Vertonghen: "Als club als Arsenal komt, ga ik"

Als er een grote Premier League-club overeenstemming bereikt met Ajax, vertrekt Jan Vertonghen naar Engeland. Dat zegt de verdediger in The Daily Mirror.

Vertonghen liet vorige week zondag in het programma Studio Voetbal ook al doorschemeren dat een vertrek naar Engeland in het verschiet ligt. Toen kon hij een glimlach niet onderdrukken, toen Jack van Gelder hem vroeg of er al met Arsenal was gesproken.

"Ik heb mijn zaakwaarnemer heel nauwkeurig geïnstrueerd", herhaalt Vertonghen tegen The Daily Mirror. "Arsenal is een prachtige club en ik hoor veel goede dingen over het Engelse voetbal. Als een club van het kaliber Arsenal overeenstemming kan bereiken met Ajax dan ga ik graag", aldus de Belg.

"M'n zaakwaarnemer weet in welke clubs ik interesse heb. Arsenal is daar een van." Er is volgens Vertonghen nog geen handtekening gezet. De Ajacied was in het Emirates Stadium gespot tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en AC Milan. "Ik was daar om de wedstrijd tegen Milan te bekijken, samen met m'n teamgenoot Siem de Jong. Thomas (Vermaelen, red.) had ons uitgenodigd", aldus Vertonghen.