Van Halst aan de slag bij FC Utrecht

Jan van Halst moet het commerciële niveau van FC Utrecht opkrikken. De oud-speler gaat parttime aan de slag bij de club uit de Domstad. De oud-middenvelder nam vorig jaar afscheid als manager algemene zaken bij FC Twente. Nu keert hij terug in het voetbal namens het internationale sportmarketingbureau Sportfive. Bij FC Utrecht moet Van Halst de commerciële inkomsten met zo'n vijf miljoen euro per jaar verhogen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft er vertrouwen in. "Sportfive is een zeer succesvolle onderneming en gaat nu voor het eerst in Nederland werken. Zoals ze dat in Duitsland al doen voor clubs als Borussia Dortmund, Hamburger SV, Hertha BSC, maar ook voor Olympique Lyon en Paris Saint-Germain in Frankrijk. Met Sportfive hebben we ervaring, kennis, databases, slagkracht, internationale contacten", vertelt hij aan VI.

"Jan gaat de commerciële organisatie bij FC Utrecht voor Sportfive mede helpen opzetten. Ik wilde Jan graag bij FC Utrecht betrokken krijgen, want er was een klik. Ik heb hem in contact gebracht met de directie van Sportfive en daaruit is deze unieke samenwerking voortgekomen. Jan wordt onze commerciële pion. Hij heeft acht jaar lang met succes bij FC Twente gewerkt. Daarvan kunnen wij alleen maar profiteren." besluit Van Schalk.