Nieuwe Uncharted krijgt mogelijk vandaag onthulling

Vorig jaar verscheen Uncharted 3: Drake's Deception op PlayStation 3 en vorige maand verscheen Uncharted: Golden Abyss voor  PlayStation Vita. Fans van Drake kunnen mogelijk alweer uitkijken naar een nieuwe deel. De Facebook pagina van PlayStation Noorwegen heeft namelijk iets opmerkelijks geplaatst.

Er is een afbeelding van de Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen geplaatst met een balk voor zijn ogen waarop 'uutforsket' staat. In het Engels betekent dit ook wel 'unexplored', anders gezegd 'uncharted'. De afbeelding is verbonden met een link die linkt naar een site, uutforsket.no. Op de website is een map afgebeeld met de datum van vandaag: 22 maart 2012.

Uncharted

Fridtjof Nansen was een Noorse ontdekkingsreiziger en maakte onder andere reizen naar Groenland en de Noordpool. De link met Fridtjof Nansen en de informatie kan snel gelegd worden met de games, aangezien de Uncharted-franchise gebaseerd is op nog niet ontdekte gebieden en ontdekkingsreizigers.

Destijds voor de aankondiging van Uncharted 3: Drake's Deception werd er via Sony Denemarken ook een soortgelijke campagne gehouden. Toen stond de campagne in het teken van een Deense verkenner, Willem Von Bernhoff. Bezoekers kregen daardoor meer te weten over een bepaalde schat. Mocht het hier nu om een nieuwe Uncharted-game gaan, dan is het nog de vraag of het hierbij om een game voor PlayStation 3 gaat of voor PlayStation Vita. Naughty Dog is op dit moment bezig aan twee projecten, waarvan een The Last of Us is.