'GP Bahrein dreigt weer niet door te gaan'

De Grand Prix van Bahrein dreigt dit jaar, net als afgelopen seizoen niet door te gaan. In 2011 werd de race geschrapt vanwege de aanhoudende politieke onrust in het land en ook dit jaar lijkt de situatie rond Manama niet veilig genoeg te zijn.

Autosportfederatie FIA overweegt om op de donderdag voor de Grand Prix van China bekend te maken dat er niet in Bahrein geracet zal gaan worden, zo meldt F1Today. Er zou zelfs al aan een verklaring gewerkt gaan worden, waardoor het seizoen niet twintig maar negentien wedstrijden zal gaan tellen.

De president van de Bahreinse autosportfederatie, Sheikh Abdullah bin Isa Al Khalifa, heeft aan PA Sport laten weten dat hij de veiligheid van de bezoekers niet kan garanderen, maar dat kan volgens hem nergens ter wereld. "Er zijn geen garanties in deze wereld. Ook op Silverstone kan er iets misgaan. Deze race is net zo veilig om te bezoeken als ieder andere Grand Prix."

Meer veiligheidsmaatregelen nemen is dan ook niet nodig. "Absoluut niet. Er is hier nog nooit sprake geweest van geweld tegen buitenlanders puur omdat het buitenlanders zijn en ik denk ook niet dat er nu iemand gevaar loopt." Het beste voor Bahrein is dan ook dat de rijen gaan sluiten. "Er zijn problemen geweest en er zijn fouten gemaakt, maar het is tijd voor verzoening, om alles achter ons te laten en hier sterker uit te komen."