Rumoer rondom positie Adriaanse

Bij FC Twente houdt men zich in de afgelopen dagen maar met één ding bezig. Welke trainer gaat met de hoofdmacht van de Tukkers aan de tweede helft van het seizoen beginnen? De positie van Co Adriaanse staat volgens TC Tubantia namelijk ter discussie.

In de komende dagen wordt er ongetwijfeld meer duidelijk, maar helder is wel dat er druk aan de stoelpoten van Adriaanse wordt gezaagd. De oefenmeester tekende aan het begin van het seizoen een contract voor de duur van één jaar, maar lijkt deze dus niet uit te kunnen dienen.

Als we naar de sportieve resultaten gaan kijken, lijkt de schade nog wel mee te vallen. De ploeg staat op de derde plaats in de Eredivisie en heeft vijf punten minder dan koploper AZ. Daarnaast is de ploeg ook nog actief in de Europa League. Al werd het laatste Europese duel tegen Wisla Kraków (1-2) knullig verloren. In de KNVB beker werd eind december met 2-1 van PSV verloren, waar de ploeg uit Enschede pas in de verlenging boog.


Rumoer rondom positie Adriaanse (Foto: Pro Shots)

Mocht er een nieuwe trainer aangesteld worden, dan is dit zeer waarschijnlijk Steve McClaren. De Brit hielp FC Twente enkele jaren geleden aan de eerste landstitel in de historie van de club en besloot daarna zijn geluk in Duitsland bij VfL Wolfsburg te beproeven. De voormalig bondscoach van de Engelsen werd na een half jaar alweer ontslagen, vanwege tegenvallende resultaten.

In 2011 keerde McClaren vervolgens terug naar Engeland om daar Nottingham Forest te gaan trainen. Dit bleek echter ook geen goed huwelijk te zijn. Beide partijen gingen na vier maanden alweer uit elkaar. Inmiddels heeft de Brit Rob Jansen in de arm genomen als zaakwaarnemer, dus het is niet ondenkbaar dat hij terug zal keren bij de ploeg uit Enschede.

Ook PSV wordt in het geruchtencircuit overigens genoemd als de nieuwe club van de 50-jarige Brit. Afgelopen week maakte Fred Rutten namelijk bekend na dit seizoen op te stappen.