Steijn: "Ali doet zoiets niet met opzet"

ADO Den Haag verloor van Ajax (0-2), maar maakte het de Amsterdammers in de eerste helft nog wel lastig. Coach Maurice Steijn zag echter dat zijn ploeg met tien man kansloos was. "Door de kwaliteit van Ajax speelden we iets behoudender, maar gaven niet zo heel veel weg en dan is zo'n rode kaart uiteraard een breekpunt in de wedstrijd."

"Ik denk dat we met elf man ook dreigender waren geworden, omdat Ajax het ongeduld verloor en niet zoveel creëerde. Toch wordt het met tien tegen elf met dit Ajax wel erg lastig", aldus Steijn na afloop tegenover Eredivisie Live"We moesten beter beginnen aan de tweede helft. Hoe langer wij het op 0-0 hadden kunnen houden, hoe ongeduldiger zij zouden zijn geworden en dan hadden misschien nog kunnen gaan stunten. Als dan echter de goal valt, weet je eigenlijk wel dat het afgelopen is."

"Ali doet dit zeker niet expres, want hij heeft altijd veel respect voor zijn tegenstanders en zijn medespelers. Ik moet wel zeggen dat het vanuit mijn standpunt gezien ook op een rode kaart leek. Ik vond ook wel dat het terecht was. Boussaboun moet met zijn ervaring ook niet het risico nemen dat hij zo tackelt."