[Bundesliga] Schalke naast Bayern aan kop

Schalke 04 heeft zich naast Bayern München aan kop van de Bundesliga genesteld. Door een 3-1 thuiszege op VfB Stuttgart komen Die Königsblauen na achttien wedstrijden op 37 punten. Bayern München beschikt ondanks de 3-1 nederlaag van vrijdag tegen Borussia Mönchengladbach nog wel over een beter doelsaldo. Borussia Dortmund kan zich zondag bij de twee koplopers voegen. De regerend landskampioen moet dan wel de uitwedstrijd tegen Hamburger SV zien te winnen.

De eerste twee doelpunten van Schalke vielen uit een corner. Al na drie minuten scoorde middenvelder Joel Matip, tien minuten na rust stond verdediger Kyriakos Papadopoulos op de goede plaats. Julian Draxler maakte er diep in de tweede helft na een fraaie combinatie met Klaas-Jan Huntelaar 3-0 van, waarna Tamas Hajnal vlak voor tijd de eer voor Stuttgart redde. Huntelaar zelf moet nog even wachten op zijn eerste doelpunt na de winterstop. De clubtopscorer zag zijn treffer in de achtste minuut ten onrechte afgekeurd worden wegens buitenspel.

FC Augsburg is weer terug op de laatste plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jos Luhukay verloor door een late treffer van Matthias Ginter met 1-0 uit van Freiburg, dat daardoor de achttiende plaats verlaat.

Ook FC Nürnberg (2-0 tegen Hertha) en VfL Wolfsburg (1-0 tegen FC Köln) hielden de drie punten in eigen huis. Hoffenheim en Hannover 96 speelden met 0-0 gelijk.