[FA Cup] Drie eigen doelpunten helpen Liverpool verder

Liverpool heeft de kwartfinales bereikt van de FA Cup, het Engelse bekertoernooi. In eigen huis wonnen The Reds met 6-1 van Brighton & Hove Albion, dat uitkomt in de Championship. Liverpool profiteerde van maar liefst drie eigen doelpunten van de tegenstander.

Al na vijf minuten wist Martin Skrtel de thuisploeg op voorsprong te zetten. Toch kon de ploeg niet lang van de voorsprong genieten. Kazenga LuaLua wist namelijk na ruim een kwartier spelen de gelijkmaker te scoren. Toch geen Liverpool met een voorsprong de rust in. Liam Bridcutt passeerde namelijk zijn eigen doelman Peter Brezovan en zodoende kwam Liverpool op 2-1.

Na rust had Liverpool het een stuk makkelijker, zeker nadat Andy Carroll na een klein uur spelen de 3-1 op het scorebord bracht. Twintig minuten voor tijd werd Liam Bridcutt de schlemiel van de wedstrijd, nadat hij voor de tweede maal zijn eigen doelman passeerde. Lewis Dunk had blijkbaar medelijden met Bridcutt, want ook hij passeerde vier minuten later zijn eigen keeper Brezovan.

Vijf minuten later had Luis Suárez de 6-1 op zijn schoen, maar de voormalig Ajacied faalde vanaf elf meter. Vijf minuten later wist de Uruguyaan alsnog te scoren en bracht daarmee de 6-1 op het scorebord.