Bruins na rentree: "Ik ben weer voetballer"

Luigi Bruins maakte zaterdagavond zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden. In het shirt van Excelsior maakte hij zijn eerste minuten weer. De middenvelder liet zijn contract dit seizoen ontbinden bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

Na een paar maanden zonder club te hebben gezeten, koos hij ervoor om bij zijn oude liefde Excelsior terug te keren. Tegen Roda JC speelde hij zaterdagavond als invaller een kwartier mee. "Ik ben weer voetballer", zei hij na afloop van het duel tegen Eredivisie Live. "Ik heb een lekker kwartier achter de rug en we hebben een goede overwinning geboekt. Het is lekker om eindelijk weer op het veld te staan, daar doe je het voor. Het is een tijdje geleden en ik ben hartstikke blij hiermee."

Zijn trainer, John Lammers, gaf hem nog geen basisplaats. "Ik ben fit genoeg om te spelen. Ik denk dat ik nog niet klaar ben voor negentig minuten, maar ik kan wel langer dan een kwartier spelen. De trainer had me vandaag een kwartier nodig en ik hoop elke wedstrijd toch weer meer minuten te pakken. Dus dat zullen we volgende week zien."

In 2005 vertrok Bruins van Excelsior naar Feyenoord. Daar wist hij echter nooit door te breken. "Het is aan de ene kant wel raar nu weer terug te zijn bij Excelsior. Ik had toch graag wat hoger gespeeld natuurlijk. Het is me ergens ook wel tegengevallen dat er zo weinig interesse was, maar dit is weer een mooi podium om me te laten zien. Het is aan mij."