunderland na met 3-1 achter te hebben gestaan: 3-3. Arsenal moest op bezoek bij degradatiekandidaat Queens Park Rangers en ging met lege handen weer naar huis: 2-1. Chelsea won wel. De Blues hielden aan het bezoek bij Aston Villa een 4-2 zege over.

City had het in eigen huis vanaf het eerste moment moeilijk met Sunderland. Sebastian Larsson zette de bezoekers na een halfuur zelfs op voorsprong, maar Edin Dzeko versierde een strafschop die door Mario Balotelli benut werd.

Nicklas Bendtner zorgde nog voor rust voor de 2-1 voor Sunderland en Larsson maakte er na rust zelfs 3-1 van. In de slotfase maakte City met twee snelle goals gelijk. Balotelli en Aleksandar Kolarov scoorden.

Arsenal kwam op Loftus Road halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Adel Taarabt, maar Theo Walcott zorgde voor een 1-1 ruststand. Samba Diakité velde in de tweede helft echter het vonnis over de Gunners.

Aston Villa tegen Chelsea was een emotioneel duel omdat vrijdag bekend werd dat bij Villa-aanvoerder Stiliyan Petrov leukemie is vastgesteld. De Bulgaar was aanwezig op Villa park en zag zijn ploeg verliezen van Chelsea. Daniel Sturridge scoorde voor rust en Branislav Ivanovic maakte er 2-0 van voordat James Collins en Eric Lichaj de stand weer gelijk trokken. Ivanovic en Fernando Torres stelden de zege van de Blues veilig in de slotfase.

Onderin deed Wolverhampton Wanderers slechte zaken door met 3-2 van Bolton Wanderers te verliezen. De nummer laatst zag zijn naaste concurrenten wel winnen. QPR deed dat tegen Arsenal en Wigan Athletic was met 2-0 Stoke City de baas. Het verschil tussen de Wolves en nummer zeventien Bolton bedraagt nu vier punten, maar die ploeg heeft nog een inhaalwedstrijd voor de boeg.

Everton won thuis met 2-0 van West Bromwich Albion. Fulham was op Craven Cottage met 2-1 te sterk voor Norwich City.


Manchester City en Arsenal morsen punten (Foto: Novum)

Russell Brand houdt tatoeage van ex Katy Perry

Russell Brand is niet van plan om zijn permanente herinnering aan zijn ex Katy Perry te laten verwijderen. Katy en Russell hebben twee jaar geleden allebei 'Anuugacchati Pravaha' op hun rechterarm laten tatoeëren, Sanskriet voor 'Go with the flow'. De twee kondigden eind vorig jaar aan dat ze na veertien maanden een punt zetten achter hun huwelijk.

Brand werd een week geleden gezien in een tattooshop, waarna geruchten opdoken dat hij de herinnering aan zijn ex zou laten verwijderen. "Nope", zegt de komiek tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik heb nog nooit een tatoeage laten verwijderen."

De 36-jarige Brand vertelt dat het goed met hem gaat. "Je hoeft niks los te laten, als je het niet meer bij je hebt", zegt hij over de relatie met zijn ex. "Als iets negatief is, laat ik het direct los."

Ook ligt Brand niet wakker van zijn arrestatie. De Brit werd twee weken geleden in de stad New Orleans in de boeien geslagen omdat hij de telefoon van een paparazzo uit een raam had gegooid. "Ook dat doet me niks. Het is alsof dat nooit gebeurd is."

Sensation binnen een dag uitverkocht

Het dansevenement Sensation is binnen een dag uitverkocht. Alle veertigduizend kaarten, die zaterdag in de verkoop gingen, zijn binnen enkele uren over de toonbank gegaan. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De show Source of Light staat dit jaar in het teken van eenheid. De bezoekers komen uit meer dan zeventig verschillende landen. Het evenement vindt 7 juli plaats in de Amsterdam ArenA.

Sinds twee jaar werkt Sensation samen met Dance4Life. Deze organisatie inspireert jongeren dansend in actie te komen tegen de verspreiding van hiv. Een deel van de kaartopbrengst van het feest gaat naar Dance4Life.

Bestuurder verliest auto op Autobahn

De bestuurder van een camper is zaterdag op een Duitse snelweg de aanhangwagen met zijn personenauto erop kwijtgeraakt. Hij kwam daar pas uren later en zo'n 200 kilometer verder achter.

Het incident gebeurde op de snelweg A3 in Beieren. De aanhanger kwam op de linker rijstrook terecht waar hij tegen een vrachtwagen botste. Niemand raakte gewond.

De 61-jarige bestuurder van de camper merkte het verlies pas op tijdens een pauze op een parkeerplaats. Daar wees een medeweggebruiker hem op losse kabels aan de achterkant van zijn camper.

GP Miguel Indurain prooi voor Moreno (Katusha)

De GP Miguel Indurain is gewonnen door de Spanjaard Daniel Moreno. De renner van Katusha bleek op het laatste klimmetje het sterkste van een grote groep en troefde zijn landgenoot Mikel Landa af. De Portugees Rui Costa werd derde op zeven seconden.

De ploeg van Moreno was de hele dag actief, maar pogingen van Vladimir Karpets en Angel Vicioso liepen op niks uit. Moreno rondde het desondanks alsnog af voor de Russische formatie. Het was de tweede zege voor Katusha van de dag. Eerder won Pavel Brutt de Volta Lumburg Classic.

Gudelj: "Toivonen is zielig"

Nemanja Gudelj, keert vanavond terug in de wedstrijdselectie van NAC Breda. De middenvelder is echter nog altijd teleurgesteld in PSV middenvelder Ola Toivonen. De middenvelder liep in het duel tussen beide elftallen tegen een rode kaart aan door een actie van de Zweed

"Hard of gemeen zijn in het veld, prima. Maar een koprol maken wanneer je met drie vingers wordt aangeraakt? Zielig." dat liet de middenvelder optekenen in een interview met BN/de Stem. "Je naait niet alleen mij, maar ook nog eens de rest van mijn elftal, dat daardoor met tien man verder moet. Vieze manieren, vind ik dat."

Eerder dit seizoen won NAC in eigen huis met 3-1 van PSV. In Eindhoven won PSV met 1-0. "De volgende NAC-PSV? Ha, ja. Ik voorspel dat dit niet de meest prettige wedstrijd voor Toivonen gaat worden. Zijn houding, steeds weer vooraan staan om bij de scheids te mekkeren, ik snap echt niet dat je zo kunt zijn," aldus de van een zware knieblessure herstelde Gudelj.

Kapitaalbuffers banken mogelijk omlaag

De Europese toezichthouder op de bankensector EBA gaat de extra kapitaaleisen voor banken mogelijk versoepelen, nu het Europese financiële vangnet voor in problemen geraakte eurolanden is opgehoogd. Dat heeft Ignazio Visco, president van de Italiaanse centrale bank, zaterdag gezegd.

Een van de voorwaarde van de European Banking Authority om de extra buffers van banken in Europa te herzien, was de creatie van een degelijk financieel vangnet, aldus Visco. Banken moesten extra kapitaal aanhouden, onder meer om de risico's van beleggingen in (Zuid-Europees) staatspapier af te dekken.

[Bundesliga] Robben brengt Bayern dichter bij koppositie

Bayern München heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van koploper Borussia Dortmund. Door een doelpunt van Arjen Robben werd de Beierse derby bij FC Nürnberg zaterdag met 1-0 gewonnen. De achterstand op Dortmund, dat vrijdag tegen Stuttgart met 4-4 gelijkspeelde, is daardoor geslonken tot drie punten.

Bayern had een zware middag tegen Nürnberg, dat elfde staat, en creëerde vooral in de eerste helft nauwelijks kansen. Na rust begon het langzaam maar zeker beter te lopen. Een doelpunt van Mario Gomez werd nog ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 69e minuut had Robben meer geluk. Franck Ribéry stuitte nog op de doelman, waarna de Nederlander van dichtbij raak schoot.

De achtervolgers van Bayern München komen zondag pas in actie. Schalke 04 speelt uit tegen TSG Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach gaat op bezoek bij Hannover 96. Na dit weekend zijn er nog zes wedstrijden te spelen.

Bayer Leverkusen en Werder Bremen deden slechte zaken met het oog op de Europese tickets. Leverkusen verloor thuis met 2-0 van SC Freiburg, de oude ploeg van de onder druk staande Bayer-trainer Robin Dutt. Bremen ging thuis tegen FSV Mainz zelfs met 3-0 onderuit.

Het FC Augsburg van trainer Jos Luhukay hield zaterdag als enige de punten in eigen huis. Thuis tegen FC Köln won de promovendus met 2-1. Hekkensluiter FC Kaiserslautern lijkt door een 1-0 thuisnederlaag tegen Hamburger SV handhaving op het hoogste niveau te kunnen vergeten.

Medunjanin traint tijdelijk mee in Alkmaar

Haris Medunjanin was vrijdag een opvallend gezicht op het trainingsveld van AZ. De middenvelder traint tijdelijk mee in Alkmaar. De oud-speler van AZ houdt zijn conditie op peil bij de ploeg van Gertjan Verbeek. Medunjanin is door zijn werkgever Maccabi Tel-Aviv voor een maand geschorst. De schorsing ging op 9 maart in en Medunjanin kreeg van AZ toestemming om tot 9 april mee te trainen in Alkmaar.

"Op 9 april ben ik weer welkom", zei de Bosniër, in het verleden Nederlands jeugdinternational, tegen het Noordhollands Dagblad. "Ik ben gewoon weer welkom. De schorsing is het gevolg van een meningsverschil", aldus Medunjanin. Van een definitieve breuk is voorlopig geen sprake.

Het voormalige talent van AZ verliet de Eredivisie in 2008 voor een avontuur in Spanje bij Real Valladolid. De Alkmaarders hebben een deel van de transfersom tegoed van Valladolid. "Daar kan ik niets aan doen. Ik heb ook niet al mijn geld gekregen van Valladolid", zei Medunjanin.

Politiebonden: Acties tijdens bekerfinale

De politie is van plan actie te voeren tijdens de bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo, die volgend weekend wordt gespeeld. Dit heeft Coen Verplak, woordvoerder van de gezamelijke politiebonden, vandaag laten weten.

"Het zijn twee voetbalclubs die niet in het Rotterdamse thuishoren. Dat geeft ons de mogelijkheid om die stroom van supporters te beïnvloeden", liet Verplak tijdens een interview met RTV Rijnmond weten. "Tegenhouden zou een mogelijkheid zijn."

Ondanks de acties zullen er op deze dag wel voldoende politie-agenten worden ingezet. De acties rondom de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch werden eerder al door de rechter verboden.

Politiebonden: Acties tijdens bekerfinale en marathon

Menukaart laatste lunch Titanic onder de hamer

De menukaart van de laatste lunch aan boord van de Titanic wordt zaterdag geveild. Volgens veilinghuis Henry Aldridge & Son is het een van de 'zeldzaamste Titanic-memorabilia die de afgelopen jaren zijn verkocht'. Verwacht wordt dat de menukaart zo'n honderdduizend pond opbrengt.

Op de menukaart, die in bezit was van een Amerikaanse bankier, staat de datum 14 april, de dag dat het enorme schip in 1912 tegen een ijsberg voer en zonk. Op het menu onder meer: Kip à la Maryland en Consommé Fermier.

Militair vast voor brandstichting op marinebasis

Een 22-jarige militair is zaterdagochtend aangehouden op verdenking van het stichten van een brand op marinebasis Parera op Curaçao. De brand bij een toegangsdeur van een van de gebouwen op de basis kon snel worden geblust, laat de marechaussee zaterdag weten.

Het doelwit van de brandstichter was een legeringsgebouw dat op het moment van de brand door veel militairen werd gebruikt als tijdelijk onderkomen. De beginnende brand werd snel ontdekt en geblust door twee mariniers en wachtpersoneel.

De marechaussee is meteen een onderzoek gestart omdat er vermoedens waren dat de brand was aangestoken. Gesprekken met getuigen en sporenonderzoek leidden vervolgens naar de 22-jarige militair.

Brutt winnaar Volta Limburg Classic

De Volta Limburg Classic is gewonnen door de Rus Pavel Brutt. De renner van Katusha bleef de Duitser Simon Geschke en de Oostenrijker Daniel Schörn voor in de koers die eerder door het leven ging als de Hel van het Mergelland.

Brutt was de hele dag in de aanval geweest en wist op de laatste krachten aan te sluiten bij een nieuwe kopgroep, waar naast Geschke en Schörn ook Marc de Maar en Pieter Serry in zaten. Op een paar kilometer van de streep kwam het peloton nog dichtbij, maar kwam een paar seconden te kort op de kopgroep.

Op 400 meter van de streep sprong Brutt weg uit de groep en wist Geschke net voor te blijven.

Filipijnse politie redt 300 pitbulls

De Filipijnse politie heeft zaterdag bij een inval bij hondengevechten in een stad ten zuiden van Manilla zeker driehonderd pitbulls gered. Bij veel dieren waren de tong en oren kapotgebeten, zeiden politie en dierenartsen.

Twee Zuid-Koreaanse mannen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de organisatie van de gevechten, aldus de politie. Ook vier Filipijnse beveiligers werden opgepakt.

De agenten namen camera's en computers in beslag die werden gebruikt voor illegale gokspelen op internet. Deelnemers zetten daarbij geld in op honden die ze via livebeelden konden zien. De twee Zuid-Koreanen waren voorwaardelijk vrij. In december werden ze ook opgepakt voor betrokkenheid bij hondengevechten.

De honden - raszuivere pitbulls en gemengde rassen van honden die bekendstaan om hun kracht - hebben allemaal verwondingen en verkeren in zeer slechte gezondheid, zei Anna Cabrera van een Filipijnse dierenbeschermingsorganisatie. Ten minste 23 honden moesten ter plekke worden geëuthanaseerd.

Lege olievaten dienden als hondenhokken en de dieren zaten vast aan zware ijzeren kettingen. Volgens dierenarts Wilford Almora hebben de honden littekens van de gevechten en hebben veel dieren kapotgebeten oren en tongen. De meeste dieren hebben verwondingen aan hun kop, oren en snuit, zei Almora.

Op dierenmishandeling staat maximaal twee jaar gevangenisstraf.


Filipijnse politie redt 300 pitbulls (Foto: Novum)

Douwe de Vries tekent ook bij TVM

Marathonschaatser Douwe de Vries gaat komend jaar ook bij TVM aan de slag. Dat maakt de langebaanformatie zaterdag bekend. De 29-jarige Fries van Telstar Megastores-Primagaz gaat zich bij TVM op de stayersafstanden richten. "Ik zal me nooit voor de grote allroundtoernooien kunnen plaatsen. In die loze weekeinden rijd ik marathons."

De Vries won in zijn loopbaan pas één marathon. Hij mocht echter wel regelmatig het erepodium bestijgen. Afgelopen seizoen verraste hij door zich op het NK afstanden voor de wereldbekerwedstrijden op de 5000 en 10.000 meter te plaatsen.

'Petrov beëindigt carrière'

De Bulgaarse voetballer Stilian Petrov heeft besloten zijn carrière te beëindigen. Dit melden Bulgaarse media vandaag. Bij de speler van Aston Villa werd deze week acute leukemie geconstateerd.

"Het voetbal is voorbij, dit is het einde", aldus Petrov, die 105 keer uitkwam voor de nationale ploeg en daarmee recordhouder is. "Ik begin nu aan mijn gevecht om te blijven leven. Maar ook dit hoort bij het leven", zei Petrov. "Vorige week dronk ik nog koffie in Londen en nu praten we hier over."

Petrov was vandaag aanwezig bij het competitieduel tussen Aston Villa en Chelsea. Hij kon daar rekenen op massale steun. Bij aankomst in het stadion werd hij overladen met schouderklopjes en uitgestoken handen, ook van de spelers van Chelsea. Tijdens de warming-up droegen beide ploegen een speciaal shirt om hun collega te steunen. In de negentiende minuut gingen alle fans en de complete staf en reservespelers van beide teams staan om te klappen voor Petrov. De Bulgaar heeft rugnummer negentien bij Villa.

Jongen (16) meldt zich voor fatale steekpartij

Een 16-jarige jongen uit Delft heeft zich vrijdagavond bij de politie gemeld voor een steekpartij vorig weekend in zijn woonplaats. Daarbij kwam een 22-jarige Hagenaar om het leven.

De steekpartij vond vorige week zaterdag rond 04.00 uur plaats in een woning aan de Van Kinschotstraat. Het slachtoffer raakte zwaargewond en bezweek maandagavond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Na het incident werden de zeven mensen die in de woning aanwezig waren aangehouden. Ze werden in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld. De 16-jarige verdachte zit nog vast voor verhoor, laat de politie zaterdag weten.

Willem van Oranje zweeg na dodelijk schot

Na het schot dat Baltasar Gerards in 1584 loste, moet Willem van Oranje op slag dood zijn geweest. Dat blijkt uit een reconstructie door forensisch arts Mat Weststrate. De beroemde laatste woorden - 'Mijn God, mijn God, heb medelijden met mij en met dit arme volk' - moeten volgens hem naar het rijk der fabelen worden verwezen.

De aanslag op de Vader des Vaderlands in het Prinsenhof in Delft is uitgebreid onderzocht door een team aan onderzoekers. Weststrate onderzocht daarbij de gevolgen van het schot van Baltasar Gerards op het lichaam van Willem van Oranje.

Bij het onderzoek werden de nieuwste technieken ingezet. "We hebben meer gevonden dan we verwacht hadden en dat is heel bijzonder bij een vierhonderd jaar oude moord", aldus onderzoeksleider Willem van Spanje, directeur van ingenieursbureau DelftTech.

Zijn uitspraken doet hij in het EO-programma Blauw Bloed, dat zaterdagavond wordt uitgezonden. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan de gevolgen van het onderzoek voor de Nederlandse geschiedschrijving. Museum Het Prinsenhof in Delft wijdt vanaf morgen een tentoonstelling aan de moordzaak.

China negatief over oliesancties VS

China heeft zich zaterdag negatief uitgelaten over de beslissing van de Amerikaanse president Barack Obama om sancties op te leggen aan landen die olie kopen van Iran. China is van mening dat Washington niet het recht heeft andere landen eenzijdig te straffen. China is een van de grootste importeurs van Iraanse olie.

Obama keurde vrijdag een aantal sancties tegen Iran goed. De sancties, die eind juni in werking treden, zijn gericht tegen buitenlandse financiële instanties die zaken doen met de Iraanse centrale bank. Als deze bedrijven ook in de Verenigde Staten actief zijn mogen ze vanaf juni geen Iraanse olie meer kopen of verkopen.

Het Westen vreest dat Iran een kernwapen wil fabriceren en hoopt het land daar met de sancties vanaf te kunnen houden. Iran ontkent die aantijgingen.

Achter de schermen heeft Washington China er geregeld van proberen te overtuigen zijn olie uit een ander land dan Iran te halen. Saudi-Arabië bood al aan de ontstane leemte op te vullen toen de Chinese premier Wen Jiabao eerder dit jaar een bezoek aan verscheidene Golfstaten bracht.

Tafeltennissters op voor plaats vijf

De Nederlandse tafeltennisvrouwen houden zicht op de vijfde plaats bij het WK. In Dortmund werd zaterdag met 3-1 van Polen gewonnen. De tegenstander in de strijd om de vijfde plaats komt uit de ontmoeting tussen Duitsland en Japan die later vanmiddag wordt gespeeld. Hoe hoger Nederland finisht tijdens het WK, des te groter is de kans dat de Nederlandse ploeg naar de Olympische Spelen mag.

Tegen Polen begon Nederland gefocust na de zware ontmoeting met Hong Kong vrijdag in de kwartfinale. Li Jie versloeg paralympisch kampioene Natalia Partyka simpel met 11-6, 11-6 en 11-5 en Li Jiao klopte Katarzyna Grzybowska even later met 11-3, 11-3 en 11-9.

De Poolse kopvrouw Qian Li bracht nog wat spanning terug. Zij stond maar een game af aan Linda Creemers: 7-11, 11-9, 6-11 en 7-11. Li Jiao verloor vervolgens de eerste game van haar tweede partij van Partyka, maar liet zich niet verder van de wijs brengen: 8-11, 11-4, 11-6 en 11-4.

Vier vermisten na omslaan boot Friesland

Op het Heegermeer in Friesland is zaterdag aan het begin van de middag een boot omgeslagen. Vier opvarenden zijn vermist. De politie en de brandweer zijn een zoektocht gestart, meldt een politiewoordvoerder.

Een getuige zag rond 12.30 uur dat het vaartuig aan het zinken was en belde de politie. De opvarenden waren toen op de kiel van de boot geklommen. De politie houdt de mogelijkheid open dat de opvarenden inmiddels op eigen kracht op het droge zijn gekomen, maar zich nog niet hebben gemeld.

Mexico arresteert verdachten na rituele moorden

De Mexicaanse autoriteiten hebben acht mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de vermoedelijke moord op twee 10-jarige jongens en een vrouw van 55. De drie zouden zijn geofferd tijdens een ritueel voor La Santa Muerte, de heilige van de dood.

Het bloed van de slachtoffers was volgens José Larrinaga, woordvoerder van het openbaar ministerie, rond een altaar voor de heilige gegoten, die wordt afgebeeld als skelet met een zeis en gekleed in gewaden.

Verering van La Santa Muerte komt onder drugshandelaars en criminelen de afgelopen jaren steeds vaker voor. Er zijn echter niet eerder bevestigde gevallen van menselijke offers geweest. De heilige wordt niet erkend door de katholieke kerk. Meestal vindt aanbidding plaats door het offeren van snoep, sigaretten en wierook.

Het lijkt erop dat het eerste slachtoffer in 2009 werd vermoord, het tweede in 2010 en het laatste slachtoffer eerder deze maand, aldus Larrinaga. "Het ritueel vond 's nachts plaats, met brandende kaarsen", zei hij. "Ze sneden de aders van de slachtoffers open terwijl ze nog leefden en wachtten tot ze waren doodgebloed. Het bloed vingen ze op in bakken."

De autoriteiten stelden een onderzoek in na de vermissing van de 10-jarige Jesus Octavio Martinez Yañez, die sinds 6 maart niet meer was gezien. De arrestaties vonden plaats nadat forensisch onderzoekers tot dertig meter rondom het altaar in Sonora de Nacozari bloedspetters hadden aangetroffen.

De meeste verdachten, onder wie de 'priester' die de moorden uitvoerde en zijn vrouw, behoren tot dezelfde familie.


Mexico arresteert verdachten na rituele moorden (Foto: Novum)

Toilet Schiphol verstopt door bolletjes coke

In een toilet op Schiphol zijn zaterdag tientallen bolletjes cocaïne gevonden. Ze werden ontdekt door een reinigingsbedrijf dat was ingeschakeld omdat de wc verstopt was, meldt de marechaussee.

In het toilet zijn zeker veertig bolletjes aangetroffen. De marechaussee verwacht er nog meer te vinden, omdat een deel waarschijnlijk is opgezogen door de machine van de schoonmakers. De zuigwagen wordt onderzocht.

De marechaussee denkt dat een bolletjesslikker die net was aangekomen op Schiphol niet langs de controle durfde en zich daarom op het toilet van zijn drugs heeft ontdaan.


Toilet Schiphol verstopt door bolletjes coke (Foto: Novum)

NZa overweegt onderzoek fraude gebitsimplantaten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) overweegt een onderzoek naar fraude met gebitsimplantaten. Tandartsen zouden jarenlang kortingen van fabrikanten niet hebben doorberekend aan de patiënt, terwijl ze daar wel toe waren verplicht.

Tandartsen mochten tot dit jaar geen winst maken op kronen, bruggen en implantaten. Fabrikanten bedachten trucs om ze toch aan zich te binden, zo schrijft NRC Handelsblad zaterdag. Zo kregen ze chirurgische sets cadeau of ontvingen ze 1200 implantaten voor de prijs van duizend. Die kortingen hebben ze volgens de krant niet doorberekend.

Zorgverzekeraars reageren geschrokken op de berichtgeving en willen opheldering. Ook de landelijke patiëntenvereniging NPCF wil duidelijkheid. "Het is ongehoord dat zulke grote prijsvoordelen niet aan patiënten zijn doorberekend", zegt een woordvoerder in de krant.

Vanaf dit jaar mogen tandartsen zelf hun tarieven bepalen en mogen ze bruggen, kronen en implantaten wel met winst doorverkopen. De tandartstarieven zijn daardoor in de eerste twee maanden van dit jaar volgens de NZa gemiddeld met zo'n 3,3 procent gestegen.

Zieke Vos mist Ronde van Vlaanderen

Marianne Vos komt zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De kopvrouw van de Rabobank-formatie is ziek, dat meldt de ploeg zaterdag. De Brabantse won dit seizoen met de Ronde van Drenthe en de Trofeo Alfredo Binda al de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het wielerjaar. De Ronde van Vlaanderen ontbreekt nog op haar palmares.

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen staat sinds 2004 op de wielerkalender. Van de voorgaande acht edities werden er drie door een Nederlandse gewonnen. Mirjam Melchers was in 2005 en 2006 de beste. Vorig jaar mocht Annemiek van Vleuten zich als winnares van Vlaanderens Mooiste laten huldigen.

Sibon bergt kicksen in zomer op

Gerald Sibon is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 37-jarige spits laat dat zaterdag op de website van zijn belangenbehartiger Sport Promotion weten. "Het was moeilijk beslissen. Maar het is mooi geweest zo."

Sibon was 20 jaar prof en speelde voor FC Twente, VVV-Venlo, Roda JC, Ajax, Sheffield Wednesday, sc Heerenveen, PSV, FC Nürnberg en Melbourne Heart. In 441 competitieduels scoorde hij 147 keer.

Deze week werd al bekend dat sc Heerenveen het aflopende contract van de aanvaller niet wilde verlengen. "Ik had nog best een jaartje door willen gaan bij Heerenveen", geeft Sibon aan. De beslissing van de Friese club dwong hem over zijn toekomst na te denken. "Weer verhuizen naar elders, als er al belangstelling zou zijn met mijn leeftijd? Of de eer aan jezelf houden en er een punt achter zetten? Het is dus het laatste geworden. Ik denk dat ik er vrede mee heb."

Sibon twijfelde al enige tijd of hij het fysiek kon opbrengen om nog een jaar te spelen. "Ik had langer tijd nodig om te herstellen." Sibon wilde ook geen schim van zichzelf worden. "Het moet er ook wel uit blijven zien hè? Je moet niet als een oude man over dat veld lopen te sjokken. In mijn beleving was dat soms wel zo, als ik de beelden terugzag."

Sibon werd in zijn loopbaan drie keer kampioen van Nederland. In 1998 deed hij dat met Ajax, in 2005 en 2006 met PSV. De beker won hij vaker. Met Roda JC won hij die prijs voor het eerst in 1997 en de twee jaren daarna vierde hij in het bekertoernooi successen met Ajax. Ook met PSV (2005), Nürnberg (2007) en Heerenveen in 2009 toonde hij zich een cupfighter.

In 2008 ging de toen 34-jarige Sibon als dispensatiespeler mee naar de Olympische Spelen in Beijing. Oranje bereikte daar de kwartfinale. Een oproep voor het grote Oranje bleef uit.

Sibon denkt aan een toekomst als trainer. Dit seizoen liep hij al stage bij de C-jeugd van Heerenveen.

[NBA] Miami Heat wint in Toronto

Miami Heat heeft vrijdag de uitwedstrijd bij Toronto Raptors gewonnen. In het Air Canada Center werd het 113-101. Dwyane Wade en Chris Bosh scoorden elk dertig punten, LeBron James maakte er 26. Miami begon flitsend aan de partij, maar Toronto herpakte zich en kwam in het tweede kwart op gelijke hoogte. Ook in het vierde kwart maakte de thuisploeg een achterstand ongedaan, maar daarna maakte Miami alsnog het verschil.

New York Knicks blijft kwakkelen in de Eastern Conference. Zonder de geblesseerde Jeremy Lin verloor de ploeg met 100-90 bij Atlanta Hawks. Met 26 zeges en evenzoveel nederlagen staan de Knicks achtste en daarmee op de laatste plaats die recht geeft op de play-offs. De Hawks staan twee posities hoger.

Overige uitslagen
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 97-76
Charlotte Bobcats - Denver Nuggets 88-99
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 84-121
Orlando Magic - Dallas Mavericks 98-100
Chicago Bulls - Detroit Pistons 83-71
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 98-89
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 79-100
Utah Jazz - Sacramento Kings 103-104
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 98-97
Golden State Warriors - New Jersey Nets 100-102


Miami Heat wint in Toronto (Foto: Novum)

Trailer Safety Not Guaranteed

Er is een eerste trailer verschenen voor de komische sciencefiction film Safety Not Guaranteed. In de film, van de producers van Little Miss Sunshine, draait het om een man die een contactadvertentie heeft geplaatst voor een reisgenoot, om samen terug in de tijd te gaan reizen. Verwacht echter geen film in de stijl van Hot Tub Time Machine.

Safety Not Guaranteed

Jeff Schwensen (Jake M. Johnson) is schrijver voor een opinieblad. Op zekere dag ontdekt hij in een lokale krant een advertentie met een oproep voor een reisgenoot om terug te reizen in de tijd. Schwensen wordt nieuwsgierig en zet twee stagelopers, Darius Britt (Aubrey Plaza) en Arnau (Karan Soni), op het verhaal. Deze ontmoeten de paranoïde supermarkt medewerker Kenneth (Mark Duplass). Spreekt hij de waarheid of is hij stapelgek?

Safety Not Guaranteed is geregisseerd door Colin Trevorrow, die hiermee zijn eerste speelfilm aflevert. Het scenario voor de film werd geschreven door nieuwkomer Derek Connolly. Safety Not Guaranteed draait vanaf 8 juni in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse verschijningsdatum is nog niet bekend.

FOK!filmtips van de dag: Shutter Island

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Om 18:15 is er op NET 5 een klassieker te zien: The Goonies. Deze film over een stel jonge tieners, the Goonies genaamd, vinden een schatkaart van piraat Eenoog Willy. Meteen na het vinden van de schatkaart gaan ze op zoek. En deze zoektocht brengt ze naar een wijd vertakt ondergronds gangenstelsel waar ze vreemde avonturen beleven. Een Spaans galjoen en een rare familie zijn maar een paar van de voorbeelden. 

De FOK!filmtip van de dag is vandaag om 20:00 te zien. Shutter Island is een Amerikaanse thriller uit 2010 met onder andere Leonardo di Caprio in de hoofdrol. De film speelt in 1954 en handelt over twee politieagenten, Teddy Daniëls en Chuck Aule die naar een afgelegen eiland nabij de Massachusetts worden gestuurd om daar de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit een TBS instelling te onderzoeken. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog steeds verborgen houdt. Een web van intrige en misleiding zorgt al snel voor de nodige problemen.

Tot slot nog even aandacht voor President Mir Qanbar. Deze Iraanse documentaire is vanavond om 00:10 te zien op Nederland 3. De gepensioneerde ambtenaar Mir Qanbar wil meedoen aan de presidentsverkiezingen. Ver van de hoofdstad vandaan voert hij zijn eigen campagne met een ezel en enkele folders.

Phelps maakt indruk op 400 meter wisselslag

Michael Phelps heeft vrijdag (lokale tijd) tijdens de Indianapolis Grand Prix indruk gemaakt op de 400 meter wisselslag. Het Amerikaanse zwemfenomeen greep de overwinning met een tijd van 4.12,51 en klokte daarmee de op twee na beste tijd van dit jaar.

Met die prestatie wordt de kans steeds groter dat Phelps bij de Spelen van Londen ook op deze afstand deelneemt, alhoewel hij na Peking 2008 bezwoer deze zware discipline nooit meer in zijn programma zou opnemen.

"Als het geen probleem oplevert met de andere afstanden, zou dat kunnen", bevestigde de 14-voudig olympisch kampioen. "Ja, ik weet dat dit iets anders is dan ik eerder gezegd heb."

De Amerikaan was extra tevreden met zijn prestatie omdat hij naar eigen zeggen nog nooit middenin een zware trainingsperiode de 400 meter wisselslag onder de 4.13 heeft gezwommen.

De Boer hoopt op bekerstunt Heracles Almelo

PSV en Heracles Almelo strijden volgend weekend om de KNVB beker. Frank de Boer, trainer van Ajax, hoopt dat de Heraclieden uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken.

"Ik hoop oprecht dat Heracles volgende week de beker wint", aldus De Boer, die morgenmiddag met Ajax tegen Heracles Almelo speelt. "Dat zou fantastisch voor die club zijn."

Heracles Almelo staat voor het eerst in de historie van de club in de eindstrijd om de Nederlands beker. Dit bereikten zij door achtereenvolgens JVC Cuijk (1-0), VV Berkum (4-0), De Graafschap (4-0), RKC Waalwijk (2-0) en AZ (4-2, na verlenging).

Voor de Eindhovenaren is het pakken van de KNVB beker alweer een tijdje geleden. De laatste keer dat de PSV de finale wist te winnen was in 2005. Destijds won de ploeg met 4-0 van Willem II. Bij een eventuele zege pakt de ploeg uit de Lichtstad voor de negende keer in het bestaan de beker.

Bredase tieners mishandelen buschauffeur

Twee 17-jarige jongens uit Breda zijn vrijdagavond aangehouden voor het mishandelen en bedreigen van een buschauffeur. De twee aangeschoten tieners veroorzaakten overlast in de bus. Een van hen begon te slaan en te schoppen toen de chauffeur daar iets van zei. Andere passagiers moesten de man ontzetten, meldt de politie.

De twee jongens waren ingestapt in het centrum van de Brabantse stad en zetten tijdens de rit een radio aan. De radio werd steeds harder gezet. De chauffeur zette daarop zijn bus aan de kant en gaf ze de keus tussen het zachter zetten van het geluid en het verlaten van de bus. De buschauffeur werd meerdere malen geschopt en kreeg een klap op zijn hoofd.

Toen de jongens de bus verlieten, voegde de ander de man nog een bedreiging toe. "Ik schiet je kapot." Ingeschakelde agenten konden de twee een eind verderop aanhouden. De twee zitten vast.

3 Midden-Amerikaanse landen: drugs niet legaliseren

De presidenten van El Salvador, Honduras en Nicaragua zijn tegen de legalisering van drugs en blijven zich inzetten voor regionale pogingen om drugshandel tegen te gaan. Dat maakten de drie vrijdag in een verklaring bekend.

Mauricio Funes van El Salvador, Porfirio Lobo van Honduras en Daniel Ortega van Nicaragua meldden het voorstel van de Guatemalaanse president Otto Perez Molina om drugs te legaliseren niet te steunen. Ze zeiden volgende maand op de Amerika's-top in Colombia een verenigd front te willen presenteren tegen de visie van westerse leiders op de strijd tegen drugshandel.

Perez Molina deed zijn voorstel om drugs te legaliseren in februari. Vanuit de regio werd weinig enthousiast gereageerd, de Verenigde Staten zijn mordicus tegen.

Doden bij bomaanslagen in zuiden Thailand

Bij drie bomaanslagen door moslimrebellen in het zuiden van Thailand zijn zaterdag zeker acht mensen om het leven gekomen en 68 gewond geraakt. Het is een van de dodelijkste aanslagen in maanden in het onrustige zuiden van het land.

De explosieven gingen af op zo'n honderd meter van elkaar tijdens het middaguur in een druk winkelgebied in de stad Yala. "We zijn er niet zeker van welke groep moslimextremisten hier achter zit, maar we zijn op zoek", zei gouverneur Dethrat Simsiri.

De eerst bom was bevestigd aan een motorfiets die geparkeerd stond bij het winkelgebied en met een mobiele telefoon tot ontploffing werd gebracht. Minuten later ontplofte een tweede bom die ook op een motorfiets was bevestigd, gevolgd door een derde bom in een geparkeerde auto. De laatste explosie zorgde ervoor dat verscheidene gebouwen in brand vlogen, zei Simsiri.

Bomaanslagen zijn een veelgebruikte tactiek van islamitische opstandelingen. Sinds in 2004 de opstand in drie zuidelijke provincies van Thailand begon kwamen zeker vijfduizend mensen om het leven.

Gasvlam boorplatform Noordzee gedoofd

De gasvlam die brandde op het boorplatform Elgin voor de Schotse kust is 'uit zichzelf gedoofd'. Dat heeft eigenaar Total zaterdag gezegd. Door een gaslek op het platform werden maandag de 238 medewerkers geëvacueerd. Total zei te zullen proberen het gaslek zo snel mogelijk te dichten.

Donderdag waarschuwden milieugroeperingen dat het gaslek een olieramp kan veroorzaken. Een groot olielek zou catastrofale gevolgen hebben voor het milieu, het zeeleven en de zeevogels rond de Shetland-eilanden, de Faeröer en de Noorse kust. Volgens Total is de situatie stabiel en wordt de oorzaak van het lek onderzocht.

Badmintonster Jie door in Finland, Pang uitgeschakeld

Yao Jie is er in geslaagd om zich voor de derde ronde van de Open Finse badmintonkampioenschappen te kwalificeren. De badmintonster had aan twee games genoeg om haar tegenstandster Sannatasah Saniru te verslaan (21-14 en 21-8).

Eric Pang slaagde er niet in om de derde ronde te bereiken. Onze landgenoot dolf het onderspit tegen de Zweed Henri Huskainen. De standen in deze partij waren 25-23 en 23-21.

Derijck ondanks reserverol blij met Cocu

Philip Cocu sprak deze week met vrijwel de gehele selectie. Timothy Derijck werd het slachtoffer van keuzes van de oefenmeester, maar neemt de nieuwe PSV-coach niets kwalijk.

"Ik heb een goed gesprek gehad met Cocu", vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad. "Hij kiest voor een rechtsbenige en een linksbenige centrale verdediger en heeft daarom de voorkeur gegeven aan Wilfred Bouma. Vervelend voor mij, maar wel duidelijk."

De Belg kon het minder goed vinden met de ontslagen PSV-trainer Fred Rutten. "Ik kreeg nooit iets te horen. Dan dacht ik een week lang dat er een grote kans was dat ik zou spelen en hoorde ik pas tijdens de wedstrijdbespreking dat het niet zo was. Dat is niet fijn. Uitleg kreeg ik niet."

Derijck sluit niet uit dat hij voor het einde van het seizoen nog terugkeert in het basiselftal van PSV. "Cocu is heel open geweest, heeft ook aangegeven dat er de komende weken nog wel kansen komen." De Belg kwam in zijn eerste seizoen in Eindhoven tot dusver tot vijftien competitieduels.

Bosschaart vijf maanden buitenspel

Sydney FC moet het de komende vijf maanden stellen zonder Pascal Bosschaart. De verdediger scheurde de achillespees in zijn rechtervoet. Het is voor hem de eerste zware blessure in zijn carrière.

"Laten we maar zeggen dat het erbij hoort, bij het voetbal", liet Bosschaart op de website van Sport-Promotion weten. "Ik heb een keer mijn binnenband van mijn knie gescheurd, maar dat was het."

De 32-jarige ondergaat maandag een operatie en kan dan aan zijn revalidatie beginnen. "Ik zal het moeten accepteren en keihard aan mijn terugkeer gaan werken. Ik ga nog overleggen met de club of ik dat in Sydney of in Nederland ga doen."

Bosschaart maakte vorig jaar de overstap naar Sydney FC. Hij speelde voorheen bij ADO Den Haag, Feyenoord en FC Utrecht. Bij laatstgenoemde maakte hij in het seizoen 1997/98 zijn debuut op het hoogste niveau.

Oud-voetballer Kees Guijt (58) overleden

Oud-voetballer Kees Guijt is vrijdag plotseling overleden. De trainer van de Amsterdamse amateurclub DWV en vader van Willem II-speler Danny Guijt is slechts 58 jaar geworden.

Guijt, die zowel als verdediger als aanvaller acteerde, begon zijn loopbaan bij VV Katwijk In 1976 stapte hij over naar Volendam. Daar speelde hij in negen seizoenen 276 wedstrijden en scoorde dertig keer. In 1985 koos hij voor een avontuur bij AZ '67, de voorloper van het huidige AZ.

Na zijn actieve loopbaan werd Guijt trainer. Hij had achtereenvolgens de amateurclubs Katwijk, Foreholte, RKAV Volendam, Swift, Blauwwit Amsterdam, FC Rijnvogels en DWV onder zijn hoede.

Uit respect voor Guijt heeft DWV besloten dat de club dit weekeinde niet in actie komt.

NIS America brengt Japanse RPG's naar de PS3

NIS America, onder andere bekend van de Atelier- en Disgaea-series, brengt komend jaar drie nieuwe RPGs met een Japans tintje naar Europa. Alle drie zullen exclusief voor PlayStation 3 verschijnen.

Legasista zal in augustus te downloaden zijn via PlayStation Network. In Legasista verken je met een team van drie personages de gewelven van de Ivy Tower. De game biedt random generated-dungeons en je kunt je personages volledig aanpassen; tot aan hun persoonlijkheid aan toe.

Legasista

In Mugen Souls leven zeven werelden vredelievend naast elkaar. Totdat 'The Undisputed Goddess' besluit alle zeven te overwinnen. Je kunt in de game overwonnen vijanden omzetten naar items en je eigen team samenstellen. Mugen Souls komt later dit jaar uit voor PlayStation 3.

Mugen Souls

De laatste, The Witch and the Hundred Knights, verschijnt in de winter. In de game speel je een heks die het moet opnemen tegen haar rivaal met een team van honderd 'minions'. In typische Overlord-stijl kun je ervoor kiezen zo gemeen te zijn als je zelf wil.

The Witch and the Hundred Knights

Ruim 7 miljoen belastingaangiftes binnen

Vlak voor de deadline van 1 april heeft de fiscus inmiddels 7,1 miljoen belastingaangiftes binnen. Bij de helft van de aangiften is gebruik gemaakt van de vooraf door de Belastingdienst ingevulde aangifte.

De fiscus heeft dat zaterdagochtend bekendgemaakt. Op de laatste dagen voor 1 april komen de meeste aangiften binnen, vrijdag waren dat er 400.000. De fiscus wacht nu nog op 500.000 aangiften.

Ruim 7 miljoen belastingaangiftes binnen
Ruim 7 miljoen belastingaangiftes binnen (Foto: ANP)

Verkleedpartijen met Dragon's Dogma

Plaats nu een pre-order voor Dragon's Dogma via de Capcom Store en je krijgt er gratis een Bobble Budd bij. Bobble Budds zijn simpele plastic poppen die je kunt aanpassen en uitrusten met accessoires.

Character customization is een belangrijk onderdeel van de game. Daarom wilde de uitgever de mensen die de game nu al bestellen ook customization buiten de game om geven.

De Bobble Budd komt met twee bladen vol met gezichtsuitdrukkingen die gewisseld kunnen worden en vier accessoires: een zwaard, een schild, een staf en een boog.

Dragon's Dogma Bobble Budd

'Alleen volledige afschaffing renteaftrek werkt'

De hypotheekrenteaftrek moet helemaal worden afschaft. Het beperken van de aftrek voor nieuwe gevallen, naar verluidt een van de opties die bij de onderhandelingen in het Catshuis op tafel liggen, is niet genoeg. Dat betoogde Marc Calon, voorzitter van de koepel van woningcorporaties Aedes, zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Als ervoor gekozen wordt om de aftrekbaarheid alleen toe te passen voor nieuwe gevallen, zijn politici 'helemaal dom bezig', aldus Calon. Het verschil tussen hen die al een huis hebben en hen die dat nog niet hebben blijft dan bestaan. Daarbij verwees hij naar een opgroeiende generatie, maar ook naar nieuwkomers uit het buitenland.

"Zet een stip op de horizon en bescherm niet alleen de rechten van de bezittenden en van de heersende klasse. Maak nieuwe systemen", gaf Calon de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV in het Catshuis mee.

Verlies Groupon veel groter dan gedacht

De Amerikaanse advertentiesite Groupon heeft een veel groter verlies geleden in het vierde kwartaal dan wat hij eerder had gerapporteerd. Ook de omzet pakte lager uit dan verwacht. Dat maakte de aanbiedingensite vrijdagavond laat bekend.

Groupon schrijft de tegenvallers toe aan kortingen op aanbiedingen die hoger zijn uitgevallen dan gedacht.

Het nettoverlies in het afgelopen kwartaal komt nu uit op 65,4 miljoen dollar, 22,6 miljoen dollar meer dan wat de onderneming in februari bekendmaakte. De omzet is met 14,3 miljoen dollar neerwaarts bijgesteld tot 492,2 miljoen dollar.

GroenLinks: Leers is onbetrouwbaar

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi noemt minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie) 'onbetrouwbaar'. Hij wil opheldering van de minister over diens uitlatingen in Trouw over de jonge Angolese asielzoeker Mauro.

Leers zegt in de krant dat Mauro heeft gejokt over zijn achternaam en geboortedatum en dat 'wie de boel belazert' geen verblijfsvergunning in Nederland kan krijgen.

Leers is verbaasd over de commotie rond zijn uitspraken. Volgens een woordvoerder is er niets nieuws gezegd, was al langer bekend dat Mauro heeft gelogen en heeft hij desondanks een tijdelijk studievisum gekregen. Met dat visum mag hij zijn studie gewoon afmaken.

Kim Feenstra heeft moeite met seksscènes

Kim Feenstra vond het erg onwennig om een seksscène te spelen. "Het was spannend en ik vond het moeilijk", vertelt het 26-jarige model aan Novum Nieuws. Feenstra ging uit de kleren voor haar acteerdebuut in een aflevering van de BNN-serie Van God Los die zondag wordt uitgezonden.

Feenstra, die al twee jaar getrouwd is met dj Michael Mendoza, vond het vooral gek om het bed te delen met een andere man. "Ik ben getrouwd en dan lig je daar toch met iemand anders." Hoewel het in het begin onwennig was, voelde de brunette zich steeds meer op haar gemak. "Iedereen heeft me erg geholpen."

Ze vond het wel spannend om de pikante scènes aan Michael te laten zien. "Toen de aflevering was afgelopen heeft hij een kwartier lang niets gezegd. Dus ik dacht dat hij het niks vond." Maar niets bleek minder waar. "Hij had bijna tranen in zijn ogen en zei: ik ben zo ontzettend trots op je."

Feenstra is niet bang voor kritiek op haar acteerdebuut. "Je kunt niet altijd schouderklopjes krijgen, anders groei je niet. Zonder wrijving geen glans en zonder tegenwind stijgt geen vlieger."

In Van God Los, gebaseerd op waar gebeurde misdaden, wordt elke aflevering een losstaand verhaal verteld door een andere cast en andere makers.

Indiaanse consultant voor Assassin's Creed III

De ontwikkelaars achter Assassin's Creed III vonden het een goed idee om een Indiaans hoofdpersoon te hebben in het nieuwe deel uit de serie. Voor die reden hebben ze ook een Indiaanse consultant ingehuurd.

De ontwikkelaar neemt het hoofdpersonage en zijn afkomst namelijk serieus en wil de ontwikkeling daarvan wel goed doen. Zo is het vechtsysteem overhoop gehaald omdat twee wapens tegelijkertijd gebruiken heel normaal was in die tijd. Naast het aanpassen van het vechtsysteem wil de ontwikkelaar ook het rensysteem aanpassen. Op deze manier moet het spel nog soepeler worden en kunnen spelers makkelijk iemand vermoorden en weer vlug weg zijn.

Assassin's Creed III komt 31 oktober uit voor PS3, Xbox 360 en Windows. Er is ook een Wii U-versie in de maak.

Microsoft reageert op creditcardgegevens-verhaal

Een Amerikaanse universiteit heeft aangegeven dat 'refurbished' Xbox 360-consoles nog creditcardgegevens bevatten van oude eigenaren. Microsoft heeft nu gereageerd op het verhaal en vindt dit onwaarschijnlijk.

Microsoft geeft aan dat de creditcardgegevens namelijk niet lokaal op de Xbox opgeslagen worden waardoor het onwaarschijnlijk is dat de methode die de universiteit beschrijft mogelijk is. Daarnaast heeft Microsoft verschillende processen waarbij de console volledig leeggehaald wordt van gebruikersdata want ze hebben veiligheid en privacy hoog in het vaandel staan.

Microsoft heeft ondertussen de bewuste console en de gegevens hoe en wat al aan de universiteit opgevraagd om onderzoek te doen naar de claim. De universiteit heeft nog niks opgestuurd naar Microsoft of bekendgemaakt aan het bedrijf hoe ze het precies hebben gedaan.

“We are conducting a thorough investigation into the researchers’ claims. We have requested information that will allow us to investigate the console in question and have still not received the information needed to replicate the researchers’ claims."

“Xbox is not designed to store credit card data locally on the console, and as such seems unlikely credit card data was recovered by the method described. Additionally, when Microsoft refurbishes used consoles we have processes in place to wipe the local hard drives of any other user data. We can assure Xbox owners we take the privacy and security of their personal data very seriously.”

All Stars 2: Old Stars

De Swift Boys komen in All Stars 2: Old Stars weer bij elkaar voor het huwelijk van Bram (Danny de Munk) in Barcelona. Veertien jaar na de eerste film zijn ze een tikkie ouder, wat minder gespierd en zien ze elkaar niet meer zo vaak als voorheen. Na honderden telefoontjes besluiten ze met zijn allen naar Barcolona af te reizen en het huwelijk te combineren met een trainingskamp. Deze reis kan natuurlijk niet goed verlopen.

Ronaldo: "Nog niet op mijn best"

Cristiano Ronaldo verwacht in de komende jaren een stijgende lijn te blijven volgen. Naar eigen zeggen kan hij nog beter dan de voorbije periode. De Portugese vedette speelt sinds 2009 voor Real Madrid.

Hij maakte de transfersom van 94 miljoen euro waar door tot dusver al 161 keer te scoren in 162 duels. De aanvaller vindt echter nog steeds dat het beter kan. "In de komende drie jaar hoop ik nog verder door te groeien", verklaarde hij aan TVI.

"Ik ben nog niet op mijn best. Mijn huidige prestaties zijn alleen maar relatief. Volgend jaar kan ik mentaal weer een grote rol spelen en kom ik misschien minder tot scoren." Ronaldo stelt dat zijn prestaties niet louter te danken zijn aan geluk. "Ik heb er zelf keihard voor gewerkt om te komen waar ik nu ben. Het gaat om je inspanning, je vastberadenheid en een klein beetje geluk."

Langeveld: "Nieuwe finale Vlaanderen ligt mij wel"

Sebastian Langeveld was vorig jaar op het ‘oude’ parcours van de Ronde van Vlaanderen de beste Nederlander met de vijfde plaats. Na verkenning van de nieuwe finale met driemaal de Oude Kwaremont en de Paterberg kwam de renner van GreenEdge tot de conclusie dat die loeizwaar is.

"De hele wedstrijd is anders", zei Langeveld, winnaar van Omloop het Nieuwsblad van 2011, tegen Telesport. "Omdat er voor de eerste keer op dit parcours wordt gereden, zullen velen de kat uit de boom kijken. Er heerst een zekere angst voor de zware finale. Ik ben benieuwd of dat een verlammend effect op de koers zal hebben."

"Anderzijds zijn de wegen zo smal dat je vanaf de eerste klimmen, de Taaienberg en Eikenberg, wel van voren móét rijden. Over het algemeen kom ik altijd het best tot mijn recht in afvalkoersen. Het uithoudingsvermogen is juist een van mijn sterke punten. Dus op het eerste oog moet dit parcours me misschien beter liggen. Al zou dit betekenen dat de twee absolute topfavorieten, Tom Boonen en Fabian Cancellara, hier ook het beste tot hun recht komen."

Boeljon en Schreefsel in middenmoot bij eerste major

De Nederlandse golf-speelsters Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefsel zijn na twee rondes bij het Kraft Nabisco Championship te vinden in de middenmoot. De dames staan bij de eerste major voor vrouwen van dit jaar op de gedeelde 59e plaats.

Tot nu toe kwamen Boeljon en Schreefsel tot 147 slagen en staan daarmee drie boven par. Leider na twee dagen is de Taiwanese Tsen Yani. Zij heeft tot nu toe 136 slagen nodig gehad.

Krul: "Geen beter seizoen kunnen wensen"

Tim Krul is dit seizoen de eerste doelman bij Newcastle United. Hij krijgt wekelijks lovende kritieken voor zijn optredens. De sluitpost is erg dankbaar voor de kans die hij kreeg. "De week voor het seizoen begon belde de trainer mij dat ik voorlopig de voorkeur zou krijgen onder de lat", zei Krul tegen Daily Mail

"Ik kreeg de kans om me te bewijzen in het eerste elftal. Daar ben ik dankbaar voor en ik had me geen beter seizoen kunnen wensen". De 23-jarige Nederlander maakt een uitstekend seizoen door bij Newcastle en ook zijn werkgever presteert boven verwachting. "De aanvankelijke doelstelling was eindigen in de top tien, maar vanaf de tweede week van het seizoen hebben we bij de beste zeven ploegen in de competitie gestaan. We doen het vooralsnog voortreffelijk."

The Magpies staan op dit moment op de zesde plaats in de Premier League. Met nog acht wedstrijden op het programma staat de ploeg acht punten boven Liverpool en presteert Chelsea slechts op doelsaldo beter. De vierde plek, die recht geeft op het spelen van de voorrondes van de Champions League, is met vijf punten meer dan Newcastle in het bezit van Tottenham Hotspur.

Duitse ambtenaren krijgen 6,3 procent meer

De 2 miljoen ambtenaren bij de landelijke overheid en de gemeenten in Duitsland krijgen de komende 2 jaar een salarisverhoging van in totaal 6,3 procent. Daarover zijn de werkgevers en de vakbond Verdi het in de nacht van vrijdag op zaterdag eens geworden. Stakingsacties lijken daarmee van de baan.

De ambtenaren krijgen met terugwerkende kracht per 1 maart 2012 een salarisverhoging van 3,5 procent. In januari komt daar 1,4 procent bij en in augustus 2013 nog eens hetzelfde percentage. Jonge ambtenaren die een opleiding volgen, krijgen een hogere vergoeding en worden na één jaar proeftijd voor onbepaalde tijd in dienst genomen.

Weer problemen bij alarmnummer 112

Het alarmnummer 112 is zaterdagochtend in delen van het land onbereikbaar. Het gaat in ieder geval om de regio Brabant-Noord, maar het probleem kan volgens de politie daar ook landelijk optreden. Eerder deze week was het nummer 's nachts enige tijd onbereikbaar. Hoe laat de storing zaterdag ontstond is niet duidelijk.

Als het nummer onbereikbaar is, adviseert het korps om de politie te bellen op 0900-8844. Dat nummer is normaal gesproken alleen voor niet-spoedeisende gevallen.

De storing in de nacht van dinsdag op woensdag was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden. KPN begon na de storing een onderzoek om herhaling te voorkomen.

'Leers wil Mauro terugsturen na afloop visum'

Als zijn studievisum afloopt, moet de voormalige asielzoeker Mauro terug naar Angola. Dat vindt minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA), schrijft dagblad Trouw zaterdag. "Mauro heeft gejokt en niet zo'n beetje ook", aldus de minister, die deze week in het Afrikaanse land was. Het studievisum van Mauro is geldig tot september.

"Ik verwelkom mensen die een bijdrage leveren aan onze samenleving, maar wie de boel belazert, kan niet blijven", zo gaat de minister verder. Mauro zou bij zijn asielaanvraag een andere achternaam hebben opgegeven. Ook zijn geboortedatum zou niet in orde zijn.

De kwestie-Mauro leidde vorig jaar tot veel ophef in politiek Den Haag. Vooral binnen het CDA legde de kwestie verdeeldheid bloot. De Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan gingen slechts met veel moeite akkoord met de oplossing om Mauro een studievisum te verlenen, in plaats van een verblijfsvergunning.

Een uitzending van het televisieprogramma Pauw en Witteman met Mauro en CDA-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker werd deze week bekroond met een prijs voor het beste Nederlandstalige interview.

Boonen: "Wil alleen mezelf kloppen"

Tom Boonen zal morgen weer als topfavoriet aan het vertrek staan bij de Ronde van Vlaanderen. De Belg, winnaar in 2005 en 2006, won vorige week al de E3 Prijs en Gent – Wevelgem en lijkt dus klaar voor een nieuwe zege.

"Ik weet dat ik kan terugvallen op een sterke ploeg", zei Boonen op een persconferentie. "Ik ga er nog altijd heel hard in op. We hebben ook een hele goeie ploeg, al is dat geen garantie op succes. Ik ben sowieso geen zenuwachtig type. Dat ben ik nog minder nu ik weet dat ik kan terugvallen op mijn ploeg."

"De rivaliteit tussen Cancellara en mij is enkel een item in de pers. Ik reed nog nooit om iemand te kloppen. Ik wil enkel mezelf kloppen. Ook zondag", aldus Boonen over de rivaliteit met de Zwitserse winnaar van 2010, die ook morgen de grootste concurrent zal zijn van de renner van Omega Pharma-Quick Step.

Wouters rekende op grotere uitslag

Jan Wouters is na de competitiezege op Excelsior (3-2) van vrijdagavond gematigd tevreden over zijn ploeg FC Utrecht. De oefenmeester is lovend over de inzet van de jonge spelers. Volgens Wouters had Utrecht de wedstrijd al vroeg in de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen.

"Het eerste kwartier kunnen we al op een 3-0 voorsprong komen", zei de hoofdtrainer tegen Eredivisie Live. "Als je jezelf dan beloont, dan win je zo'n wedstrijd met 4- of 5-0." Excelsior kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong in Stadion de Galgenwaard. "Na die 1-1 waren we toch wat van slag. Tot aan dat moment vond ik dat we goed speelden, met geduld en met veel kansen. In de tweede helft gingen we daarmee door, maar breekt Excelsior één keer door en maakt de 1-2."

De coach spreekt van een belangrijke rol van het publiek in de prestaties van de Utrechters. "Vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben. Als het publiek begint de morren, heeft dat zijn weerslag op de jongens, daar hebben ze moeite mee. Dat we de wedstrijd - met al die jonge jongens - toch nog winnen, vind ik alleen maar een groot compliment waard."

China blokkeert sites na coupgeruchten

Geruchten over een ophanden zijnde coup hebben in China geleid tot de sluiting van zestien websites en de blokkade van twee sociale medianetwerken. Ook zijn zes mensen gearresteerd en is een onbekend aantal mensen ondervraagd.

Op de websites en twee Twitter-achtige diensten doken volgens staatspersbureau Xinhua berichten op over militaire voertuigen die de hoofdstad zouden binnenrijden. "Er gaat iets mis in Beijing", zo werd daarin geconcludeerd.

De actie, die vrijdagavond laat werd aangekondigd door verschillende staatsmedia, onderstreept de vrees van de autoriteiten voor de groeiende toegang tot internet van de Chinese bevolking en de gretigheid waarmee Chinezen, ondanks de censuur en mogelijke straffen, de politiek bespreken.

De twee sociale medianetwerken die getroffen zijn door de maatregelen hebben elk meer dan driehonderd miljoen gebruikers. Voor het 'reinigen' van de sites hebben de sites drie dagen uitgetrokken.

In China woedt momenteel de ergste politieke crisis in jaren. De machthebbers zijn druk bezig om de nalatenschap van Bo Xilai uit te wissen, het politieke kopstuk dat eerder deze maand werd ontslagen als partijchef van de stad Chongqing. Later dit jaar moet een strak geregisseerde machtsoverdracht aan de top van de partij en de staat plaatsvinden.

'Utrechtse Gay Alert werkt prima'

Het Utrechtse Gay Alert, dat werd ingesteld na een reeks incidenten waarbij homo’s in de Domstad stelselmatig werden getreiterd, werkt goed. Dat stelt burgemeester Aleid Wolfsen in een interview met de Gay Krant.

 "Door het Gay Alert zijn we er heel snel bij als er iets speelt", stelt de burgemeester. "Het is al een paar keer gelukt om daders in de kraag te grijpen. Het systeem is zeer bewerkelijk, maar de moeite meer dan waard."

Het Gay Alert is een speciaal meldpunt dat homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders kunnen bellen als ze vanwege hun seksuele voorkeur worden gepest of geïntimideerd.

Canada wil voorkomen dat spookschip aanspoelt

Canada wil voorkomen dat een Japans spookschip dat tijdens de tsunami vorig jaar de oceaan op werd gesleurd aanspoelt. Dat zei het Ministerie van Transport zaterdagmorgen.

Het ministerie houdt het schip scherp in de gaten en zal private partijen niet belemmeren als ze het schip weg willen slepen. Het onbemande schip drijft nu 1500 kilometer ten noorden van Vancouver.

Er drijft nog veel meer puin in de oceaan als gevolg van de tsunami, in totaal 5 miljoen ton. Veel daarvan is inmiddels gezonken, maar een aanzienlijk deel is nog op drift.

'IGZ reageert laks op klachten'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) reageert laks als patiënten een klacht indienen over hun behandeling. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag, die inzage kreeg in een zwartboek met honderden klachten die zijn binnengekomen bij een meldpunt van de Nationale Ombudsman en het consumentenprogramma TROS Radar.

In het zwartboek zijn 334 klachten terechtgekomen. Daaruit zou blijken dat de inspectie patiënten vaak niet serieus neemt, te weinig doet met ernstige meldingen en erg langzaam werkt. "Jaarlijks dient ze minder dan twintig klachten in bij het tuchtcollege. Een onverklaarbaar laag aantal", constateert Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer.

Het meldpunt voor klachten over de IGZ werd in januari ingesteld. Aanleiding was een vernietigend rapport van Brenninkmeijer over de zaak van baby Jelmer, die in 2007 geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapt raakte na een operatie in het UMCB. De inspectie erkende dat ze ernstige fouten heeft gemaakt in de slepende zaak.

Hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam Johan Legemaate relativeert in de krant de klachten enigszins. De inspectie moet volgens hem vooral toezicht houden op het systeem als geheel. Omdat daardoor patiënten in de kou blijven staan, pleit hij voor een onafhankelijke instantie voor individuele klachten.

TROS Radar besteedt maandagavond aandacht aan de zaak. Het opgestelde zwartboek wordt in de uitzending aangeboden aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD).

Positief advies over publicatie vogelgriepstudie

Een artikel van onderzoekers van Erasmus MC in Rotterdam naar het vogelgriepvirus kan binnenkort mogelijk toch verschijnen. Na enkele aanpassingen heeft een Amerikaanse adviesinstantie een eerder negatief advies over publicatie ingetrokken. De Rotterdamse onderzoekers creëerden een dodelijke variant van het H5N1-virus.

Al in december werd duidelijk dat de virologen hun artikel zouden aanpassen. Dat was het negatieve advies van de National Science Advisory Board on Biosecurity (NSABB), die oordeelde dat de gegevens misbruikt konden worden. Terroristen zouden met het artikel gemakkelijker een dodelijke variant van het vogelgriepvirus kunnen maken.

Wat de aanpassingen precies zijn, is niet bekendgemaakt. Het gevaar dat de informatie bruikbaar is voor kwaadwillenden is weliswaar niet helemaal geweken, aldus de NSABB, maar het belang van het artikel in de bestrijding van een wereldwijde uitbraak van een dodelijk griepvirus geeft de doorslag om toch akkoord te gaan.

Een definitief besluit over het artikel wordt genomen door de Amerikaanse regering. Als ook die akkoord gaat, kan de publicatie verschijnen in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Ajax legt Van Rhijn tot 2015 vast

Ricardo van Rhijn zal nog tot de zomer van 2015 bij Ajax spelen. De regerend landskampioen en de verdediger zijn volgens zijn zaakwaarnemer Sören Lerby een nieuw driejarig contract overeengekomen.

Van Rhijn maakte dit seizoen als vervanger van Gregory van der Wiel zijn debuut in de verdediging van de Amsterdammers. Hij liet daarbij een sterke indruk achter, waardoor ook de interesse bij andere clubs aanwakkerde. Van Rhijn gaf echter aan dat zijn hart bij Ajax ligt en besloot dus bij te tekenen.

Djokovic weer naar finale Miami

De finale van het ATP Master Series-toernooi van Miami zal zondag gaan tussen Andy Murray en Novak Djokovic. Djokovic, de nummer één van de wereld, kende weinig moeite met de als 21e geplaatste Juan Monaco; 6-0 en 7-6 (5).

Vooral in de eerste set was de Serviër oppermachtig, terwijl hij in de tweede set de teugels wat liet vieren. Hij sloeg vervolgens toe in de tiebreak en plaatste zich voor de vierde keer voor de finale . In de finale staat hij dus tegenover Andy Murray, die vanwege de opgave van Rafael Nadal zonder te spelen de finale bereikte.

Bulykin: ''Kampioen en clubtopscorer''

Dmitry Bulykin begint waarschijnlijk zondag tegen Heracles Almelo net als tegen PSV op de bank bij Ajax. De Rus gelooft nog in de landstitel, als z'n team geconcentreerd blijft. "De kans op het kampioenschap zit nu wel bij iedereen in het hoofd", zei Bulykin op de officiële website van Ajax.

"Als ik bij een speler bespeur, dat hij er niet aan denkt dat duw ik hem weer in de goede richting dat hij weer denkt aan het kampioenschap. Ik denk er elke week aan. Je hebt alles nodig om de titel te bereiken. Alles kan gebeuren in deze competitie'', beseft ook Bulykin.

"Sta je eerst dertien punten voor en nu nog maar eentje. Of in ons geval: eerst elf punten achter en nu een voorname titelkandidaat. Dat zie je alleen hier. In Spanje gebeurt het niet dat je tien punten op rij verliest. Maar deze Nederlandse competitie met veel jonge spelers is leuk. De lage gemiddelde leeftijd is misschien ook wel de reden dat het zo wisselvallig is. Maar het is nooit maar één reden. Net zoals je verliest: het is nooit door één fout. Het is een combinatie van factoren."

Bulykin gelooft in de titel. "Ik weet zeker: Als we zo blijven spelen en elke wedstrijd geconcentreerd blijven, dan zijn we straks begin mei kampioen. AZ zal nog punten verspelen, zij speelden eerst in de beker en nu nog in de Europa League. Al die extra inspanningen gaan op een gegeven moment hun tol eisen", aldus Bulykin.

Behalve de titel heeft Bulykin ook nog een persoonlijke amibitie: de titel clubtopscorer. "Ik maak geen kans meer om topschutter van de Eredivisie te worden. Maar wel van Ajax. Dat zal ik mooi vinden."

'VS doen beklag om behandeling ambassadeur Moskou'

De Verenigde Staten hebben bij de Russische regering hun beklag gedaan over de bejegening van de Amerikaanse ambassadeur in Moskou. Dat heeft een anonieme medewerker van het Witte Huis vrijdag gezegd. De Amerikaanse regering zou zich zorgen maken om de veiligheid van haar vertegenwoordiger Michael McFaul.

Het Witte Huis kwam in het geweer na een reeks van anti-Amerikaanse uitlatingen aan het adres van de ambassadeur in Moskou. Directe aanleiding voor de klacht is McFauls vermoeden dat hij wordt geschaduwd.

McFaul tweette donderdag dat hij voortdurend op de voet wordt gevolgd door een ploeg van televisiezender NTV, die in handen is van het Kremlin. Ook koestert hij de verdenking dat zijn telefoon- en e-mailverkeer wordt onderschept.


'VS doen beklag om behandeling ambassadeur Moskou' (Foto: Novum)

Ministerie schorst consultant wegens fraudezaak GVB

Het ministerie van Infrastructuur heeft een vrouw buiten functie gesteld die mogelijk betrokken is bij fraude bij de Amsterdamse stadsvervoerder GVB. Ze werkte sinds begin deze maand in opdracht van het ministerie aan de toegankelijkheid van het OV-chipkaartsysteem voor mensen met een beperking.

Zolang het onderzoek van de GVB naar de fraudezaak loopt heeft het ministerie het contract met de vrouw opgeschort.

Bij het GVB zou voor miljoenen euro's aan fraude zijn gepleegd, schreef De Telegraaf donderdag. Een aantal GVB'ers zou zich verrijkt hebben ten koste van het bedrijf. Onder meer directieleden Adrie Bolier en Pieter Schotte zouden bij de zaak betrokken zijn. De fraude zou draaien rond de OV-chipkaart.

De gemeente, die honderd procent van de aandelen bezit, heeft het GVB om opheldering gevraagd.

'Voormalig KGB-chef pleegde zelfmoord'

Het voormalig hoofd van de Sovjet-inlichtingendienst KGB Leonid Sjebarsjin heeft zelfmoord gepleegd. Dat is de voorlopige slotsom van het onderzoekscomité dat vrijdag, na de vondst van Sjebarsjins lijk, de toedracht van zijn dood heeft onderzocht.

De 77-jarige Sjebarsjin werd vrijdag levenloos aangetroffen in zijn Moskouse appartement. Naast zijn ontzielde lichaam lag volgens de onderzoekers een vuurwapen.

Sjebarsjin leidde tijdens de mislukte staatsgreep in 1991 een dag lang de KGB. Hij verving op 22 augustus Vladimir Krioetsjkov, een van de coupplegers die Gorbatsjovs hervormingen wilden terugdraaien, in die functie. Daarvoor was hij hoofd van de buitenlandafdeling van de beruchte inlichtingendienst van de Sovjet-Unie.

VS keuren sancties tegen Iran alsnog goed

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag een aantal sancties tegen Iran goedgekeurd. De sancties maakten deel uit van een grotere wet die in december al werd aangenomen.

De sancties waren echter nog niet goedgekeurd, omdat de VS eerst wilden weten of de markt het afknijpen van Iraanse olie kon opvangen. Daarnaast wilden sommige Amerikaanse functionarissen weten of de sancties geen stijging van de olieprijs zouden veroorzaken. Obama had tot vandaag om te bepalen of de sancties zouden worden aangenomen.

Obama zei zijn besluit te baseren op onder meer de stand van de wereldeconomie, de extra olievoorraden die beschikbaar zijn en de verhoogde productie van enkele landen.

De sancties, die overigens pas in juni in werking treden, zijn gericht tegen buitenlandse financiële instanties die zaken doen met de Iraanse centrale bank. Als deze bedrijven ook in de VS actief zijn mogen ze vanaf juni geen Iraanse olie meer kopen of verkopen.

Om bondgenoten, zoals Japan en Zuid-Korea, die olie van Iran kopen niet tegen het hoofd te stoten maken de VS uitzonderingen voor landen die de laatste maanden hun afname van Iraanse olie al hebben teruggeschroefd.


VS keuren sancties tegen Iran alsnog goed (Foto: Novum)

Projectleider CERN stapt op

Het hoofd van het onderzoeksteam dat vorig jaar zei dat neutrinodeeltjes zich mogelijk sneller dan het licht voortbewogen heeft ontslag genomen. Andere wetenschappers van een onderzoeksteam genaamd ICARUS trokken de resultaten van de wetenschappers van onderzoeksinstituut CERN eerder deze maand in twijfel.

Het gaat om natuurkundige Antonio Ereditato, die het experiment bij CERN leidde. In september deelden hij en zijn team de schokkende resultaten van een experiment waarbij neutrinodeeltjes door een ondergrondse tunnel werden afgevuurd van CERN in Zwitserland naar een laboratorium in Italië.

De wetenschappers van CERN zeiden vorig jaar zelf al hun twijfels te hebben bij de resultaten. Ze riepen andere wetenschappers op hun resultaten te controleren op mogelijke fouten, omdat volgens de relativiteitstheorie van Albert Einstein niets zich sneller kan voortbewegen dan het licht.

CERN maakte in februari bekend dat de wetenschappers mogelijk een fout hadden gevonden in de meetapparatuur, en dat deze fout de verbazingwekkende resultaten wellicht had veroorzaakt.

De leden van ICARUS voerden eerder deze maand een experiment uit waarbij ook de snelheid van neutrinodeeltjes werd gemeten. Die deeltjes bewogen zich voort met dezelfde snelheid als het licht, maar niet sneller dan dat.

De leden van OPERA, ICARUS en twee andere teams gaan in mei opnieuw experimenten uitvoeren bij CERN om de zaak voor eens en voor altijd op te helderen.


Projectleider CERN stapt op (Foto: Novum)

Alarm bij advocatenkantoor om verdacht pakketje

Een advocatenkantoor in Bleiswijk heeft vrijdag aan het einde van de middag alarm geslagen, nadat er een verdacht pakketje werd bezorgd. Het kantoor, woningen, winkels en een kinderdagverblijf binnen een straal van vijfhonderd meter werden ontruimd. Onderzoek wees uit dat het pakje ongevaarlijk was, zegt een politiewoordvoerder.

Het pakketje werd door een bezorger afgeleverd. Waarom de medewerkers van het kantoor aan de Dorpsstraat het nodig vonden de politie te bellen is onduidelijk. De Rotterdamse politie wil in het belang van het onderzoek niet te veel zeggen over de inhoud van het pakje en wat het verdacht maakte.

In de winkelstraat waren vanwege koopavond veel mensen aanwezig. Het kantoor werd onderzocht door bomexperts van de politie en door een politiehond. Een kleine twee uur na de eerste melding werd de omgeving vrijgegeven.

De politie weet nog niet wie de afzender is. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Familieweekend in duigen voor zieke Marco Borsato

Marco Borsato heeft een weekendje weg met zijn gezin aan zich voorbij moeten laten gaan. De 45-jarige zanger is nog altijd niet hersteld van de griep die hem nu al twee weken parten speelt.

Borsato zou met zijn gezin en het team van The Voice Kids afreizen naar Disneyland Parijs, om de twintigste verjaardag van het pretpark te vieren. "Hele gezin onderweg naar Disneyland Parijs en ik nog ziek thuis", liet hij vrijdag weten via Twitter.

De zanger liet twee weken geleden weten 'zwaar de griep' te hebben. Vorige week was hij wel aanwezig bij de finale van The Voice Kids, maar dook bij thuiskomst direct weer 'doodziek' in bed.

Eerste afbeelding uit romcom Jewtopia

Wacht met het roepen van mazzeltov. De foto hieronder is slechts één van de vijf oefen huwelijken van de plichtmatige Adam Lipschitz (Joel David Moore) en zijn onbeschofte verloofde in de film Jewtopia.

Jewtopia is gebaseerd op een scenario van Sam Wolfson en Bryan Fogel. De film beleefd haar première op het film festival van Newport Beach op 26 april. In de film zien we de lotgevallen van Adam en zijn niet Joodse vriend Christian (Ivan Sergei) die hem om hulp vraagt om het Joodse meisje van zijn dromen (Jennifer Love Hewitt) te versieren. Bemoeizuchtige familieleden en vrienden maken het allemaal nog moeilijker dan het al is. In de film zien we een bonte stoet aan bekende gezichten voorbijkomen zoals Rita Wilson, Tom Arnold, Jon Lovitz, Peter Stormare, Camryn Manheim en Wendie Malick.

"Bijna elke persoon die ik in gedachten had, speelt een rol in mijn film," aldus regisseur Bryan Fogel. "We gingen het eerst naar Rita Wilson. Ze zei ‘Ik denk dat deze film de potentie heeft om een nieuwe [My Big Fat] Greek Wedding” - de succesvolle film uit 2002, die Wilson met echtgenoot Tom Hanks produceerde - te worden. Je hoefde geen Griek te zijn om te kunnen denken ‘Dat is mijn familie’. Jewtopia is op dezelfde manier universeel."

Op onderstaande foto van links naar rechts:
Jon Lovitz, Rachel G. Fox, Rita Wilson, Joel David Moore, Jamie-Lynn Sigler, Camryn Manheim en Tom Arnold.

 Jewtopia
Jewtopia binnenkort ook op het witte doek te zien. (foto: InsideMovies)

Zes featurettes voor Wrath Of The Titans

Sinds gisteren draait Wrath Of The Titans in de bioscoop. Zoals je van Jonathan Liebesman gewend bent, zit de film weer barstensvol met visuele effecten.

Wrath Of The Titans speelt zich tien jaar na de Clash Of The Titans af. Perseus (Sam Worthington) is visser geworden en heeft een tien jaar oude zoon. De strijd tussen de Goden en de Titanen gaat ondertussen gewoon door. Door het afnemende geloof van de mensheid beginnen de Goden hun krachten te verliezen waardoor de leider van de Titanen, Kronos, weet te ontsnappen. Kronos is de vader van Zeus (Liam Neeson), Hades (Ralph Fiennes) en Poseidon (Danny Huston) die hem opsloten in de Tartarus. Als Ares ook nog eens overloopt en Zeus wordt ontvoert, moet Perseus wederom de strijd aangaan om de mensheid te redden.

Ter promotie van de film verschenen een aantal featurettes over de monsters in de nieuwe film. Het laatste filmpje is een tien minuten duren de special over de effecten in de film.

Kijk hieronder voor een introductie van

De Makhai

De Chimera

Kronos

De Cyclops

De Minotaur

De Special Effects

Voor een recensie van de film kan je hier klikken.

Trailer House at the End of the Street

Er is een veelbelovende trailer verschenen voor de horrorfilm House at the End of the Street. De film is geregisseerd door Mark Tonderai, die eerder naam maakte in het undergroundcircuit met films als Uncut Funk, Dog Eat Dog en Hush.

In House at the End of the Street wil een gescheiden moeder een nieuwe start maken door met haar dochter te verhuizen naar een nieuwe woning. Al snel ontdekken ze dat een jong meisje haar ouders heeft vermoord in het huis. Als de dochter dan ook nog eens bevriend raakt met de enige overgebleven zoon van het afgeslachte gezin, komen ze er achter dat het verhaal nog niet is afgelopen.

De film is gebaseerd op een verhaal van Jonathan Mostow, wat door David Loucka tot een scenario verwerkt. Jennifer Lawrence, Elisabeth Shue en Max Thieriot spelen de belangrijkste rollen in House at the End of the Street, die vanaf 21 september in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien. Jennifer Lawrence is momenteel op het witte doek te zien in The Hunger Games.

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 29

Helmond Sport heeft vrijdag goede zaken gedaan in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning was op bezoek bij Emmen met 1-0 te sterk. Erik Quekel maakte na een half uur het enige doelpunt. Kort na de pauze moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder na een rode kaart voor Arsenio Halfhuid.

Voor Helmond was het de vijfde overwinning op rij in de vierde periode, terwijl concurrenten Willem II en MVV belangrijke punten lieten liggen in de strijd om de periodetitel. Willem II speelde met 1-1 gelijk bij FC Oss. Hans Mulder opende nog wel de score, maar een eigen doelpunt van Marc Höcher leverde de thuisploeg een punt op.

MVV kwam tegen AGOVV op achterstand door een treffer van Mike van der Kooy, dankzij Tom Van Hyfte werd het tien minuten voor tijd gelijk. De Apeldoornse formatie speelde bijna het hele duel met tien man na een rode kaart voor René Oosterhof.

Go Ahead Eagles sloot een bewogen week af met een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. Xander Houtkoop opende na een kwartier de score voor de thuisploeg, Ralf Seuntjens bezorgde de Brabanders in de tachtigste minuut een punt.

Bij de ploeg uit Deventer zat assistent Michel Boerebach als eindverantwoordelijke op de bank. Hij maakt maandag plaats voor Jimmy Calderwood, die Joop Gall opvolgt. Het duel tussen de Eagles en Den Bosch zou eerst niet gespeeld worden vanwege een politieactie, maar de rechter verbood een staking.

De top drie van de Eerste Divisie, FC Zwolle, Sparta en FC Eindhoven, kwam vrijdag niet in actie.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FC Oss Willem II 1-1
AGOVV Apeldoorn MVV Maastricht 1-1
FC Emmen Helmond Sport 0-1
FC Volendam Almere City FC 3-1
Go Ahead Eagles FC Den Bosch 1-1
Fortuna Sittard SC Veendam 1-0
SC Cambuur FC Zwolle 1/4
Sparta Rotterdam Telstar 1/4
FC Eindhoven FC Dordrecht 2/4


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 FC Zwolle 28 19 5 4 62 63 - 28
2 Sparta Rotterdam 28 16 5 7 53 49 - 27
3 FC Eindhoven 28 15 8 5 53 44 - 25
4 Helmond Sport 29 15 7 7 52 54 - 45
5 FC Den Bosch 29 13 9 7 48 46 - 24
6 SC Cambuur 28 13 7 8 46 58 - 37
7 Willem II 29 13 6 10 45 52 - 38
8 MVV Maastricht 29 12 8 9 44 53 - 49
9 Fortuna Sittard 29 12 7 10 43 54 - 43
10 FC Dordrecht 28 10 11 7 41 42 - 50
11 FC Volendam 29 11 5 13 38 46 - 49
12 Go Ahead Eagles 29 10 7 12 37 55 - 52
13 Almere City FC 29 10 6 13 36 48 - 53
14 FC Oss 29 10 5 14 35 51 - 63
15 Telstar 28 7 3 18 24 37 - 62
16 SC Veendam 29 4 7 18 19 38 - 60
17 AGOVV Apeldoorn 29 5 4 20 19 33 - 75
18 FC Emmen 29 6 4 19 16 22 - 65


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Jack Tuyp FC Volendam 19
2 Nassir Maachi FC Zwolle 17
= Erik Quekel Helmond Sport 17
4 Jeremy Bokila Sparta Rotterdam 14


Programma

Datum Thuis Uit
6/4 FC Dordrecht AGOVV Apeldoorn
6/4 FC Den Bosch FC Eindhoven
6/4 Willem II Fortuna Sittard
6/4 FC Zwolle FC Emmen
6/4 MVV Maastricht Sparta Rotterdam
6/4 SC Veendam SC Cambuur
6/4 Telstar FC Oss
6/4 Helmond Sport FC Volendam
6/4 Almere City FC Go Ahead Eagles

Zipper Interactive is dichtgeritst door Sony

Zipper Interactive, de ontwikkelaar van de SOCOM-serie en de Vita-game Unit 13 is gesloten, heeft Sony bevestigd. Sony zegt dat Zipper-titels MAG, Unit 13 en SOCOM 4 nog wel ondersteund zullen worden. Volgens Sony is de studio gesloten als 'een resultaat van een normale cyclus van resource-verschuiving'.

De volledige statement van Sony luidt: "Sony Computer Entertainment can confirm the closure of Zipper Interactive, a Seattle-based internal game development studio that has been part of the global development operation of Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCE WWS)."

"The closure is a result of a normal cycle of resource re-alignment within SCE WWS. Zipper has completed all work associated with its most recent project, Unit 13 for PlayStation Vita. Zipper titles MAG, SOCOM 4 and Unit 13 will continue to be supported, including the new Daily Challenges in Unit 13."

[Bundesliga] Dortmund geeft zege weg tegen Stuttgart

Borussia Dortmund is vrijdag in eigen huis tegen puntverlies aangelopen in de Bundesliga. De koploper speelde in een spectaculair duel met 4-4 gelijk tegen Stuttgart. Dortmund leek aanvankelijk af te stevenen op een eenvoudige overwinning door doelpunten van Shinji Kagawa en Jakub Blaszczykowski.

De bezoekers kwamen twintig minuten voor tijd toch terug dankzij Vedad Ibisevic, waarna twee treffers van Julian Schieber de score volledig ombogen. De formatie van trainer Jürgen Klopp liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam via Mats Hummels en Ivan Perisic in de slotfase opnieuw op voorsprong.

Christian Gentner stak in blessuretijd alsnog een stokje voor een zege van Dortmund, dat 63 punten uit 28 duels heeft. Bayern München, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, volgt op zes punten. Stuttgart blijft zevende.


Dortmund geeft zege weg tegen Stuttgart (Foto: Novum)

Japan heropent drie dorpen rondom Fukushima

Japan gaat een gebied net binnen de evacuatiezone rondom de kerncentrale Fukushima Dai-ichi deels heropenen. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer sinds de kernramp een jaar geleden dat het gebied weer mag worden betreden.

De evacuatiezone, die een gebied van twintig kilometer rondom de centrale beslaat, blijft grotendeels intact. De Japanse regering gaat de evacuatiezone echter in drie categoriën indelen, afhankelijk van het stralingsniveau. De ongeveer zestienduizend inwoners van drie plaatsen kunnen daardoor binnenkort een bezoek aan hun huis brengen. Ze kunnen echter niet in hun huis blijven en sommigen zullen zelfs beschermende kleding moeten dragen.

De inwoners van Kawauchi en Tamura mogen zondag naar huis en mensen wier huizen in Minamisoma staan kunnen half april hun huis bezoeken. Delen van de stadjes blijven verboden gebied vanwege te hoge stralingsniveau's. Over acht steden, die ook in het gebied staan waar een laag stralingsniveau is gemeten, is nog geen besluit genomen.

Het is overigens nog maar de vraag of veel bewoners al direct terugkeren. Velen wachten liever todat het gebied verder is opgeruimd en de infrastructuur is hersteld.


Japan heropent drie dorpen rondom Fukushima (Foto: Novum)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.