[KNVB beker] Ajax - AZ gestaakt na aanval op Esteban

Het is op dit moment onduidelijk of de wedstrijd tussen Ajax en AZ verder gaat. Doelman Esteban van de Alkmaarders werd na een ruim halfuur door een doorgedraaide supporter in het lichaam getrapt.

Esteban reageerde daar logischerwijs op door de supporter in kwestie ook een paar schoppen te verkopen. Arbiter Nijhuis gaf de sluitpost van AZ vervolgens de rode kaart, waarna trainer Gert Jan Verbeek zich geen moment bedacht en met zijn hele selectie van het veld stapte.

Update 21.31 uur

De coördinator van de veiligheidsdienst van de Amsterdam ArenA is inmiddels bij arbiter Nijhuis. Daarnaast moet AZ de wedstrijd binnen een halfuur hervatten. Verbeek mag namelijk niet zelf de keuze maken om het duel te staken.


Het moment dat Esteban wordt aangevallen (Foto: Pro Shots)

Update 21.41 uur

De spelers van Ajax verschijnen op het veld, maar het heeft er alle schijn van dat de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ niet meer wordt hervat. We wachten nog op een definitieve bevestiging.

Op de website van Eredivisie Live staat een filmpje van het incident. Bovendien heeft de stadionspeaker inmiddels aan de aanwezige supporters laten weten dat er niet meer wordt gevoetbald.

Update 21.44 uur

Danny Blind heeft voor de camera van Eredivisie Live een korte reactie op het voorval gegeven. "Het is waanzin dat het gebeurt", liet hij weten. "De spelers van AZ voelden zich duidelijk niet meer veilig, waarna de scheidsrechter naar aanleiding van een bepaald artikel besloot niet meer te spelen."

Update 21.59 uur

Financieel directeur Jeroen Slop heeft ook een reactie gegeven op het voorval en gaf onder andere wat extra informatie over de dader prijs. "Het is een 19-jarige jongen die via de tribune op Noord toegang tot het veld kreeg. Daarnaast is er vermoedelijk drank in het spel en gaf hij toe een hekel te hebben aan de keeper."

Slop vervolgde met de woorden: "De politie heeft de jongen inmiddels ingesloten en verhoort hem. Daarnaast zal hij een stadionverbod krijgen, waarbij het niet ondenkbaar is dat deze levenslang zal duren."

De tuchtcommissie Nederlandse voetbalbond (KNVB) zal in de komende dagen over het incident gaan buigen en een onderzoek starten.