Dost: "Van Basten kan reden zijn om te blijven"

Ook bij aanvaller Bas Dost is de aanstelling van Marco van Basten bij sc Heerenveen goed gevallen. De huidige topscorer van de Eredivisie noemt de komst van San Marco zelfs een reden om deze zomer mogelijk niet naar een andere club te verhuizen. Dost ziet Van Basten als een idool.

"Dit kan een reden zijn om te blijven", aldus Dost aan het AD. "Het is wel vroeg om er nu al iets over te zeggen. Ik moet er nog goed over nadenken. Van Basten is in elk geval een aansprekende naam. Dit maakt me we enthousiast." Dost zag vorige winter een overgang naar Ajax op het laatste moment afketsen. Dit seizoen kreeg hij echter weer het vertrouwen van trainer Ron Jans en wist hij zijn vorm uit zijn Heracles-tijd weer terug te vinden.

De aanvaller kan zich echter weinig herinneren van de prestaties van Van Basten, die voor twee jaar tekende bij Heerenveen. "Voor veel spelers is hij een held geweest. Zelf was ik net geboren toen hij stopte maar ik heb wel wat aardige goals van hem gezien. Wat een goede speler, niet normaal. Het lijkt me mooi om met hem te werken."