Koeman: "We hebben het zelf weggegeven"

Feyenoord-coach Ronald Koeman vindt dat zijn ploeg het tegen VVV-Venlo (2-1) zelf uit handen heeft gegeven. De coach is van mening dat er een aantal verbeterpunten zijn.

"We zijn gewoon nog te makkelijk en te slordig in de dekking. Het is allemaal niet scherp genoeg. Elke hoekschop van VVV was gevaarlijk. Bij het tweede doelpunt kreeg Ismo Vorstermans alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en in te schieten. Dat mag en kan natuurlijk niet", zo meldde Koeman na afloop van het duel in Noord-Limburg op de persconferentie.

"Door onze eigen schuld kregen we binnen zes minuten een heel ander spelbeeld. In plaats van 0-1 voor ons was het 2-1 voor VVV in de rust. We hebben het zelf weggegeven, ook doordat we in de tweede helft aanvallend te weinig hebben afgedwongen", zo luidde de conclusie van Koeman.

In de komende speelronde nemen de Feyenoorders het op tegen aartsrivaal Ajax. Het puntenverschil tussen Ajax en Feyenoord kan in De Klassieker ongedaan worden gemaakt als de Rotterdammers in eigen huis winnen.