Twente noemt aanstellen Adriaanse inschattingsfout

FC Twente heeft een inschattingsfout gemaakt met het aanstellen van Co Adriaanse als trainer. Dat vertelde voorzitter Joop Munsterman dinsdag tijdens een persconferentie waar het ontslag van Adriaanse werd toegelicht. Het dienstverband van de Amsterdammer in Enschede duurde uiteindelijk slechts zes maanden.

Munsterman concludeert dat Adriaanse de hoge verwachtingen niet heeft kunnen inlossen. "Tussen partijen is nooit de chemie ontstaan waarop we hadden gehoopt. Wij hebben daarbij zelf een inschattingsfout gemaakt." Het management ziet dit als een grote teleurstelling, zei de voorzitter. "Het jaar begint voor ons in mineur."

Adriaanse kreeg dinsdag in een 3,5 uur durend gesprek de redenen van zijn ontslag te horen. "Hij toonde zich loyaal en respectvol en is altijd in het belang van Twente blijven denken", aldus Munsterman. "Zelf heb ik ook nooit problemen gehad met Co."

Munsterman ontkende dat de komst van Steve McClaren als opvolger al in kannen en kruiken is. "Hij is een van de namen op ons lijstje en we gaan zeker met hem praten. Maar er moet echt nog wel het een en ander gebeuren."