'Terugkeer Boilesen tegen Manchester United'

Nicolai Boilesen maakt mogelijk komende donderdag in het Europa League-duel tegen Manchester United zijn terugkeer bij Ajax. De Deense linksback kende maandag met Jong Ajax een succesvolle rentree.

Na bijna vijf maanden blessureleed maakte Boilesen tegen Jong ADO Den Haag (0-7 winst) zijn rentree. Boilesen, die komende donderdag twintig jaar wordt, kampte met problemen aan de hamstring. Hij kijkt positief terug op zijn terugkeer binnen de lijnen.

"Ik ben heel blij dat ik weer heb kunnen spelen", aldus Boilesen op de clubsite van de Amsterdammers. "Ik heb gelukkig nergens meer last van." Boilesen speelde een uur mee tegen Jong ADO Den Haag en wist één van de zeven treffers voor zijn rekening te nemen.

Een comeback in de Amsterdamse hoofdmacht lijkt daardoor ook dichterbij gekomen. Mogelijk komt hij donderdag, op zijn verjaardag, al in actie tegen Manchester United. "Dat wordt dinsdag besproken met Frank de Boer", zei Jong Ajax-trainer Gery Vink. "Nicolai deed het uitstekend. Hij speelde met enorm veel plezier en de wil om te voetballen straalde ervanaf."