Dreigbrief voor Ronde van Vlaanderen

De nieuwe finale van de Ronde van Vlaanderen blijft voor de nodige onrust zorgen in België. De burgemeester van aankomstplaats Oudenaarde heeft een brief ontvangen, waarin iemand dreigt spijkers op het parcours te strooien. 'Vlaanderens Mooiste' wordt zondag verreden.

Omdat de koers niet meer in Meerbeke aankomt, is de Muur van Geraardsbergen na 38 jaar uit het parcours geschrapt. Dat leidde tot de nodige protesten van supporters van de Ronde van Vlaanderen.

"De brief komt van iemand die van de Ronde houdt", vertelt burgemeester Marnic de Meulemeester in Gazet van Antwerpen. "Iemand die geen vrede neemt met de grondige hertimmering van het parcours." De Meulemeester weet niet waar de brief vandaan komt, maar heeft wel een vermoeden.

Volgens de burgemeester heerst er geen paniek, maar wordt de dreiging wel serieus genomen. De komende dagen zal er door agenten extra gepatrouilleerd worden op het parcours en ook tijdens de wedstrijd zal de politie extra waakzaam zijn. "Maar het is natuurlijk onmogelijk om op elke centimeter van het parcours een agent of steward te plaatsen."